Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόλοιπο δόμησης σε κάθετη συνιδιοκτησία


Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!!!

 

ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.....

 

ΣΕ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΡΤΙΟ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΘΕΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 40% (Α) ΚΑΙ 60% (Β) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΥΟ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΜΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΘΕΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΤΑΙ ΔΟΜΗΣΗ ΣΤΟ ΟΛΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 125 Τ.Μ.

 

ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΟΜΗΣΗΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΚΑΘΕΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ (Π.Χ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ???)

Καλώς ήρθες στο φόρουμ. Για να συνεχίσεις να ρωτάς και να συμμετέχεις στα θέματα με τους άλλους συναδέλφους μηχανικούς πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ. Δύο από αυτούς μόλις τους έχεις παραβεί.

α) Απαγορεύεται η δημοσίευση με κεφαλαία

β) Αναγράφουμε εφόσον είμαστε μηχανικοί την ειδικότητα στο προφίλ μας.

Αναμένω να συμμορφωθείς και ως προς τα δύο, χωρίς περαιτέρω πρόσθετα μέτρα.

Ευχαριστώ, GRTOPO

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα zaxos και καλώς ήρθες! Το δικαίωμα δόμησης προκύπτει από την επιφάνεια γης που κατέχει ο καθείς. Επομένως το σωστό είναι να μοιραστεί αναλογικά με τα χιλιοστά του οικοπέδου. Ωστόσο το θέμα δεν είναι πολεοδομικό, αλλά νομικό. Η μοιρασιά αυτή κατά βάση οφείλει να είναι αντικείμενο μεταξύ τους συμφωνίας.

 

Υ.Γ: Γράψε την ειδικότητά σου και στο προφίλ σου, για να μην χρειάζεται να θυμόμαστε απ' έξω ότι είσαι τοπογράφος! Επίσης τα κεφαλαία απαγορεύονται, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Edit για να τα αλλάξεις... :)

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το ν.3741/1929, αρ. 8 η κάθετη ιδιοκτησία δεν περιέχει δικαίωμα καθ'ύψος, κατά πλάτος ή κατά βάθος του αυτοτελούς οικοδομήματος πέραν του ανάλογου ποσοστού που αντιστοιχεί στην εξαδιαιρέτου συγκυριοτητά του στο οικόπεδο.

Ωστόσο, τα ποσοστά συγκυριότητας στο οικόπεδο δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τα ποσοστά των τμημάτων αποκλειστικής χρήσης επί του οικοπέδου (εαν τέτοια δημιουργηθούν κατά τη σύσταση της καθέτου ιδιοκτησίας)

Link to comment
Share on other sites

@zaxos

Αυτό που δεν διευκρινίζεις στην περιγραφή είναι το εάν οι συνολικές δομημένες επιφάνειες στις δύο οικοδομές που έχουν κατασκευαστεί διαμορφώνουν τα ποσοστά συνιδιοκτησίας που αναφέρεις, ή αυτά διαμορφώθηκαν από την επιφάνεια κάθε τμήματος από τις δύο κάθετες.

 

Εάν ισχύει η πρώτη περίπτωση, τότε και η υπολοιπόμενη επιτρεπόμενη δόμηση πρέπει να κατανεμηθεί ανάλογα στις δύο κάθετες και εάν η δεύτερη, τότε πρέπει να επανεξεταστεί, κατά τη γνώμη μου, όλο το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.