Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Εργασία στην Αγγλία στον οικοδομικό τομέα


PANOS44

Recommended Posts

καλησπερα σας,θα ηθελα να μαθω αν γνωριζει καποιος φιλος τι γινεται με την οικοδομη στην αγγλια. ειμαι εργολαβος πλακας και λογω της πεσμενης ζητησης στην χωρα μας σκεφτομαι να παω στην αγγλια που εχω ακουσει οτι εκει εχει δουλεια και καλοπληρωνουν ,αν καποιος φιλος γνωριζει κατι τον παρακαλω να μου απαντησει ...

Link to comment
Share on other sites

τι ενοείς όταν λες "εργολάβος πλάκας"??μπετά δηλάδή??

 

Στο ερώτημα σου τώρα, απο όσα γνωρίζω, στην Αγγλία δραστηριοποιούνται κύριως κατασκευαστικές εταιρίες. Δεν υπάρχει δηλαδή το φαινόμενο που συναντάμε εδώ, που υπάρχουν διάφορα συνεργεία από εμπειροτέχνες που βαφτίζονται εργολάβοι.δεν το λέω με την κακή έννοια αυτο, για να μην παρεξηγηθούμε. Συνεπώς, για να απασχολειθείς εκεί ως εργολάβος, θα πρέπει να έχεις καταρχής σημαντικά κεφάλαια και ΠΟΛΛΕΣ γνωριμίες...

Καλύτερη λύση θα ήταν η ανεύρεση εργασίας ως "labour staff" αλλά με αυξημένες αρμοδιότητες λόγω πείρας την οποία όμως θα σου ζητήσουν να αποδείξεις....

αναμένω και εγώ άλλες απόψεις...

Link to comment
Share on other sites

εργατης...και αναλογα την εμεπιρία που θα δείξεις αφού μαθεις πρώτα τα αγγλικα "κολπα" και γλώσσα μπορει να αναδειχθείς!

Link to comment
Share on other sites

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, στην Αγγλία για να μπορέσεις να δουλέψεις ακόμα και σαν εργάτης, πρέπει να δώσεις εξετάσεις για να πάρεις την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τόσο στα τεχνικά θέματα όσο και στην Αγγλική γλώσσα, στην αξιολόγηση επίσης παίζει ρόλο και η συμπεριφορά του εξεταζόμενου!

Link to comment
Share on other sites

allotrie φιλε ειναι σιγουρο αυτο? δηλαδη αν παω και βρω καταστηματα ειδων υγιεινης να παιρνω ιδιωτικες δουλειες σπιτια βιλες κτλ. ..δεν θα καταφερω τιποτα ετσι?

Link to comment
Share on other sites

Σε ποσοστο 99% δεν δουλευει ετσι το συστημα στο εξωτερικο και σιγουρα στην Αγγλια..

Δεν ξερω αν εχεις παει ποτε, αλλα την εικονα που συνανταμε εδω, οπου καθε γωνια ειναι και ενα μαγαζι που πουλαει πλακακια, ειδη υγιεινης, κουζινες, φωτιστικα, υλικα οικοδομων κλπ να την ξεχασεις..

 

Εκει την δουλεια την αναλαμβανει εταιρια.. Με συμβαση για το οτιδηποτε.. Υπαρχουν και αυτοι που κανουν δουλειες οπως λες, αλλα δεν μπορεις να ζησεις μονο απο αυτες..

Link to comment
Share on other sites

αν βρεις κανεναν ελλαδιτη ή κυπριο μηχανικο να σε χρησιμοποιει σαν δικο του συνεργειο για ανακαινισεις και σχετικα, μπορει να βγαλεις μεροκαματο, θα προτιμηθεις σαν ελληνας, αλλα υπαρχουν παρα πολλοι μαγκες απο αλβανια με χαμηλες τιμες επιπεδου ελλαδας και λογω πεσμενης δουλειας δεν ειναι ευκολα τα πραγματα.

 

παντως αυτες οι σκεψεις δεν γινονται πραξη ετσι ευκολα, δυστυχως αν δεν πας εκει δεν θα καταλαβεις αν βγαινει ακρη ή οχι, απο εδω δεν θα σε προσλαβει κανενας ομως.

 

για εργολαβιες οπως τις φανταζεσαι απο την εμπειρια σου εδω, ξεχασε το. στην καλυτερη ο αγγλος τα βαζει μονος του τα πλακακια, στην χειροτερη αναθετει στον μηχανικο του να συντονισει τα παντα, στην συνηθισμενη παει σε εναν builder που τα κανει ολα και εχει τα δικα του συνεργεια, εκει ταιριαζεις εσυ αλλα για να βγαλεις τετοια ακρη εχοντας το μειονεκτημα της γλωσσας και της εθνικοτητας, θα πρεπει να εισαι πολυ φθηνος, και οπως ειπα υπαρχει ανταγωνισμος μεγαλος απο αλβανους (με μεγαλη εμπειρια απο ελλαδα παρακαλω) και λοιπες ανατολικοευρωπαικες εθνικοτητες.

 

κανε κονε με κανεναν ελλαδιτη ή κυπριο εργολαβο ή μηχανικο που εχει δουλειες πανω μηπως βγαλεις ακρη ετσι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.