Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

1975

Core Members
  • Περιεχόμενα

    550
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

1975's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οι μεταγενέστερες αυθαιρεσίες σε ότι αφορά επέκταση των κατοικιών κατηγορία 4 δεν θα πάνε? Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  2. Καλησπέρα, Για οριζόντια ισόγεια ιδιοκτησία έχω μόνο το στέλεχος του 1968και βεβαίωση από Πολεοδομία για απώλεια φακέλου. Στο στέλεχος αναφέρονται περίπου 79τ. ΓΙα την οριζόντια ιδιοκτησία του ορόφου (στο οικόπεδο υπάρχουν οι 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες ισόγειο& όροφος) που έιναι προσθήκη του 1969 έχω το στέλεχος και ένα σχέδιο που δείχνει τοπογραφικό διάγραμμα, κάτοψη ορόφου, μια τομή του υπάρχοντος κτιρίου του ισογείου (Χωρίς διαστάσεις), μια όψη του υπάρχοντος κτιρίου ισογείου (χωρίς διαστάσεις) και ξυλότυπο πλάκας ισογείου και ορόφου. Η επιφάνεια του ορόφου είναι 45τ.μ. Στο τοπογραφικό φαίνεται κτίσμα 45τ.μ Επειδή στο οικοπεδο υπάρχουν και άλλες αυθαιρεσίες κατηγορίας 3 και λοιπών παραβάσεων πάω κατηγορία 4. Τον πολεοδομικό έλεγχο τον κάνω με τα τετραγωνικά που αναφέρονται στα στελέχη και την αποτύπωσηγ που έκανα. Χρειάζεται να γίνει ανασύσταση φακέλου? Μην αναρτάτε το ίδιο θέμα δύο φορές. Το ερώτημά σας υπάρχει ήδη εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/35776-α09-κατηγορία-4-αυθαίρετων-κατασκευών/?p=922887 Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  3. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Η άδεια για το ισόγειο βγήκε το 1968 υπάρχει μόνο το στέλεχος και για τον όροφο η άδεια εκδόθηκε το 1969 υπάρχει ένα σχέδιο που φαίνεται τοπογραφικό (χωρίς να ειναι ευκρινείς διαστάσεις) κάτοψη ορόφου- τομή και όψη του υφιστάμενου χωρίς διαστάσεις και το στατικό της προσθήκης. Δεν έχω διάγραμμα, τίποτα. Απαιτείται να γίνει ανασύσταση φακέλου? Μπορώ να ελεγξω τα πολεοδομικά μεγέθη για το ισόγειο (αυθαιρεσίες με το στέλεχος ισογείου)? Η άδεια για το ισόγειο βγήκε το 1968 υπάρχει μόνο το στέλεχος και για τον όροφο η άδεια εκδόθηκε το 1969 υπάρχει ένα σχέδιο που φαίνεται τοπογραφικό (χωρίς να ειναι ευκρινείς διαστάσεις) κάτοψη ορόφου- τομή και όψη του υφιστάμενου χωρίς διαστάσεις και το στατικό της προσθήκης. Δεν έχω διάγραμμα, τίποτα. Απαιτείται να γίνει ανασύσταση φακέλου? Μπορώ να ελεγξω τα πολεοδομικά μεγέθη για το ισόγειο (αυθαιρεσίες με το στέλεχος ισογείου)? κάποια βοήθεια? Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  4. Καλησπέρα, σε οικόπεδο υπάρχουν 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες (ισόγειο & όροφος). Για το ισόγειο υπάρχει μόνο το στέλεχος (υπάρχει βεβαιωση από πολεοδομία ότι δεν υπάρχουν στοιχεία). Ο πολεοδομικός έλεγχος γίνεται βάσει του στελέχους. Τις αυθαιρεσίες ισογείου & ορόφου τις κατατάσω κατηγορία 4. Απαιτείται να γίνει ανασύσταση φακέλου για το ισόγειο?
  5. Τα τετραφωνικά που τελικά έχουν κατασκευαστεί είναι 84τ.μ για το ισόγειο και 75τ.μ για τον όροφο. Η απορία μου είναι εάν τα κατασκευασμένα τετραγωνικά θα τα συγκρίνω με αυτά που αναφέρονται στα στελέχη ή με αυτα που αναφέρονται στους τίτλους.
