Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική έκθεση νομιμοποίησης


sira74

Recommended Posts

καλην εσπερα συναδελφοι/σες και συντροφοι/ες, εχω αναλαβει μια νομιμοποιηση φεροντα οργανισμου και παραλληλα εκδοση οικοδομικης αδειας. Μου ζητησαν απο την πολεοδομια μια τεχνικη εκθεση ως προς το θεμα της νομιμοποιησης. Μηπως θα μπορουσε καποιος συναδελφος να μου ανοιξει τα ματια με καποιο πρωτυπο η εστω συμβουλη! ΠΑΣΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΕΚΤΗ.:???:

Link to comment
Share on other sites

Στην τεχνική έκθεση θα περιγράψεις όσο πιο αναλυτικά μπορείς την κατάσταση. Δεν υπάρχει πρότυπο. Κάνε μια περιγραφή του κτηρίου, απαρίθμησε τα δεδομένα, τις αυθαιρεσίες, τι πρόκειται να γίνει κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την βοηθεια, θα προσπαθησω να συγγραψω και ο θεος βοηθος. Παντως θα επρεπε αναμεσα στις τοσες πληροφοριες που υπαρχουν στην ιστοσελιδα να υπαρχει και ουσιαστικη βοηθεια ως προς την συγγραφη τεχνικων εκθεσεων. Το θεμα δεν εχει, τολμω να πω, την αντιστοιχη προσοχη που του αξιζει. Ειναι κριμα γιατι απο την συγκεκριμενη εργασια εγκυται και η σοβαροτητα μιας μελετης για οτιδηποτε. Να σται ολοι καλα και καλο καλοκαιρι ευχομαι.

Link to comment
Share on other sites

γείτονα συνάδελφε, επέτρεψέ μου να πω, πως αν μηχανικός δεν μπορεί να γράψει μα τεχνική έκθεση και θέλει υποδείγματα.....ζήτω που κάηκε.

 

Μια απλή έκθεση είναι, όπου περιγράφεις σε "τεχνική-πολεοδομική-νομική διάλεκτο" το τι πρόκειται να πραγματοποιηθεί με τη συγκεκριμένη άδεια.

 

Δομή της αιτιολογικής τεχνικής έκθεση:

 

Α) περιγραφή οικοπέδου, κτίσματος.

"πρόκειται για 2όροφο πολυκατοικία με χρήση κατοικίας, κατασκευασμένη με την υπ. αρίθμ. ΧΧΧ άδεια του πολεοδομικού γραφείου ΧΧΧΧΧΧ....κλπ κλπ"

Β) Περιγραφή υφιστάμενης κατάστασης βάσει του αντικειμένου που πρόκειται να απασχολήσει στην παρούσα άδεια.

"Ο Φ.Ο. είναι κατασκευασμένος από ωπλισμένο σκυρόδεμα Β160 και StI και κατασκευάσθηκε εν μέρει βάσει της υπ. αρίθμ. ΧΧΧ άδεια. Οι διαφοροποιήσεις παρουσιάζονται σε......."

Γ) περιγραφή του τι ζητάς και πως θα γίνει.

Θα εξαιρεθεί από κατεδάφισης το τμήμα ΧΧΧΧΧΧΧΧ βάσει του νόμου ΧΧΧΧΧΧ.

Δ) ότι άλλο κρίνεις απαραίτητο έτσι ώστε ένας μηχανικός διαβάζοντας να καταλαβαίνει τι έγινε ή τι θα γίνει με την άδεια αυτή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
γείτονα συνάδελφε, επέτρεψέ μου να πω, πως αν μηχανικός δεν μπορεί να γράψει μα τεχνική έκθεση και θέλει υποδείγματα.....ζήτω που κάηκε.

 

.

 

συγνωμη κι'ολας που ρωταω αλλα εσεις κυριε συναδερφε την πρωτη φορα που σας ζητηθηκε να συνταξετε μια τετοιου ειδους εκθεση (μολις βγηκατε απο το πανεπιστημιο)

την κανατε χωρις να συμβουλευτητε κανεναν??? δεν ζητησατε να δειτε τι ακριβως ζητανε σε μια τετοια εκθεση?? δεν χρειαστηκατε κανενα προτυπο???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.