Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά άνω των 10kW σε στέγη


chryssa

Recommended Posts

Αν θεωρήσουμε τα πράγματα αγνά, τότε έγινε για να ενισχύσει τον αγροτικό πληθυσμό και να μοιράσει την πίτα σε μια λογική αποκέντρωσης.

 

Αν τα σκεφτουμε λιγάκι πιο πονηρεμένα

-Έριξε στάχτυ στα μάτια των αγροτών,γιατι το 100% χρηματοδότηση έγινε "Αν δεν έχεις 70-100 χιλ ευρώ πού πας ρε Καραμήτρο".Αν θα γίνουν τα μισά από αυτά ειναι ζήτημα.

-Καθυστέρησε τη διαδικασία αδειοδοτήσεων ακόμα περισσότερο

-Δημιούργησε άλλοθι κοινωνικής ευαισθησίας.Το ίδιο κανει και με τα 10αράκια.Γιατί όταν σε λιγα χρόνια το τέλος ΑΠΕ θα αυξηθει, θα έχουν να δειχνουν τα μικρά διασπαρτα φ/β ανά την επικράτεια, κι όχι τα μεγάλης ισχυος φ/β ,αιολικά και υδροηλεκτρικά που μοιρασε σε γνωστές οικογένειες , και εν γενει σε εύπορους συμπολίτες μας ή ξένους που βρήκαν επενδυτική ευκαιρεια για να αυγατίζουν με διπλάσιο εως τετραπλάσιο επιτόκιο τα κεφαλαια τους.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η

Κατ' εμέ τα φωτοβολταϊκά για τους αγρότες είναι αντισυνταγματικά και παράνομα.

 

Εσύ μπορείς να κόψεις την ΕΛΛΑΔΑ στα 2 ή στα 3 ή και ακόμα στα 4 κλείνοντας τους δρόμους ΟΧΙ αυτοί ώμος μπορούν. 8-)

Link to comment
Share on other sites

Βασικά οι άδειες που δόθηκαν στους αγρότες σε τι έβλαψαν του υπόλοιπους;

Link to comment
Share on other sites

Οι αδειες που δοθηκαν στους αγροτες, δεν πιστευω οτι ειναι κανεις σε θεση να τους κρινει, αλλα με το να "καπαρωνετε" απο αγροτες οι οποιοι δεν εχουν λεφτα να προχωρησουν σε επενδυσεις ειναι οτι πιο ασχημο για ολους μας.

Με αυτο τον τροπο πιθανες επενδυσεις δεν θα γινουν αφου ενα μεγαλο κομματι της "πιτας" για την εκαστοτε εγκατεστημενη ισχυ μιας περιοχης την παιρνουν ανθρωποι που αναζητουν το γρηγορο κερδος ειτε ειναι αγροτες ειτε οχι.

 

Τα Φ/Β και γενικά οι ΑΠΕ δεν ειναι ενα μεσο γρηγορου χρηματος, αλλα ειναι μια επενδυση οπως ολες οι αλλες με τα θετικα και τα αρνητικα τους, αυτο δεν εχουμε καταλαβει στην Ελλαδα κ πιστευω θα αργησουμε πολυ ακομα.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε μην ανυσηχεις και εχει για ολους φωτοβολταικα.Με τους χρονικους προσδοιορισμους που εχουν μπει συντομα θα ξεκαθαρισει ποιοι αγροτες θα μπορεσουν να κανουν σταθμους και θα ειναι αυτοι που εχουν χρημα ζεστο.Εγω πιστευω γυρω στο 10% των αιτησεων θα υλοποιηθουν.

Το αν ενα μεγαλο κομματι της πιτας το παιρνουν ανθρωποι που αναζητουν το γρηγορο καρδεος δεν μας αφορα.Αλλωστε(για να το συνδεσω και με την επομενη προταση σου) κανουν μια επενδυση για να βγαλουν λεφτα.Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που κανει επενδυση για να μην βγαλει λεφτα και μαλιστα οσον το δυνατο πιο γρηγορα γινεται.

Και ενας που ανοιγει καφετερια και κανει αποσβεση σε ενα χρονο για να βγαλει λεφτα το κανει.Θα τον κατακρινουμε?

