Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί ισχύος κατάτμησης οικοπέδου μετά την εγκύκλιο 1/3678/2010 του ΥΠΕΚΑ


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Εχουμε ένα οικόπεδο στην Σαντορίνη 22στρ. στο οποίο έγινε κατάτμηση σε 10 οικόπεδα το 2004 και παραχώρησαμε στον Δήμο Θήρας τα απαιτούμενα μ2 για κατασκευή δημοτικής οδού. Στα έξι οικόπεδα απο τα 10 δεν έχει βγει ακόμη οικοδομική άδεια και προφανώς δεν έχει κτιστεί τίποτα.

Για την άνω παραχώρηση στον Δήμο Θήρας υπάρχει έγγραφο αποδοχής από τον Δήμο αλλά και βεβαίωση παραχώρησης λωρίδας γης σε κοινή χρήση.

Επίσης ο δρόμος έχει ηλεκτροδοτηθεί πλεόν από τον Δήμο.

Η ερωτησή μου είναι αν παρ' ολα τα ανωτέρω η εγκύκλιος μας "κολλάει" την έκδοση αδείας για τα αδόμητα οικόπεδα ή υπάρχει κάποια διαδικασία (ή μήπως βγήκε κάποια εγκύκλιος απο ΥΠΕΚΑ??) με την οποία ξεπερνάμε το πρόβλημα περι αναστολής έκδοσης αδείας για κατατμήσεις μετά το '85???

 

Ευχαριστώ,

 

Κυρομίτης Παντελής

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε,

Στην περιγραφή σου αναφέρεις τη λέξη οικόπεδο αφενός για την έκταση των 22 στρεμ. αφετέρου για τις μικρότερες εκτάσεις που προέκυψαν από την κατάτμηση της αρχικής. Η χρησιμοποίηση αυτής της λέξης μπορεί να γίνεται μόνον για εκτάσεις εντός σχεδίου ή εντός οριοθετημένων οικισμών αλλά όχι για εκτάσεις εκτός σχεδίου.

 

Στην ουσία τώρα. Για τα περισσότερα από τα νησιά των Κυκλάδων έχουν εκδοθεί ειδικά πδ στα οποία ορίζονται οι όροι και περιορισμοί κατάτμησης μεγάλων εκτάσεων που ΔΕΝ περιλαμβάνονται στα όρια οικισμών. Εάν η μεγάλη αυτή έκταση (22 στρεμ.) περιλαμβάνεται στα όρια οικισμού μπορεί να κατατμηθεί, με βάση, όμως, τις διατάξεις της αντίστοιχης απόφασης του Νομάρχη για την οριοθέτηση του οικισμού. Στην περίπτωση αυτή, όλα τα οικόπεδα που θα προκύψουν από την κατάτμηση πρέπει να έχουν πρόσωπο σε αναγνωρισμένο ΚΧ (δρόμο) και ΟΧΙ σε νέο δρόμο που δημιουργείται από την κατάτμηση.

 

Δεν ξεκαθαρίζεις εάν η οδός που παραχωρήθηκε στο δήμο Θήρας είναι νέα που δημιουργήθηκε από την κατάτμηση ή υπάρχουσα οδός με μικρό πλάτος το οποίο μεγάλωσε με την παραχώρηση λωρίδων από την αρχική έκταση. Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται περί "παράνομης κατάτμησης", στη δεύτερη, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των εγκυκλίων 1 και 3 του 2010 του ΥΠΕΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Αγαπητέ μου θα πρέπει να μάθετε να πληρώνεται συνεργάτες για τις τεχνικές σας απορίες.

Καλό θα ήταν να έλεγες ότι έχεις κατασκευαστική εταιρεία που ασχολείται στο συγκεκριμένο μέρος με την ανέγερση οικοδομών. Να πληρώσετε λοιπόν έναν συνάδερφο τοπογράφο μηχανικό να σας λύσει τις απορίες. Ο τζάμπα ΤΕΛΟΣ!!

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

@ geω

Κανένας δεν σε υποχρεώνει να απαντήσεις εάν δε θέλεις.

Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο ευγενικός στις απαντήσεις σου προς συναδέλφους, ανεξαρτήτου τομέα απασχόλησής τους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.