Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Άδεια για μόνωση ταράτσας !!


tsakilk

Recommended Posts

καλησπερα. μενω στον τελευταιο οροφο παλιας οικοδομης -αδεια του 74-και απο πανω μου εχω ταρατσα με την οποια αντιμετωπιζω προβλημα με υγρασιες εντος τις οικιας μου. γνωστοποιωντας την προθεση μου για μονωση τις ταρατσας ηρθα αντιμετωπος με το ιδιοκτητη του αερα τις οικοδομης -εχει το δικαιωμα υψουν εαν το λεω ορθα- . εχει το δικαιωμα να μη μου επιτρεψει τις εργασιες?και εαν το εχει μπορω να φερω μηχανικο να κανει μελετη για μονωση και εκτιμηση τις ζημιας τις πλακας ετσι ωστε να τον αναγκασω να μου το επιτρεψει? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει κανένα δικαίωμα να σου απαγορεύσει την επισκευή της ταράτσας. Για την ακρίβεια κανονικά το κόστος για τις εργασίες μόνωσης πρέπει να επιμεριστούν αναλογικά με τα χιλιοστά τους όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

Διαδικασία απλή και δοκιμασμένη:

Δεν έχει κανένα δικαίωμα να σου το απαγορέψει... Σωστό και το ότι δεν είναι δική σου δουλειά, αλλά τα έξοδα επιμερίζονται... Για να είσαι εντάξει προς όλους, συλλέγεις τουλάχιστον 2-3 προσφορές ώστε να μη φανεί ότι βάζει και κάποιον δικό σου που θα φουσκώσει τη προσφορά.

Παράλληλα καλό θα είναι να παρουσιάσεις έγγραφη λεπτομερή προσφορά από το συνεργείο (εταιρία, μηχανικός κλπ) ώστε να είναι γνωστή σε όλους η εργασία που θα γίνει.

Ο διαχειριστής είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες για το τελικώς επιλεγόμενο κόστος και να γίνει συνέλευση για έγκριση της προσφοράς γιατί απλώς είναι ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ, όπως όλοι μπορούν να πατάνε εκεί, έτσι όλοι πρέπει να το επισκευάσουν... Μπορεί να φαίνεται ότι εσύ θίγεσαι από το πρόβλημα, στη πραγματικότητα όμως είναι ζημιά στο κτίριο... Τους αφορά όλους.

Αν τα πράγματα ζορίσουν είτε με τον ιδιοκτήτη είτε με τον διαχειριστή, λυπάμαι αλλά μόνο με τα εξώδικα θα βρείς το δίκιο σου και από εκεί και πέρα δεν μπορείς να βρείς συμβουλές στο φόρουμ αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Για να είσαι καλυμένος και με μυνήσεις αστυνομίες κλπ πας στην πολεοδομία και βγάζεις και μια άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας (ή ζητάς από ενα μηχανικό να το κάνει καλύτερα) με πλήρη περιγραφή των εργασιών που θα γίνουν.

 

Έτσι ακόμη κι αν κάποιος φωνάξει την αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να σε σταματήσει και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι μύνηση η οποία όμως δεν στέκει και θα είναι χαζομάρα να την κυνηγήσει.

 

Πολύ πιθανόν να σου πούνε οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες (μερικοίο ή όλοι) ότι δεν συμφωνούν να πληρώσουν για την δαπάνη της επισκευής. Παρότι δεν δικαιούνται να το κάνουν παρόλα αυτά είναι το πιθανότερο. Σε αυτή την περίπτωση για να είσαι τυπικά καλυμένος μπορείς να απευθυνθείς στην πολεοδομία αλλά ακόμη καλύτερα στο ΤΕΕ για πραγματογνωμοσύνη (κοστίζει από το ΤΕΕ γύρω στα 1000-1200 ευρώ).

 

Έτσι εαν αναγκαστείς να πληρώσεις όλη την επισκευή από την τσέπη σου με βάση την πραγματογνωμοσύνη μπορείς με εξώδικο προς τον διαχειριστή της οικοδομής να αρνηθείς να πληρώσεις κοινόχρηστα μέχρι την αποπληρωμή του ποσού. Αλλά αυτό είναι θέμα δικηγόρων πια.

Link to comment
Share on other sites

Άδεια μικρής κλίμακας για επισκευή μόνωσης δεν βγαίνει, μόνο κανονική άδεια επισκευών

Link to comment
Share on other sites

Σε πολλούς κανονισμούς πολυκατοικιών προσδιορίζεται και το μέγιστο χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ δύο διαδοχικών συντηρήσεων της ταράτσας και του των όψεων.

 

Π.χ. κάθε 5 χρόνια για συντήρηση και επισκευή αρμών μόνωσης ταράτσας και ανά 20 χρόνια επαναχρωματισμός όλων των στοιχείων των όψεων.

Προσωπικά, μέσω των συμβολαιογράφων που συνεργάζομαι, το έχω περάσει σε πολλούς κανονισμούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Εχω παρομοιο προβλημα...σε μια διπλοκατοικια μενω εγω στον δευτερο και ενας συγγενης μου στο πρωτο...ο αερας μου ανοικει αλλα η ταρατσα ειναι κοινοχρηστη...Θελω να κανω μονωση στην ταρατσα και ισχυριζεται οτι η μονωση της ταρατσας ειναι δικη μου υποχρεωση ενω η μονωση του ταβανιου της πυλωτης δικη του...ισχυει κατι τετοιο?και αν οχι μπορω να βρω καποιο νομο η κατι παρομοιο...ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.