  6. Καλησπέρα, έχω 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες για το ισόγειο υπάρχει μόνο το στέλεχος που αναγράφει τα τετραγωνικά της κατοικίας 79τ.μ (υπάρχει βεβαίωση από πολεοδομία για απώλεια φακέλου) (άδεια του 1968) για τον όροφο υπάρχει το στέλεχος που αναγράφει τα τετραγωνικά και ένα σχέδιο 48τ.μ (Προσθήκη άδεια του 1969) που φαίνεται τοπογραφικό, κάτοψη, όψεις. Το 1999 έγιναν συμβόλαια με τοπογραφικό και σε αυτό αναφέρονται και τα τετραγωνικά των κατοικιών 69τ.μ η κάθε κατοικία. και τα τετραγωνικά αυτά αναφέρονται και στους τίτλους. Να αναφέρω ότι το τοπογραφικό και τα τετραγωνικά των τίτλων δεν φαίνονται σωστά. Για να αναφέρω τις αυθαίρετες επιφάνειες θα συγκρίνω τα κατασκευασμένα τετραγωνικά με αυτά που αναφέρονται στα στελέχη ή με των τίτλων?
  7. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όταν λές δήλωση κοινοχρήστων τι εννοείς? Μια 3 δήλωση? ή είναι κάτι άλλο?
  8. Για 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες μπορώ να υποβάλλω μια δήλωση ή πρέπει να υποβάλλω 2 διαφορετικές? Στην πρώτη οριζόντια υπάρχει ένας ιδιοκτήτης Στη δεύτερη ιδιοκτησία ο παραπάνω ιδιοκτήτης έχει την ψιλή κυριότητα
  9. Σε οικόπεδο με 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες εκτός των άλλων αυθαιρεσιών που υπάρχουν έχω κατασκευές της κατηγορίας 3 και κατασκευές που θα πάνε με αναλυτικό προυπολογισμό 1. Σε ποια από τις 2 ιδιοκτησίες θα ρυθμιστούν οι παραπάνω αυθαιρεσίες? (είναι σε κοινόχρηστο χώρο και θα κάνω δηλώσεις και για τις 2 αυθαιρεσίες) 2. Το πρόστιμο είναι 500€ για τις αυθαιρεσίες της κατ.3 + 500€ για αυτές με αναλυτικό προυπολογισμό?
  10. Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθεια σας, Σε οικόπεδο εκδίθοηκε άδεια το 1968 για οριζόντια κατοικία εμβαδού 78,75τ.μ (όπως φαίνεται στο στέλεχος). Το 1969 εκδόθηκε άδεια για προσθήκη καθ υψος 48,65τ.μ (όπως φαίνεται στο στέλεχος). Το μόνο σχέδιο που υπάρχει είναι για την προσθήκη. Δεν φαίνονται καλά οι διαστάσεις. Γενικώς το σχέδιο δεν φαίνεται πολύ σωστό. Πρόκειται για οριζόντιες ιδιοκτησίες. Σε συμβόλαια του 1999 που τα συνοδέυει τοπογραφικό διάγραμμα αναφέρεται το ισόγειο 68,75τ.μ και ο όροφος 68,75τ.μ. Μετά από αποτύπωση διαπιστώθηκε ότι το ισόγειο είναι 83,75τ.μ και ο όροφος 74,82τ.μ επίσης έχει κατασκευαστεί κολλητά με το ισόγειο λεβητοστάσιο περίπου 2τ.μ. Από αεροφωτογραφίες δεν μπορώ να διαπιστώσω την επιφάνεια της κατοικίας. Θα μπορούσα να δηλώσω το ισόγειο στην κατηγορία 1? ή θα πρέπει να βασιστώ στα συμβόλαια να δεχτώ επιφάνεια 68,75τ.μ που δεν είναι εμφανές σε ποιους χώρους αναφέρεται και να παω κατηγορία 4? Το ίδιο πρέπει να κάνω και για τον όροφο? Το λεβητοστάσιο παέι κατηγορία 3? ειναι σε κοινόχρηστο χώρο, σε πια Ο.Ι πρέπει να δηλωθεί?
  11. Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Είμαι με μπλοκάκι, έχω σύμβαση με εταιρεία που μου την ανανεώνει κάθε 3μηνο και υποβάλλει ΑΠΔ και μου πληρώνει το ποσοστό που της αντιστοιχεί. Συνεργάζομαι με μια άλλη εταιρεία που δεν θα μου πληρώνει το ΕΦΚΑ θα πληρώνω εγώ όλο το ποσοστό. Επειδή είμαι με 2 εργοδότες είμαι στο καθεστώς του "μισθωτού" οπότε η μια εταρεία συνεχίζει να μου πληρώνει τις εισφορές. Για την άλλη εταιρεία γνωρίζει κανείς ποια είναι η διαδικασία για να πληρώσω εγώ το ΕΦΚΑ? το πρέπει να κάνω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.