Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Παύση πληρωμής λόγω αυθαίρετων κατασκευών


αβρααμ

Recommended Posts

νοικιαζω ενα μαγαζι εδο και ενα μισι χρονο . χροσταω στον ενοικιαστη 6 ενοικια .το μαγαζι δε μπορεσα να το ανοιξω τελικα λογο πολλων προβληματων και ενα απο αυτα ηταν και μερικεσ αιυθερεσιεσ που ειχε ο χωροσ και επρεπε να τισ τακτοποιησω . 1) παρανομι περγκολα 2) παρανομο στεγαστρο 3) περιμετρικοσ προαυλιοσ τοιχοσ πιο υπεριψομενοσ απο το επιτρεπτο 4) χωροσ τισ οικοδομισ οπου ενωνεται με το μαγαζι ενω φαινεται σημειο μπαζομενο ειναι κατι σαν αποθικη 5)ο προαυλιοσ χωροσ που αναγραφετε στο συμβολαιο ειναι ο μισοσ κοινοχρηστοσ τισ οικοδομησ και ο αλλοσ μισοσ τ δημου .

με καλυπτουν αυτα τα παραπτοματα ωστε να μην τ πλιρωσω τα υπολοιπα ενοικια σε συνδιασμο οτι επενδιδη μ λογο ολων αυτων δεν πετυχε και σχεδον καταστρφικαμε οικονομικα ??

υπαρχουν καποιεσ αλλεσ πολεοδομικεσ λεπτομεριεσ που θα μπορουσα να επικαλεστω ??

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Αβραάμ, αν δεν υπάρχει καλή πίστη και ξεκάθαρη συμφωνία μεταξύ σας το πρόβλημα θα είναι μεγάλο. Μπορείς και μπορεί να κάνετε μεγάλη ζημιά ο ένας στον άλλον, αλλά αν το ζητούμενό σου είναι να βρεις κάποιο όφελος, προσπάθησε να είσαι συναινετικός και να χρησιμοποιήσεις τα επιχειρήματα που αναφέρεις με φειδώ. Αυτά λέει η εμπειρία.

Κατά τα λοιπά θα χρειαστεί αυτοψία μηχανικού και έρευνα φακέλου για να βεβαιωθούν υπεύθυνα οι παραβάσεις. Δεν γίνεται να φανταστούμε εξ αποστάσεως. Για το πως θα χρησιμοποιήσεις τα επιχειρήματα που μάζεψες, καλού κακού, συμβουλέψου και κάνα δικηγόρο...

Link to comment
Share on other sites

Περίπτωση Α: Αποδεδειγμένα ΔΕΝ ήσουν ενήμερος των αυθαιρεσιών όταν το νοίκιαζες,πράγμα λιγάκι δύσκολο.Τότε------->

 

Μισθώνεις Δικηγόρο.Πας δικαστικώς να ζητήσεις τα λεφτά που ήδη έχεις δώσει πίσω.

 

Στο Δικαστήριο ορίζεται ορκωτός πραγματογνώμων.Βεβαιώνει αφενός μεν τις αυθαιρεσίες,αφετέρου την αδυναμία έκδοσης άδειας εγκατάστασης κ λειτουργίας που προκαλούν αυτές.Παίρνεις τα λεφτά σου πίσω.

 

Περίπτωση Β: ΔΕΝ μπορείς να αποδείξεις ότι είχες άγνοια των αυθαιρεσιών.Τότε------>κλάφτα,διότι φίλε μου σε αυτή την περίπτωση είσαι άξιος της μοίρας σου.Θα μπορούσες να είχες μισθώσει μηχανικό να σου ελέγξει τον προς ενοικίαση χώρο.Πάνω από 300 ευρώ για να σου κάνει έλεγχο στην Πολεοδομία κ μία αυτοψία για να σου πεί αν είναι κατάλληλος ο χώρος ΔΕΝ θα είχες πληρώσει.Ήθελές τα κ παθές τα.Μετά όλοι το ξέρουμε νερό το παραμύθι,ψάχνουμε να βρούμε κορόιδα να μας βοηθήσουν στη νεκροψία........

 

Περίπτωση Γ:Παρ'όλα τα Α κ Β κ παρόλο που το Α μοιάζει με το Γ αλλά δεν είναι ίδια η στήριξη της υπεράσπισης,μπορείς να επικαλεστείς μέσω ενος καλού δικηγόρου ότι εξαπατήθηκες.Με λίγο βλαμμένη φάτσα μπορείς να το καταφέρεις (mods,δεν είναι η ώρα να χάσω φήμη,είμαι σοβαρός τώρα που το γράφω!)Αλλά επειδή την ξέρω την περίπτωσή σου από δεδικασμένο,σου λέω από τώρα ότι οι ελπίδες σου είναι λιγοστές.

 

Ο zavi σε αρκετές περιπτώσεις (όχι πάντα) ΈΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.Αλλά δεν είμαι δικηγόρος,μηχανικός είμαι ο έρμος!:lol:

Link to comment
Share on other sites

οσο για την περιπτωση α ) αποδεδιγμενα δεν ειμουν ενημεροσ για τισ αυθερεσιεσ του ιοκιματοσ 1) εκ του πονηρου και τησ παραπληροφορησησ με ενημεροσε οτι εχει αθοωθει απο την παρανομη κατασκευη διχνωντασ μ χαρτι απο το δικαστηριο . το οτι αθωοθικε βεβαια δε σημαινει οτι εισαι και νομιμοσ . η αληθεια ομωσ ειναι οτι το εφαγα το παραμυθι θελοντασ σε μια τοσο καλι περιοχη να μπω και γω στο παιχνιδι , τυφλωθικα βιαστικα και ναι το νοικιασα .τα λαθη δικα μ σιγουρα . αλλα δε θα επρεπε και αυτο να παραδιδει ενα καθαρο μαγαζι .

υπαρχουν φωτογραφιεσ στην πολεοδομια οτι ειχε τισ παρανομεσ κατασκευεσ .

δεν ειναι υποιχρεωμενοσ οταν νοικιαζει ενα μαγαζι να το ενοικιαζει ετσι ωστε να ειναι νομιμο ???

 

το οτι το υπογειο μου πλημηρησε και μου προκαλεσε καποιεσ ζημιεσ θα μπορουσε να με βοηθησει ?

Link to comment
Share on other sites

μην ψαχνεις εδω να βγαλεις ακρη φιλε.

 

βαλε εστω και τωρα ενα μηχανικο και ενα δικηγορο να σε βοηθησουν. Και δες μαζι τους το μισθωτηριο, με ποιο τροπο περιγραφει τον χωρο σου - γιατι αν τον περιγραφει σαν αθωα παρθενα και εσυ το υπεγραψες, ο,τι αποδειξη και να εχεις οτι δεν ηταν ετσι, την πατησες και τα λεφτα σου κλαψτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.