Jump to content

metropolis

Members
 • Content Count

  88
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About metropolis

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης
 1. συνάδελφοι, στο σχέδιο του πολυνομοσχεδίου υπάρχει και αλλη μια σημαντική παράγραφος με την οποία κανείας δεν βλέπω να ασχολείται προς το παρόν: Οι εισφορές προς ασφαλιστικά ταμεία θα εκπίπτουν ΜΟΝΟ κατα 10% από τα άξοδα μας. Δηλαδή αν πληρώνουμε 3800 το χρόνο στο ΤΣΜΕΔΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, θα έκπίπτουν τα 380 ευρώ, και τα υπόλοιπα θεωρούν οτι τα βάλαμε στην τσέπη για να μας φορολογήσουν... Προφανώς, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα είναι ακόμα πιο άτυχοι..
 2. ενοούσα όσων συναδέλφων έχω συζητήση αυτό το θέμα!συγνώμη για την ασάφεια!
 3. το γνωρίζω αλλά η άποψη όλων ήταν οτι το τοπογραφικό θα είναι εξαρτημένο για να λειτουργεί και ως οδοιπορικό. Η παρούσα υπηρεσία του προγράμματος εξυπηρετεί όλα τα παραπάνω. Διαφορετικά, ποιός ο λόγος να την συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα του ΤΕΕ?Για να παραδίδουμε 3 τοπογραφικά??Ενα αυτό της άδειας, ένα το εξαρτημένο που θα συντάξουμε και ένα αυτό μέσω της αεροφωτογραφίας του προγράμματος...υπερβολικό φαίνεται...
 4. συνάδελφοι νομίζω οτι η απορία όλων μας λύνεται μέσα από το πρόγραμμα του ΤΕΕ, το οποίο έχει επιλογή στην οποία γίνεται σύνδεση με χάρτες του κτηματολογίου σε ΕΓΣΑ. Δημιουργείς μόνος σου το περίγραμμα-εστω και με μια μικρή απόκλιση- και έχουν αυτόματα: -Οδοιπορικό σκαρίφιμα -Εξάρτηση γηπέδου σε ΕΣΠΑ Η ερώτηση η δική μου όμως είναι η εξής: Δεν θα χρειαστεί να κάνουμε διάγραμμα κάλυψης στο οποίο να φαίνονται οι υπο τακτοποίηση χώροι?
 5. σε ευχαριστώ συνάδελφε αλλά είναι λίγο αργά καθώς ήδη το αγόρασα...μένει να το δοκιμάσω και στο πεδίο για να μιοραστούμε εντυπώσεις!
 6. εχει δοκιμάσει κάποιος συνάδελφος το theodolite pro στο ipad2?φαίνεται προσεγμένη εφαρμογή αλλά η πράξη ισως διαφέρει...
 7. να έχεις υπόψιν σου ότι οι υπόγειες δεξαμενές καυσίμων θα μετρήσουν στην κάλυψη αλλα ΟΧΙ στην δόμηση που αναλογεί στο γήπεδο.
 8. η αδεια μικρής κλίμακας για περίφραξη αφορά ΜΟΝΟ εκτός σχεδίου οικόπεδα (γήπεδα). Απευθυνθείτε σε μηχανικό της εμπιστοσύνης σας για επιπλέον λεπτομέρειες.
 9. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας. Αυτό που εν τέλει έκανα είναι να την αναλύσω ώς ισόγεια δεξαμενή προσθέτωντας στους κόμβους τις ωθήσεις γαιών (μόνιμα φορτία) και την υδροστατική πίεση (κινητά φορτιά. Θεωρώ πως έτσι είμαι στην πλευρά στην ασφάλειας οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα λόγω και του μικρού μεγέθους του έργου!
 10. Είσαι σωστός στην παρατήρηση σου, αλλά πρέπει να γίνει η προσομείωση της σεισμικής διέγερσης. Οι ωθήσεις ηρεμίας πρέπει να επαυξηθουν με τριγωνική κατανομή έως βάθος <10μ. Κάνω λάθος, μήπως μου διαφεύγει κάτι?
 11. Σε μελέτη ύπόγειας δεξαμενής 4x6 χωρίς ανωδομή, ενώ το πρόγραμμα κάνει την αντισεισμική επίλυση του φορέα, παρ' όλα αυτά δεν μου εκτυπώνει στον αντισεισμικό τα αποτελέσματα. Γνωρίζει κανένας που μπορεί να ωφείλεται το προβλήμα?Εχω δοκιμάσει άπειρες φορές αλλά δεν γίνεται κάτι...
 12. μήπως υπάρχει κάποια κατασκευαστική λεπτομέρεια των προτάσεων που συζητάτε?ρωτάω γιατι είναι ένα ακρως ενδιαφέρων θέμα, που για μας τους νέους είναι κάποιες φορές δύσκολο να οπτικοποιήσουμε! ευχαριστώ a priori!
 13. επειδή αγόρασα πρόσφατα το desire εχω να πω τα εξής: Σε ότι αφορα λειτουργικότητα είναι απλά εκπληκτικό.Ταχύτατη απόκριση, γρήγορο nternet, γενικά έχει απίστευτα τεχνικά χαρακτηριστικά. Σχετικά με applications κάπου βρήκα κάποιο cad application το οποίο όμως δεν είναι και πολύ ευχρηστο, όμως οι χάρτες του -με χρέωση, εκτός και αν έχεις wi-fi- είναι πολύ εξυπηρετικοί.. αναμένω γνώμες-εμπειρίες και από άλλους χρήστες..
 14. καμιά γνώμη όμως απο υφιστάμενους χρήστες android κινητών? υπάρχουν εφαρμογές ή προγραμματάκια που θα ήταν χρήσιμα σε ένα μηχανικό...?
 15. έχει κάποιο μέλος εμπειρία χρήσης του HTC DESIRE???διαβάζοντας σχετικά reviews στο διαδύκτιο εντυπωσιαστικα από την πληθώρα θετικών κριτικών, η αλήθεια όμως είναι οτι δεν θα με ενδιέφερε να το αγοράσω αν δεν πρόκειται να μου χρησιμεύσει επαγγελματικά μέσω των applications. σημαντική σημείωση οτι δεν έχει Windows mobile αλλά Android λειτουργικό με ότι αυτό συνεπάγεται..
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.