Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση κτίσματος προ του '55 σε καταπατημένη έκταση Δημοσίου


subsonik

Recommended Posts

Διαβάζοντας το forum είδα ποιες είναι οι διαδικασίες νομιμοποίησης κτίσματος προ του '55 στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης έχει στα χέρια του τίτλους ιδιοκτησίας. Η δική μου περίπτωση είναι κάπως πιο περίπλοκη. Ο ''ιδιοκτήτης'' έχει καταπατήσει έκταση του Δημοσίου σε περιοχή εκτός σχεδίου (τμήμα αγροτεμαχίου διανομής) εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Στην καταπατηθείσα έκταση έχτισε αρχικά ένα κτίριο πριν από το 1955. Στη συνέχεια αποφάσισε να στεγάσει εκεί την επιχείρησή του, επομένως έχτισε άλλο ένα κτίριο (έδρα επιχείρησης) και τρεις βοηθητικούς χώρους (δύο αποθήκες και ένα εργαστήριο) τα οποία δεν μου διευκρίνησε πότε τα έκανε. Όλη αυτή την περιοχή την περιέφραξε και τώρα αποφάσισε πως θέλει να τα νομιμοποιήσει όλα αυτά. Τι μπορεί να κάνει:confused:;

Link to comment
Share on other sites

Χρησικτησια επι δημοσιου εκτασεως δε γινεται. Αυτο που μου κινει την περιεργεια ειναι πως λες οτι υπαρχει διανομη. Εδινε η διανομη το συγκεκριμενο τεμαχιο στο δημοσιο; (πχ δημο; )

Link to comment
Share on other sites

Δεν αναφέρομαι σε περίπτωση χρησικτησίας. Στην αρχική διανομή του αγροκτήματος (αρχές του '30) το αγροτεμάχιο εμφανίζεται ως λιβάδι (Κοινό). Μιλάμε για αγροτεμάχιο περίπου 200 στρεμμάτων.Σε μεταγενέστερες συμπληρωματικές διανομές το αρχικό τεμάχιο χωρίστηκε σε πολλά μικρότερα κομμάτια τα οποία παραχωρήθηκαν σε Δήμο με Νομαρχιακή Απόφαση πριν από περίπου 20 χρόνια. Σε ένα από αυτά τα κομμάτια είναι εγκατεστημένος και ο πελάτης μου.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3147/03, που παραθέτω, είχε δοθεί διετής διορία στους αυθαιρέτως κατέχοντες δημόσιες εποικιστικές εκτάσεις να τις εξαγοράσουν. Ρώτησε στην αρμόδια Δ/νση αν σκέφτονται να κάνουν πάλι κάτι αντίστοιχο.

"Αυθαίρετοι κάτοχοι δημοσίας εποικιστικής έκτασης κοινόχρηστης ή διαθέσιμης, η οποία δεν έχει τη μορφή δάσους ή δασικής έκτασης ή δεν έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, δικαιούνται να υποβάλουν στην αρμοδία υπηρεσία Γεωργίας μέσα σε ένα έτος (*) από την έναρξη ισχύος του παρόντος αίτηση για την εξαγορά της έκτασης εφόσον καλλιεργούν αυτή με συστηματική φυτεία αμπέλου, ελαίων ή οπωροφόρων δένδρων που έχουν ηλικία μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος τουλάχιστον δέκα ετών ή έχουν οικοδομήσει επί αυτής κτίσματα τουλάχιστον πριν από μια δεκαετία. Στη διάταξη αυτή εμπίπτουν και οι μονοετείς καλλιέργειες εφόσον αυτό βεβαιώνεται με απόφαση τριμελούς επιτροπής που συγκροτείται, με απόφαση του οικείου Νομάρχη, από γεωτεχνικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης της οικείας Νομαρχίας. Ο χρόνος των μονοετών καλλιεργειών πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα (10) έτη. Η παραχωρούμενη έκταση εφόσον βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου ή ορίων οικισμού δεν μπορεί να υπερβαίνει το εμβαδόν ενός αρτίου οικοπέδου εκτός εάν η τυχόν ύπαρξη κτίσματος προϋποθέτει μεγαλύτερο εμβαδόν οικοπέδου κατά τους ισχύοντες όρους δόμησης, οπότε είναι δυνατή η παραχώρηση της επιπλέον αναγκαίας έκτασης. Εάν η παραχωρούμενη έκταση βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως η ορίων οικισμού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα στρέμματα ή το εμβαδόν αρτιότητας που προβλέπεται από τυχόν ισχύουσες ειδικές διατάξεις για την περιοχή του ακίνητου."

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

μπορείτε μήπως να μου πείτε τι δικαιολογητικά απαιτούνται για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου σε ιδιώτη? τι χαρτιά καταθέτω στην υπηρεσία γεωργίας εκτός το τοπογραφικο?

ευχαριστώ

 

κανεις που να ξέρει??

Link to comment
Share on other sites

την θέλει ένας πελάτης...

μπορώ κάπου να βρω κάποιο υπόδειγμα αίτησης? γιατι ψάχνω απο το πρωι....

και απόφαση δημοτικου συμβουλιου???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.