Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση τέκνου στο ΤΣΜΕΔΕ


ak2

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

Πρόσφατα απέκτησα το πρώτο μου παιδί. Καθότι η σύζυγος είναι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ , πήγα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πάρω τα επιδόματα λοχείας και τοκετού. Εκεί με ρώτησαν που θα ασφαλίσω το παιδί και τους απάντησα στο ΤΣΜΕΔΕ.

Από το ΙΚΑ πάλι μου είπαν ότι για να πάρω τα επιδόματα, θα έπρεπε να εγγραφή και η μικρή στο ΙΚΑ και μετά μπορούσα να κάνω ότι θέλω σχετικά με την ασφάλιση της.

Εχοντας τελειωσει απο το ΙΚΑ και πηγαίνοντας στο γραφείο ΤΣΜΕΔΕ της περιοχής μου, μου είπαν ότι για τα επόμενα 2 χρόνια δεν μπορώ να εγγράψω το παιδί μου στο ΤΣΜΕΔΕ σύμφωνα με μια κοινοτική οδηγία μιας και είναι ήδη γραμμένο στο ΙΚΑ.

Αν γνωρίζει κάποιος οτιδήποτε σχετικά με το θέμα παρακαλώ ενημερώστε με.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

!!!!

Εγώ έχω 2 παιδιά, πριν 10 ημέρες ήρθε η δεύτερη και μέχρι στιγμής το έχω γράψει μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ. Δεν πήγε η γυναίκα μου (ασφαλισμένη στο ΙΚΑ) να πάρει το επιδόματα λοχείας και τοκετού ακόμα. Οπότε θα σου μιλήσω για την εμπειρία της πρώτης κόρης πριν 17 μήνες.

 

ΟΥΔΕΠΟΤΕ την έγραψα στο ΙΚΑ, τα επιδόματα τα πήρε η γυναίκα μου χωρίς καμία μα καμία "ενόχληση" για το παιδί. Τώρα άμα άλλαξε αυτό δεν το γνωρίζω. Μου φαίνεται βλακώδες να έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Τα επιδόματα αυτά, αφορούν τη μητέρα και την αναπλήρωση του μισθού της για λόγους υγείας, αφού μετά από κάποιες ημέρες συνεχής απουσίας από την εργασία λόγω υγείας, την πληρωμή αναλαμβάνει το ΙΚΑ και όχι ο εργοδότης.

Link to comment
Share on other sites

Τι να πω ssouanis. Ετσι μου ει[παν ετσι επραξα και τωρα δεν ξερω αν μπορω να κανω αλλαγη...Αν μαθεις κατι περισοοτερο ενημερωσε με σε παρακλω...

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ μια από τα ίδια προ 4 ετών

Η σύζυγος στο ΙΚΑ και το τέκνο στο ΤΣΜΕΔΕ. Καμμία εγγραφή στο ΙΚΑ, κατευθείαν στο ΤΣΜΕΔΕ.

Τα επιδόματα εισπράχθηκαν κανονικά από το ΙΚΑ.

 

Πάντως αλλαγή μπορείς να κάνεις.

Δες και εδώ την διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω πριν 3 χρονια το ιδιο. Πηρε η συζυγος απο το ΙΚΑ λεφτα για τη γεννα. Το παιδι το δηλωσα στο ΤΣΜΕΔΕ απο την αρχη.

Link to comment
Share on other sites

το ιδιο και εγω στο πρωτο, που η συζυγος ηταν ακομα στο ΙΚΑ (μετα την εβαλα ΤΣΜΕΔΕ). Πηρε κανονικα τα επιδοματα απο το ΙΚΑ ενω το μωρο κατευθειαν ΤΣΜΕΔΕ.

 

Μου μυριζει προχειροαπαντηση υπαλληλου. Τα επιδοματα δεν αφορουν το παιδι που μπορει εγω να θελω να το γραψω στο ιδρυμα ασφαλισης της Σουηδιας, τι σχεση εχει αυτο με τη συζυγο που θα εισπραξει αυτα που δικαιουται βαση της δικης της ασφαλισης?

 

Βεβαια στην Ελλαδα ολα μπορουμε να τα περιμενουμε, δε λεω. Αλλα δες το καλα συναδελφε.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα οντως μετα 2 χρονια εχω δικαιωμα να μεταφερω το παιδι μου στην δικη μου ασφαλιση- εκτος και αν λιξει η ασφαλιση της συζηγου στο ΙΚΑ ποιο νωρις...Τι να πω ρε παιδια μου φαινεται τσαμπα χρηματα πληρωνουμε στο ΤΣΜΕΔΕ...Εινια μια σκετη απογωητευση το ταμειο....

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ σε ίδια περίπτωση δεν είχα κανένα πρόβλημα με την είσπραξη των επιδομάτων από το ΙΚΑ. Θέλω να ρωτήσω όμως , το ΑΜΚΑ του νεογέννητου πως το βγάζω? Έχω ήδη βγάλει βιβλιάριο και συνταγολόγιο αλλά τώρα μου ζητείται και ο ΑΜΚΑ (συγκεκριμένα από το φαρμακοποιό , για κάποια εμβόλια που αγόρασα)

Link to comment
Share on other sites

Για ΑΜΚΑ παιδιού.

Θα πάρεις πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης στο οποίο θα φαίνεται το αβάπτιστο παιδί, θα έχεις την ταυτότητα σου και θα πας σε ένα ΚΕΠ.

 

Άμα έχεις αποφασίσει το όνομα, το δηλώνεις στο ΚΕΠ για να μην τρέχεις μετά τη βάφτιση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.