Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dimitris_larisa

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    cnc programming, 3d design.
  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.054 profile views

Dimitris_larisa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πολύ καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ασχολείται κάποιος με προγραμματισμό cnc turret punch machine for sheet metal. Ειδικά στον προγραμματισμό με LANTEK εάν και κατά πόσο έχει 1 προς 1 σύνδεση με 3d design programs. Δλδ, π.χ στο Inventor ή στο Solidworks που βγάζει plugin για flat sheet metal import στο πρόγραμμα εάν το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος. Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα, θα σου πω κάτι που μου είπανε και εμένα πριν 10 χρόνια περίπου και έτσι ξεκίνησα να μαθαίνω τα σχεδιαστικά προγράμματα.Πάρε ένα αντικείμενο μέσα στο σπίτι και προσπάθησε να το σχεδιάσεις.Ένα ποτήρι, ένα τασάκι, οτιδήποτε.Έτσι θα μάθεις τις εντολές του προγράμματος.Googlaρε ότι δεν ξέρεις ή μάλλον ψάξε στο Youtube.
  3. Στο Τόκιο αρχίζουν και τελειώνουν τα έργα σε μηδέν χρόνο, επίσης υπάρχουν πάρα πολλές υποδομές αν και έχει πληγεί η χώρα με την τελευταία καταστροφή.Έχουνε πειθαρχία και προγραμματισμό. Προβληματισμός υπάρχει που ακόμη το πρόβλημα με τις διαρροές δεν έχει λυθεί.
  4. Να ξαναδώσεις Πανελλήνιες. Ξεκίνα από τώρα να βελτιωθείς στα σημεία που ξέρεις ότι χρειάζεσαι και του χρόνου τέτοιον καιρό θα είσαι φοιτητής.
  5. Πολύ καλησπέρα, μπορώ να σου απαντήσω διότι το γνωρίζω το θέμα. Φυσικά και ο μηχανικός πρέπει να το ελέγξει στατικά αρχικά για το φορτίο, όμως το πλεονέκτημα του πανελ κεραμιδού είναι αρχικά η εξαιρετική θερμομόνωση, εσωτερικά υπάρχουνε ελάσματα τύπου ξύλου και αισθητικά σου δίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η τοποθέτηση (αν γνωρίζει το συνεργείο) γίνεται μέσα σε μία ημέρα, μιας και κουμπώνει το ένα με το άλλο και φυσικά είναι ιδανικό για τις τετράρηχτες σκεπές. Αν θες περισσότερες πληροφορίες εδώ είμαστε.
  6. Καλησπέρα, είδα το topic μετά από αρκετό καιρό. Προγραμματίζω cnc turrent punching εδώ και 6 χρόνια περίπου. Αν έχει κάποιος απορίες μπορεί να ρωτήσει. Επίσης προτείνω επειδή είναι πολύ ενδιαφέρον το τόπικ αλλά το cnc programming έχει να κάνει με πολλές και διάφορες μηχανές κατεργασιών όπως (lathe, milling, punching e.t.c), καλό θα είναι δίπλα από το τοπικ να γράφουμε τον τύπο της μηχανής ώστε στο index να βρίσκει κάποιος εύκολα το θέμα που χρειάζεται. Δημήτρης.
  7. Αν εννοείς γραφίστες θα συμφωνήσω ότι το ξέρουν, ΑΛΛΑ... κάποτε ρώτησα έναν γραφίστα τι είναι ανάπτυγμα λαμαρίνας; Ξέρεις τι με είπε; (τι είναι αυτό, μετά ρώτησα που είναι οι ανοχές; ξέρεις τι με είπε; (τί είναι αυτό, μετά ρώτησα γιατί αντί για sheet metal είναι part σκέτο; η απάντηση είναι μία απο τα ίδια... Άλλο να είσαι μηχανικός και άλλο να ξέρεις ένα πρόγραμμα, τώρα είναι σαν να ξέρεις να σχεδιάζεις ένα σπίτι αλλά να μη ξέρεις πόσος κολόνες πρέπει να βάλεις; Οπότε... καλό είναι να ξέρουμε εκτός από το να μαθαίνουμε ένα "εργαλείο" καλά να ξέρουμε και για τι πράγμα κάνει...
  8. Η εκμάθηση 3d modelling πρέπει και επιβάλλεται να ξεκινήσει από τη διάρκεια των σπουδών, δύσκολα στην Ελληνική αγορά να βρεις εργασία για σχεδιασμό χωρίς να έχεις προθύστερη γνώση σχεδιασμού. Τώρα, σχετικά με πιο είναι το καλύτερο, είναι αυτό που κάνεις τη δουλειά σου γρηγορότερα και πιο εύκολα. Επειδή χρόνια ασχολήθηκα και με τα δύο, θα πω ότι είναι πάνω κάτω τα ίδια, απλά (είναι μόνο προσωπική μου άποψη), το Inventor δεν το δίνανε πολύ σημασία παλιά οι ανταγωνιστές, ενώ στις τελευταίες εκδόσεις προκαλεί δέος αν όχι μεγάλο προβληματισμό σε εκείνους που λέγανε "σιγά το πρόγραμμα". Προσωπικά χαίρομαι που με αλματώδη βήματα γίνεται αυτή η πρόοδος.
  9. Βετεράνε θα συμφωνήσω μαζί σου. Θέλει πάνω από όλα πολύ όρεξη και φυσικά ψάξιμο.
  10. Η Alfasolid φέρνει το Solidworks στην Ελλάδα, επικοινώνησε μαζί τους.
  11. Dimitris_larisa

