Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναστολή Οικ. Αδειών σε μη οριοθετημένους οικισμούς προ του '23


ckiriako

Recommended Posts

Την αναστολή οικοδομικών εργασιών σε οικισμούς προ του 1923 που δεν έχουν οριοθετηθεί ή τα όριά τους έχουν κριθεί ανίσχυρα, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος ώς την κύρωση των δασικών χαρτών, που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε μία τριετία.

 

Πρόκειται για τη συντριπτική πλειονότητα των περίπου 12.000 οικισμών της χώρας, που περιλαμβάνουν κυρίως ορεινά και ημιορεινά χωριά, αλλά και σημαντικές περιοχές της Αττικής όπως ο Αγιος Στέφανος και η Ανοιξη. Στο πάγωμα θα περιληφθούν και οικισμοί με «ανοιχτά» οικοδομικά τετράγωνα, όπως οι Θρακομακεδόνες και ο Καρέας.

 

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τους δασικούς χάρτες, που προβλέπεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι, παρουσίασε η Τίνα Μπιρμπίλη στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και μεταξύ άλλων προβλέπει:

 

* Ηλεκτρονική πληροφόρηση των πολιτών, που θα μπορούν με τον ίδιο τρόπο να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους. Η διαδικασία θα γίνεται και μέσω ΚΕΠ, ενώ θα εξακολουθεί να ισχύει και η παραδοσιακή διαδικασία της ανάρτησης στα δημοτικά καταστήματα. Η θεσμοθέτηση των δασικών χαρτών θα ξεκινήσει από την Αττική, μέσα στο φθινόπωρο.

* Ενίσχυση των δασαρχείων με προσωρινές αποσπάσεις από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Είναι ενδεικτικό ότι στην Ανατολική Αττική υπάρχουν μόνο 7 δασικοί υπάλληλοι. Τα περισσότερα δασαρχεία της Αττικής έχουν παραλάβει ψηφιοποιημένους χάρτες για να κάνουν την οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων, σε συνεργασία με τις Πολεοδομίες και τις Εφορίες, ώστε να ακολουθήσουν η ανάρτηση των χαρτών και η υποβολή ενστάσεων.

* Συγκρότηση τριμελών επιτροπών από δασολόγο, τοπογράφο και νομικό, που θα εκδικάζουν τις ενστάσεις.

 

Με το ίδιο νομοσχέδιο ιδρύεται το Πράσινο Ταμείο, στο οποίο θα συγκεντρώνονται οι πόροι του ΕΤΕΡΠΣ, το τέλος της βενζίνης, τα έσοδα από την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων, τα τέλη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Βασικό στοιχείο θα είναι η διαφάνεια των πόρων και της διαχείρισής τους, που θα είναι προσβάσιμη στους πολίτες μέσω του Διαδικτύου.

 

Πηγη: Ελευθεροτυπία

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι ενδεικτικό ότι στην Ανατολική Αττική υπάρχουν μόνο 7 δασικοί υπάλληλοι.

 

Με τόσα δάση καμένα, φτάνουν και περισσεύουν...

:)

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι μόλις διάβασα την ανακοίνωση, προσπαθώ να ανοίξω τη σελίδα του υπουργείου αλλά είναι αδύνατο. σας παρακαλώ, γνωρίζει κανείς αν έχουν ανακοινωθεί όλοι οι σχετικοί οικισμοί? υπάρχει κάποια λίστα που να αναφέρει τους οικισμούς ή κάτι τέτοιο? έχω άδεια σε οικισμό προ του '23 σε περιοχή του νομού χανίων...

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.