Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Διακεκομμένο σύστημα δόμησης


fan fan

Recommended Posts

Μήπως ξέρει κάποιος ποιο είναι το διακεκομμένο σύστημα δόμησης?

 

Που έχεις διαβάσει αυτή την έκφραση; γιατί δεν υπάρχει στην πολεοδομική νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ζήτησα από την πολεοδομία να μου χορηγήσουν εγγράφως όρους δόμησης που ίσχυαν το 1955 σε μια συγκεκριμένη περιοχή και στο χαρτί που μου έδωσαν γράφουν:

συστημα δόμησης: Διακεκομένο

Link to comment
Share on other sites

Σου γράφουν το ΦΕΚ των ΟΔ της περιοχής;

Αν ΝΑΙ, γράψτο για να δούμε το διάταγμα, γιατί είναι ενδιαφέρον το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

1. Προφανώς, το ερώτημά σου έχει σχέση με τους ΟΔ της Θεσσαλονίκης. Στο ΦΕΚ που αναφέρεις, καθορίζονται τα όρια αρτιότητας των οικοπέδων και οι ΟΔ, με βάση 3 συστήματα δόμησης (μη συνεχές, συνεχές και μικτό) και δεν αναφέρεται "διακεκομμένο" σύστημα.

 

2. Τους ΟΔ μιας περιοχής μπορείς να τους βρεις στο ΦΕΚ που έχουν εγκριθεί, εάν το γνωρίζεις. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι, τα διατάγματα αυτά τροποποιούνται συχνά, ειδικά των μεγάλων πόλεων, και η κωδικοποίηση των ΟΔ βρίσκεται, βασικά, στην οικεία πολεοδομία. Ενδεχομένως, το ΦΕΚ των ΟΔ μπορεί να εμφανίζεται κωδικοποιημένο στη ΝΟΜΟΣ (η πρόσβαση μέσω ΤΕΕ ή δικηγόρου που είναι συνδρομητής) αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο.

 

ΥΓ. Αφού ολοκλήρωσα το μήνυμα, διαπίστωσα ότι ενώ στο μήνυμα της συνδρομής αναφέρεται ΦΕΚ 136Α'/20-4-1934, με το ίδιο ερώτημα, στο post #7 αναγράφεται ΦΕΚ 267Α'/24-9-1925. Εν πάση περιπτώσει, στο ΦΕΚ 136/1934 περιλαμβάνονται 2 διατάγματα τροποποίησης του ΡΣ Θεσσαλονίκης και όχι των ΟΔ.

Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω! Αυτο το χαρτι μου εδωσαν. Στο μεταξύ εγω έχω στα χερια μου μια αδεια του 1955 που λεει ότι το συστημα ήταν συνεχες. Μπορεις σε παρακαλώ να μου στείλεις το ΦΕΚ 267Α'/24-9-1925 ή να μου πεις που μπορω να το βρω?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.