Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίδομα ανεργίας από ΟΑΕΔ


drososio

Recommended Posts

Αναρωτιομουν αν ολοι εμεις οι μηχανικοι ανηκουμε στην κατηγορια των επιστημονων ή των ιεροδουλων και κατεληξα στο δευτερο.Διοτι μονο ετσι εξηγειται η σταση των συλλογικων μας οργανων απεναντι μας και ειδικα στους νεους.Πως αλλιως να εξηγηθει η απαιτηση για τοσο μεγαλες εισφορες ακομη και απο νεους μηχανικους οι οποιοι μονο ελευθεροι επαγγελματιες δεν ειναι αλλα μαλλον ανεργοι. Ειναι αυτος σεβασμος προς το επαγγελμα μας να ζηταμε απο ανεργους ανθρωπους και πολυ περισσοτερο απο νεα παιδια 25-26 χρονων που δεν μπορουν να προσληφθουν πουθενα με αυτην την κριση να καταβαλουν 200Ε καθε μηνα λες και ειναι ιεροδουλες και εξαγοραζουν την προστασια τους? Η' μηπως θεωρουν οι διοικουντες οτι με την παροδο της 5ετιας ολοι οι μηχανικοι εχουμε πιασει την καλη οποτε πρεπει να αυξηθουν οι εισφορες μας? Μηπως πρεπει να ξυπνησουν οι του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ και να καταλαβουν οτι δεν ζουμε στο 1950 αλλα στο 2010? Μηπως τελικα φταιμε εμεις που τους αφηνουμε να κανουν οτι θελουν?Η κατασταση νομιζω ειναι απελπιστικη και ειδικα για τα νεα παιδια που ενω βλεπουν τους συνομηλικους τους να παιρνουν επιδοματα ΟΑΕΔ με 6 μηνες εργασιας αυτοι παρακαλανε τους γονεις να πληρωσουν τις ασφαλιστικες τους εισφορες για ενα επαγγελμα που δεν μπορουν να εξασκησουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κάποιος που είναι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος και έχει μητρώο στο ΙΚΑ λόγω μισθωτής εργασίας μπορεί να πάρει επίδομα ανεργίας από ΟΑΕΔ?

γνωρίζει κανείς κάτι.....

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς νομίζω όχι, γιατί αν πεις στο ΟΑΕΔ ότι είσαι μηχανικός, ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ, μάλλον δε παίζει να σε γράψουν...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά με το που πεις οτι είσαι μηχανικός σου ρίχνουν άκυρο δυστυχώς. Είσαι μηχανικός βλέπεις και ανήκεις στους προνομιούχους......δλδ βγάζεις πολλά λεφτά!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγώ πάντως είμαι Μηχανικός και έκανα αίτηση για επίδομα ανεργίας που δικαιούνται κανονικά και οι μηχανικοί καθώς όταν είσαι μισθωτός έχεις σαν επικουρικό ταμείο το ΙΚΑ και ένας λόγος που το έχουμε είναι και το επίδομα ανεργίας. Αυτό που δεν μπορούμε όμως να κάνουμε όποιοι είμαστε άνεργοι μηχανικοί είναι να σταματήσουμε να πληρώνουμε εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ. Δεν είναι δηλαδή όπως το ΤΕΒΕ που μπορείς να κάνεις αδράνεια και έναρξη όποτε θέλεις. Αυτό να πω την αλήθεια θέλω να το εξακριβώσω. Αν γνωρίζει κάποιος σίγουρα ας μας το πει.

 

Ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καινούριος στο club και μια πληροφορία παρακαλώ στα εργασιακά. Εργάζεσαι ως μισθωτός μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα, μέλος ΤΕΕ και απολύεσαι. Δικαιούσαι επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΔΒ;

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα ήθελα την βοήθεια σας.

 

Είμαι Μηχανικός (ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ) και εργάζομαι σε εταιρεία ως μισθωτός υπάλληλος για 10 χρόνια . Θέλω να ρωτήσω σε περίπτωση απόλυσης , μπορώ να κάνω αίτηση στον ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας και κάρτα ανεργίας. Δεν έχω κάνει ποτέ έναρξη επαγγέλματος και έχω μητρώο στο ΙΚΑ λόγω μισθωτής εργασίας.

 

Και κάτι άλλο σε περίπτωση απόλυσης τι εισφορές πρέπει να πληρώνω στο ΤΣΜΕΔΕ? Σαν ελευθερος επαγγελματίας και πόσες ειναι αυτές ανά μήνα?

 

 

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.

----

Γνωρίζει τελικά κανείς ???

Link to comment
Share on other sites

Πήρα τηλέφωνο τον ΟΑΕΔ και μου είπανε αφού μαζέψω όλα τα δικαιολογητικά να τα καταθέσω . το θέμα ειναι εάν γνωρίζει κάποιος σε αντίστοιχες περιπτώσεις , εαν παίρνει το επίδομα η όχι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.