Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή τοπογραφικού με βάση το πρόγραμμα του ΤΕΕ


Recommended Posts

Για τοπογραφική εργασία σε εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων οικισμό εκτός από πολυγωνομετρία ποιό άλλο άρθρο θα πρέπει να συμπεριλάβω στο πρόγραμμα του τεε? Επίσης θα έπρεπε το πρόγραμμα του τεε να με πάει απευθείας σε ελάχιστη 1.100 + και μετά να μου στείλουν την κανονική αμοιβή από το τεε?

Link to comment
Share on other sites

Αν το τοπογραφικό σου δεν συνοδεύει οικοδομική άδεια, τότε υπάρχει η ελάχιστη αμοιβή 5000λ.

Αν συνοδεύει οικοδομική άδεια δεν θα το υπολογίσεις με τις τοπογραφικές εργασίες αλλά με τα κτηριακά έργα οπότε θα έχεις την κανονική αμοιβή και όχι την ελάχιστη.

 

υ.γ. Κάνε αναζήτηση γιατί υπάρχει αντίστοιχο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

erling η αμοιβή τοπογραφικού ζητήθηκε σε αναθεώρηση οικοδομικής αδείας που έκανα λόγω προσθήκης ορόφου και αλλαγής θέσης της οικοδομής, το κακό είναι ότι πλήρωσα όλες τις αμοιβές για τις μελέτες ξέχασα όμως το τοπογραφικό το οποίο μου το ζήτησαν στην πολεοδομία, βάζω τώρα τα στοιχεία το τοπογραφικού σαν τοπογραφική εργασία βέβαια αλλά με παέι στην ελάχιστη. Θεωρώ ότι μπορεί να κατατεθεί σαν έργο στο τεε και να στείλουν σωστή εντολή πληρωμής, το κακό είναι ότι δεν ξέρω πόσο μπορεί να τους πάρει αυτή η διαδικασία ή αν θα το φτιάξουν γρήγορα.

Link to comment
Share on other sites

1) Εισάγεις νέο έργο που θα συμπεριλαμβάνει την αμοιβή τοπογραφικού και όλες τις λοιπές μελέτες.

2) Φωτοτυπείς την απόδειξη κατάθεσης της αμοιβής του κανονικού έργου. Εκεί πάνω σημειώνεις τί αμοιβές προκύπτουν από το κάθε έργο. Σημειώνεις δηλαδή τους κωδικούς ως εξής:

Α/Α 543876850 1500 Ευρώ (αρχικό έργο χωρίς τοπογραφικό)

Α/Α 583407568 1800 Ευρώ (έργο μαζί με την αμοιβή τοπογραφικού)

και από κάτω γράφεις ότι θέλεις συμπληρωματική εντολή πληρωμής για να πληρωθείς την διαφορά

3) Στέλνεις με ΦΑΞ στο τμήμα αμοιβών και μετά τους παίρνεις και ένα τηλέφωνο για να τους ενημερώσεις για το τί θέλεις καθώς και για να σου πουν και ποιά αίτηση να συμπληρώσεις, μιας και δεν θυμάμαι ακριβώς αυτή τη στιγμή.

 

Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα τους πάρει αλλά αίτησή μου που κατατέθηκε στις αρχές Αυγούστου Διεκπεραιώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μάλλον οφείλονταν στις διακοπές.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Υπολόγισα την αμοιβή για τοπογραφικό από το πρόγραμμα του ΤΕΕ. Για κατάθεση τοπογραφικού για θεώρηση όρων δόμησης πρέπει εκτός από την αμοιβή μηχανικού να έχω ΦΕΜ και ΤΣΜΕΔΕ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ερώτηση:

 

Τοπογράφος μου έφερε Πινάκιο Αμοιβών του να το περάσω μαζί με τις δικές μου αμοιβές (για ευνόητους πλέον λόγους) ώστε να εκδοθεί οικοδομική άδεια της οποίας ανέλαβα αρχιτεκτονικά - στατικά.

 

Το Πινάκιό του έχει μεταξύ άλλων την εξής εργασία:

Άρθρο 10, Π.Δ. 515/89 τιμή μονάδας 1053.

Το ΤΕΕ για τοπογραφικές εργασίες ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ έχει το πλησιέστερο αντίστοιχο άρθρο (Αποτύπωσης 1:200) με τιμή μονάδας 879.

 

Υπάρχει λοιπόν ασυμφωνία και όπως είπα δεν μπορώ να πάω με τα Τοπογραφικά του ΤΕΕ (αλλά με τα Κτιριακά) λόγο ελάχιστης αμοιβής τοπογραφικού που δεν απαιτείται σε αυτή τη περίπτωση. Γνωρίζω ότι αν πάω με τα Τοπογρ. του ΤΕΕ υπάρχει το Άρθρο αλλά όπως είπα δεν βολεύει.

 

Τι κάνω;

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΟΡΘΟΓΩΝΙΕΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ Ή ΜΕ ΆΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟ, ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ / ΚΛΙΜΑΚΑ 1:200 /

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ II ΠΥΚΝΟ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ Α ΚΛΙΣΗ 0-5%

Link to comment
Share on other sites

έχω παρόμιο θεμα ,θέλω να βρω άρθρο και εργασια στο site του ΤΕΕ που να αντικαθιστά την "αποτύπωση-κτηματογράφηση γηπεδου εκτος οικισμού" η οποία έχει τιμή μονάδος 412 ,

στην ουσία θελω να βρω άρθρο και εργασια ή και συνδυασμό που να βγάζει αποτελεσμα για την τιμή μοναδος 412, καμία ιδέα ? ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.