    Pro/Engineer

    Καλημέρα, Εδώ και 7 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με τη σχεδίαση, τα προγράμματα που έχω χειριστεί είναι Autodesk Inventor και Solidworks. Όμως η αγορά εργασίας δεν την ενδιαφέρει τι ξέρεις αλλά πως να προσαρμοστείς στα δεδομένα της. Έτσι αν και η "φιλοσοφία" της τρισδιάστατης σχεδίασης είναι σε γενικές γραμμές η ίδια σε όλα τα σχεδιαστικά πακέτα, παρόλα αυτά ομολογώ ότι έχω δυσκολευτεί αφάνταστα με το Pro/Eng. Δεν ξέρω τι θα γίνει με το νέο πακέτο "creo" αλλά η διαδικασία της σχεδίασης φαντάσει βουνό. Φυσικά η εξοικείωση έρχεται με το συνεχή χειρισμό του προγράμματος. Αυτό που υπάρχει ως αντίληψη στην Ελλάδα είναι να μην αλλάξουμε συνήθειες έστω και αν αυτές οι συνήθειες μας δυσκολεύουν. Κλείνοντας συμβουλεύω τους σπουδαστές (Μηχανολόγους) να ασχοληθούν με την τρισδιάστατη σχεδίαση αλλά να μην αγχώνονται για το σε πόσο καιρό θα μάθουν, κανείς δεν ξέρει τα πάντα και φυσικά αρχίζουμε σχεδιάζοντας ότι βλέπουμε γύρω μας. Ένα τασάκι, ένα ποτήρι (ναι ναι, ίσως είναι τα πιο δύσκολα στη σχεδίαση...). Για τους επαγγελματίες Μηχανολόγους, ας προτείνουμε κάτι καλύτερο στην εργασία μας...
  12. Κατά αρχάς συγχαρητήρια που ασχολήσαι με το σχέδιο. Όσο αφορά όμως το σχέδιο χωρίζεται σε αρκετές κατηγορίες, το βιομηχανικό σχέδιο; (σχεδιασμός προϊόντων...), το κατασκευαστικό σχέδιο; το Inventor προσφέρει μία πληθώρα από επιλογές και είναι η ανερχόμενη δύναμη στο χώρο, ειδικά με τη προσθήκη του addin για free form design στη νέα έκδοση (το ελπίζω) θα πάει έτη μακριά. Καλό πρόγραμμα και από τα κορυφαία θα έλεγα είναι το nx7.5 και πάνω της siemens, αλλά το Autodesk Inventor είναι πιο φιλικό στο χρήστη. Όσο αφορά την αεροδυναμικής (fluid dynamics και άλλα), το Inventor σε συνεργασία με το Ansys (πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων) έχουνε άψογη συνεργασία και με ένα button click κάνεις import το σχέδιό σου στο Ansys για τη μελέτη σου. Φυσικά προϋποθέτει γνώση της θεωρίας της αεροδυναμικής καθώς και τη γνώση στα εργαστήρια που θα κάνεις.
  13. Θα διαφωνίσω όχι για να διαφωνώ, αλλά με επιχειρήματα για δες και πες μου αν το κάνει αυτό το SD; ποιος είπε ότι για να τρέχει ansys/simulia πρέπει να κάνεις export/import; το addin στο Inventor δεν υπάρχει για optimization; Το Solidcam είναι χρήσιμο αν θες να κόψεις, αν θες industrial design τι να χρησιμέψει; οκ υπερτερεί...ας το δεχτώ; που; στο direct modeling; στο free form design; στο free history design; στο routing; στο frame generator; Και για να μη παρεξηγηθώ ότι μιλάω μόνο: Δεν έχει να κάνει μόνο με τις πωλήσεις...έχει να κάνει και με το πρόγραμμα... Τώρα όσο αφορά τη σύγκριση και και και... είναι κρίμα ένα πρόγραμμα να μην ανοίγει αρχεία προγράμματος που ανήκει στην ίδια εταιρεία και αναφέρομαι στο Catia. Το οποίο είναι απαίτηση πολύ κόσμου...
  14. Το solidworks είναι της Dassault η οποία είναι Γαλλική εταιρεία. Προσωπικά έχω εισάγει αρχείο αλλά τέλος πάντων. Χρόνια δούλευα με το Solidworks, πολύ καλό πρόγραμμα αλλά... ο λόγος της μεταφοράς στο Inventor είναι ότι το Inventor έχει το Interoperability με το Autocad, πράγμα σημαντικό εάν έχεις μεγάλο όγκο δεδομένων σε dwg. Τον τελευταίο καιρό γίνεται χαμός ανάμεσα στις δύο εταιρείες με αφορμή μία έκθεση στην οποία λέγεται ότι το Inventor υπερέχει και στα 15 σημεία της σύγκρισης. http://ellipsis-autodesk.typepad.com/blog/2010/08/autodesk-inventor-vs-dassault-solidworks.html
  15. Ισπανικά, δεν υπάρχει πιο χρήσιμη γλώσσα. Καταλαβαίνεις Ιταλικά. Άσε τα Γερμανικά και τα Γαλλλικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.