Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε εφαρμογή το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)


Engineer

Recommended Posts

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με στόχο να προστατεύσει τις ειδικές ομάδες καταναλωτών σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Όπως επισημαίνεται σχετικά, η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, για ένα ημερολογιακό έτος και απευθύνεται σε:

 

-Άτομα με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου

-Μακροχρόνια Άνεργους

-Γονείς με τρία παιδιά

-Άτομα με αναπηρία

 

Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την ένταξη στο ΚΟΤ αποτελούν α) κατανάλωση κάτω από 1000 kWh ανά τετράμηνο (το μέρος της κατανάλωσης που ωφελείται από την έκπτωση είναι από 0-800) και β) κατανάλωση για πρώτη κατοικία.

 

Η ένταξη ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο έτος, εκτός αν παύσουν να ισχύουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.

 

Το ΚΟΤ προκύπτει μετά από έκπτωση 10% επί του αντίστοιχου ισχύοντος τιμολογίου για καταναλώσεις 0-800 κιλοβατώρες (kWh). Η έκπτωση αυτή για τις ειδικές ευπαθείς ομάδες είναι 20%.

 

Για την ένταξη στο ΚΟΤ για το 2011, πρώτο έτος εφαρμογής του, οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου ή Διαχειριστή Μη Συνδεδεμένων Νησιών στο χρονικό διάστημα από 01/10/2010 έως 15/12/2010.

 

Πηγή: http://www.capital.gr/News.asp?id=1025626

Πληροφορίες: =473"]ΥΠΕΚΑ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υπενθυμίζω ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε...το κοίταγα σήμερα.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.dei.gr/LoginPage.aspx?id=13388&nt=18&sc=1&lang=1

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έχω δυόροφη οικοδομή (κάτω μηχανουργείο επάνω οικία). Όλη η οικοδομή τροφοδοτείται από βιομηχανικό ρεύμα λόγω του μηχανουργείου. Για την ακρίβεια το 1976 ξεκίνησε η λειτουργία του μηχανουργείου, το 1980 ο όροφος αποπερατώθηκε και έκτοτε είναι οικία. Για λόγους που δεν ξέρω η οικία τροφοδοτήθηκε από το ίδιο ρολόι με το προϋπάρχον μηχανουργείο, δηλ. με βιομηχανικό ρεύμα. Πιθανόν να είναι παράνομο αυτό αλλά δεν το γνωρίζω. Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει; Τώρα με τα παραπάνω δεδομένα μπορώ να κάνω αίτηση για το Κ.Ο.Τ; Το μηχανουργείο δεν λειτουργεί εδώ και μια 6ετία (παύση εργασιών) αλλά στην ηλεκτροδότηση της οικίας δεν έχει αλλάξει κάτι. Πιθανολογώ ότι η ΔΕΗ δεν θα δεχτεί αίτηση για το Κ.Ο.Τ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.