Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετρήσεις σε λύματα


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Γνωρίζετε αν στους δήμους που μένετε πραγματοποιούνται έλεγχοι και μετρήσεις τον λυμάτων που διοχετεύονται στο αποχετευτικό δίκτυο;Υπάρχει κανονισμός αποχέτευσης σε κάθε ΔΕΥΑ με συγκεκριμένα όρια ρύπων αλλα και λιπών-ελαίων. Προσπαθώ να ενεργοποιηθώ εδώ στην περιοχή μου (εγκατάσταση λιποσιλεκτών και ελαιοδιαχωριστών) και δεν γίνεται κανένας έλεγχος. Ρωτάω αν είναι υπεύθυνος για μετρήσεις η ΔΕΥΑ ή αλλιώς η διεύθυνση υγειονομικού τις νομαρχίας και μου λένε δεν κάνουν μετρήσεις γιατί λέει τα όρια του βιολογικού καθαρισμού είναι εντός ορίων άκου να δεις. Από την στιγμή που έχω τον κανονισμό αποχέτευσης και υπάρχουν όρια δεν πρέπει να γίνονται μετρήσεις λέω εγώ; στην περιοχή σας τι ακριβώς γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Τα γράφεις λίγο μπερδεμένα , εννοείς αν υπάρχει πρόβλεψη για να γίνονται μετρήσεις στα λύματα που διοχετεύει κάποιος μέσα στο αποχετευτικό δίκτυο?

 

Ναι υπάρχει και αμόδια είναι η εκάστοτε Δ.Ε.Υ.Α αντιγράφω από http://www.deyax.org.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=71&Itemid=86

 

κοίτα τα 6και 9

1. Ο έλεγχος των εξωτερικών διακλαδώσεων γίνεται από την Δ.Ε.Υ.Α.Χ. με αυτοψία ακόμα και μέσα στις ιδιοκτησίες κάθε κατηγορίας. Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. προβαίνει, αν κρίνει απαραίτητο, σε εκσκαφές, κατεδαφίσεις ή χημικές αναλύσεις των υγρών που αποχετεύονται και υποδεικνύει στον κύριο του ακινήτου, ανεξάρτητα από την κατηγορία της ιδιοκτησίας, κάθε αναγκαία συμπληρωματική εργασία για την ασφαλή λειτουργία και χρήση του δικτύου αποχέτευσης.

2. Είναι υποχρεωτική η ύπαρξη φρεατίου ελέγχου του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης σε όλες τις οικοδομές, που συνδέονται με το δίκτυο αποχέτευσης.

3. Αν διαπιστωθεί κακή λειτουργία της εγκατάστασης αποχέτευσης, είτε γιατί ο κύριος του ακινήτου δεν συμμορφώθηκε με τις διατάξεις του κανονισμού αυτού και τις τεχνικές υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., είτε γιατί διοχετεύει στο δίκτυο αποχέτευσης απαγορευμένες ουσίες, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. του τάσσει προθεσμία για να τακτοποιήσει τις ανωμαλίες αυτές και να κάνει τις συμπληρωματικές αναγκαίες εργασίες, κατά την κρίση της Δ.Ε.Υ.Α.Χ..

Αν και πάλι δεν συμμορφωθεί, τότε η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κάνει τις απαιτούμενες εργασίες με δικά της συνεργεία, για λογαριασμό του ιδιοκτήτη και τον χρεώνει με την σχετική δαπάνη.

Αν ο παραβάτης αρνηθεί να καταβάλλει την πραγματοποιηθείσα δαπάνη, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. προβαίνει στην διακοπή της παροχής νερού και σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την είσπραξη της.

 

Το θέμα είναι οτι σχεδόν πουθενά δεν το κάνουν ξέρω μόνο λίγες περιτπώσεις (που υπήρχε συγκεκριμένο πρόβλημα)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Zaxous μιλάω για το αποχετευτικό δίκτυο που καταλήγει στον βιολογικό. Όταν υπάρχει κανονισμός της ΔΕΥΑ που έχει συγκεκριμένα όρια που πρέπει να υπάρχουν για το αποχετευτικό δίκτυο και μιλάω για ταβέρνες, εστιατόρια , ξενοδοχεία , συνεργεία αυτοκινήτων και πάσα βιομηχανική εγκατάσταση και όχι μόνο για οικίες και δεν υπάρχει καν κλιμάκιο από νομαρχία και δήμο που να κάνουν ελέγχους φαντάσου τι πάει στον βιολογικό και αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για << την παρανομία>>. Ρωτάω λοιπόν αν σε άλλες πόλεις γίνονται μετρήσεις ή ισχύει αυτό το καθεστώς παρανομίας.

Link to comment
Share on other sites

Alex, μετρήσεις γίνονται (σε Αθήνα), και απ'όσο ξέρω με μεγάλη συχνότητα, τουλάχιστον σε νέες παραγωγικές μονάδες. Αν θυμάμαι καλά στην αρχή η ΕΥΔΑΠ σου δίνει 6μηνη άδεια και μετά έρχεται συνεργείο να ξαναμετρήσει για να πάρεις τη μόνιμη άδεια διάθεσης. Υπεύθυνη είναι η ΕΥΔΑΠ για τη διάθεση στο δίκτυο οι νομαρχίες αχολούνται με τους βόθρους μόνο. Άσχετα με αυτά όμως καλό είναι να δουλέψεις στη λογική ότι μετρήσεις γίνονται καθημερινά

Link to comment
Share on other sites

υποτίθεται ότι πραγματοποιούνται αυτοψίες και έλεγχοι στις παραγωγικές μονάδες, ταβέρνες, μαγειρεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία κλπ, γενικά σε οτιδήποτε δεν έχει αστικά λύματα.

 

Στην πράξη σπάνια γίνεται τέτοιος έλεγχος, και μόνο μετά από κάποιο σοβαρό πρόβλημα του δικτύου...

 

─────────────────

Διευκρινίστε την ειδικότητά σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.