Μετάβαση στο περιεχόμενο

Next της Computec Software


MARIE

Recommended Posts

από το site για το s-mode λέει:

 

"Στατική σεισμική ανάλυση

 

Οι απαιτούμενες στατικές σεισμικές φορτίσεις δημιουργούνται από τις μάζες των κόμβων του φορέα ή τις μάζες και τα κέντρα βάρους των διαφραγμάτων. Οι μάζες των κόμβων καθώς και τα κέντρα βάρους, οι μάζες και οι ροπές αδρανείας μαζών των διαφραγμάτων, είτε δίδονται από το χρήστη, είτε υπολογίζονται αυτόματα από ένα αριθμό κατακορύφων φορτίσεων, κάθε μια των οποίων συμβάλει με ένα ορισμένο ποσοστό των περιεχομένων φορτίων της. Η δυσμενέστερη διεύθυνση της σεισμικής δράσης επιλέγεται αυτόματα για κάθε ράβδο ή στοιχείο του κτιρίου. Η μεγίστη σχετική μετακίνηση μεταξύ των πλακών των ορόφων ενός κτιρίου υπολογίζεται εντός οιουδήποτε κατακορύφου επιπέδου, που καθορίζει ο χρήστης."

μπορούμε να ορίσουμε διάφραγμα στο s-mode?

 

επιπλέον κάτι ακόμη: πως αντιμετωπίζετε εσείς το θέμα των τυχηματικών εκκεντροτήτων στο s-mode?

Link to comment
Share on other sites

επιπλέον κάτι ακόμη: πως αντιμετωπίζετε εσείς το θέμα των τυχηματικών εκκεντροτήτων στο s-mode?

 

Που σου χρειάζονται οι εκκεντρότητες στον s-mode? Δεν νομίζω να ορίζονται, απλά γιατί δεν έχει λογική να ορίζονται. Είναι μια παραδοχή του ΕΑΚ για κτηριακά. Τώρα αν θες να συγκρίνεις s-mode με r,q-mode, μόνο με αντισεισμικό του 85 νομίζω, που δεν είχε τυχηματικές εκκεντρότητες.

 

Όσο για το πρώτο που λες, αν παρατηρήσεις τα ίδια λέει κ για r-q mode. Βασικά σε μία παράγραφο περιγράφει και για r-q mode και για s-mode. Διάφραγμα με την ακριβή έννοια του όρου δεν ορίζεται στον s-mode.

Link to comment
Share on other sites

στις επιλύσεις δηλαδή με fem και λύνοντας π.χ. ένα 2οροφο σύμμεικτο, η έννοια της τυχηματικής εκκεντρότητας δεν υφίσταται?

Link to comment
Share on other sites

Η τυχηματική εκκεντρότητα σίγουρα υπάρχει, γιατί απλά το κτήριό σου αποκλείεται να έχει την κατανομή μάζας που βγαίνει από τα φορτία του. Αν έχει απόλυτα συμμετρικό κτήριο κ φορτία, με το κέντρο μάζας να είναι στο "μέσο", τι να σου πω, κάντο προσσεγγιστικά αν μπορείς με διαφορετική κατανομή φορτίων.

 

Αν κ πιστεύω δεν έχει πολύ νόημα. Γιατί θα πρέπει να έχεις 4 διαφορετικά αρχεία για το συνδυασμό εκκεντροτήτων...!!!Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς. Αν δεν είναι συμμετρικό σίγουρα δεν αξίζει ασχοληθείς.

Άποψή μου...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις και στο άλλο θέμα.

στα πεπερασμένα, η ροπή Mxy του τεύχους, ποια ροπή είναι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.