Link to comment
Share on other sites

To έχουμε μπλέξει λίγο το θέμα,

το θέμα δεν είναι σε ποιούς δώθηκαν οι άδειες το θέμα είναι ποιοί θα κάνουν το έργο

Όπως αρκετοί αγρότες έκαναν αιτήσεις αέρα πατέρα έτσι κάνανε και αρκετοί ιδιώτες με την μορφή SPVs και μάλιστα πήραν εξαιρέσεις απο ΡΑΕ τις οποίες άδεις τις πουλάνε με τρελές υπεραξίες δημιουργώντας έτσι μια απίστευτη αγορά μαυρου χρήματος. Τουλάχιστον οι Αγρότες δεν μπορούν να πλυλήσουν τις άδειες για 5 έτη.

Το αν είναι αντισυνταγματικό ή όχι δεν το κρίνω, δώσανε μια προτεραιότητα στην συγκεκριμένη αυτή ομάδα όπως έχουν δώσει και στις εγκαταστάσεις σε ακίνητα όπως και σε αυτά του ειδικού προγράμματος, με την ίδια λογική και αυτές οι προτεραιότητες είναι αντισυνταγματικές όλοι δεσμευουν περιθώριο ισχύος σωστό ή λάθος?

Μην κατακεραυνώνουμε έτσι τον κόσμο, επίσης ξέρετε τι χρήματα έχουν βγάλει στην επαρχία συνάδελφοι απο του αγρότες (χωρίς να είναι οι αγρότες άμοιροι ευθυνών) μιλάμε για 5.000€ ΜΑΥΡΑ!!!!! και το έχω ακούσει και ΑΧΑΙΑ και ΛΑΡΙΣΣΑ και ΚΑΡΔΙΤΣΑ και ΕΒΡΟ και σε πάρα πολλές περιοχές.

 

Ας αφήσουμε το fingerpointing και να δούμε τι έργα θα γίνουν και απο ποιούς και μετά σχολιάζουμε.

 

Δεν τα γράφω επειδή ασχολούμαι με αγρότες αλλά εκνευρίζομαι όταν έρχεται ο κάθε τυχαίος που κάλποιος του σφύρηξε περί Φ/Β το 2007 και πουλάει εξαίρεση - άδεια για 100KWp 100k€

Link to comment
Share on other sites

Οχι, φυσικα και δεν κατακρινουμε..αλλα δεν γινετε να θελουν ολοι να κανουν επενδυσεις με το να μην εχουν εστω ενα μερος του κεφαλαιου.

Για εμενα δεν εχει σημασια ποιος ή γιατι κανει καποιος ενα Φ/Β παρκο, αρκει να εχει "ζυγισει" τα υπερ κ τα κατα για την επιλογη του.

 

Συμφωνω απολυτα οτι θα γινουν μονο το 10% απο τις αιτησεις, γιατι το υπολοιπο 90% δεν θα το κανει, σκεψου ομως οτι το 90% που δεν θα γινει πιθανον να απετρεψε επενδυτες με σοβαρες προθεσεις, επενδυτες που ισως δεν ξαναγυρισουν. Αυτο το υπογραμμιζω απο προσωπικη εμπειρια με Γερμανους, οι οποιοι και τα λεφτα ειχαν (CASH!!!) και την ορεξη να επενδυσουν σε καινοτομες τεχνολογιες, οχι μονο απλα Φ/Β αλλα λογω του οτι ειχε "κλειδωσει" η χωρητικοτητα του συστηματος δεν μπορουσαν να παρουν το ΟΚ κ δεν ειχαν την ορεξη να περιμενουν 3 χρονια. Πιστευω το ιδιο θα εχει συμβει κ σε Ελληνες επενδυτες αγροτες κ μη, οι οποιοι εχουν καποιο κεφαλαιο κ θελουν να το επενδυσουν αλλα το 90% των "λαμογιων" τους καθυστερει.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά οι άδειες που δόθηκαν στους αγρότες σε τι έβλαψαν του υπόλοιπους;
στο οτι εγινε - γινεται αρπαχτη και χανουμε πελατεια - αξιοπιστια σαν κλαδος

βεβαια οσοι δεν ειναι λαμογια θα δουλεψουν οσο δουλεψουν

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.