Μετάβαση στο περιεχόμενο

AutoDesk Inventor 2010


Recommended Posts

Ειμαι καινουριος στο site και γενικα στο χωρο της μηχανολογιας, βρισκομαι στο πανεπιστημιο της Θεσσαλιας στο 2ο ετος των σπουδων μου και το αντικειμενο που θελω να ακολουθησω στο μελλον ειναι η αεροδυναμικη και το Design για το το λογο αυτο αποφασισα να ασχοληθω με AutoDesk Inventor 2010. Και στο σημειο αυτο χτειαζομαι τη βοηθεια σας η επιλογη μου οσον αφορα το προγραμμα ειναι καλη? και επισης που θα μπορεσω να μαθω το προγραμμα απο τα βασικα μεχρι οσο παει (βιβλια, φροντιστιρια, σεμιναρια κ.α). Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Γράψου στο students.autodesk.com . Έχει πολλές πηγές για πληροφορίες και σου προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ όλα τα προγράμματα της Autodesk σε φοιτητές.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ αλλα να κανω μια ερωτηση..οταν πας να κανεις register σου ζηταει " School Issued Email " αυτο ειναι το mail της σχολης η το mail του μαθητη που του το δινει η σχολη?

Link to comment
Share on other sites

Κατά αρχάς συγχαρητήρια που ασχολήσαι με το σχέδιο. Όσο αφορά όμως το σχέδιο χωρίζεται σε αρκετές κατηγορίες, το βιομηχανικό σχέδιο; (σχεδιασμός προϊόντων...), το κατασκευαστικό σχέδιο; το Inventor προσφέρει μία πληθώρα από επιλογές και είναι η ανερχόμενη δύναμη στο χώρο, ειδικά με τη προσθήκη του addin για free form design στη νέα έκδοση (το ελπίζω) θα πάει έτη μακριά. Καλό πρόγραμμα και από τα κορυφαία θα έλεγα είναι το nx7.5 και πάνω της siemens, αλλά το Autodesk Inventor είναι πιο φιλικό στο χρήστη. Όσο αφορά την αεροδυναμικής (fluid dynamics και άλλα), το Inventor σε συνεργασία με το Ansys (πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων) έχουνε άψογη συνεργασία και με ένα button click κάνεις import το σχέδιό σου στο Ansys για τη μελέτη σου. Φυσικά προϋποθέτει γνώση της θεωρίας της αεροδυναμικής καθώς και τη γνώση στα εργαστήρια που θα κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδερφε,

 

Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με μελέτες Fluid dynamics, πέρα από το σχεδιασμό, θα σου πρότεινα να δεις και το Algor . Πρόσφατη εξαγορά της Autodesk για multiphysics εφαρμογές (ρευστά, μεταφορά θερμότητας, vibration analysis, nonlinear, electrostatic κτλ)

 

Αντίστοιχα και το Ansys, που αναφέρει ο συνάδερφος, διαθέτει ανάλογες αναλύσεις .

 

Τα παραπάνω είναι υπερκονσόλες multiphysics βέβαια με πλήθος εφαρμογών . Ένα πιο εξειδικευμένο για CFD είναι το CF Design (http://www.cfdesign.com/Will-CFdesign/Work-with-My-CAD-Tool/Inventor.aspx) το οποίο διαβάζει το CAD μοντέλο από Inventor

 

Επίσης δες το topic "Inventor Vs Solidworks" όπου αναφέρονται αρκετές λεπτομέρειες για τα CAD

 

PS Αν ασχοληθείς με Inventor πιάσε το 2011 που είναι το τελευταίο

PS 2 Φοιτητικές άδειες Autodesk σωστά θα βρεις στο http://students.autodesk.com/ ωστόσο δε νομίζω να περιέχει το Algor.

 

 

Καλή επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.