Μετάβαση στο περιεχόμενο

Laminate σε τοίχο και οροφή


lefakos

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γιατί είμαι σε αδιέξοδο...

από βδομάδα θα αρχίσω να μαστορεύω το σπίτι μου και έχω αρχίσει να ψάχνω τιμές-προσφορές κτλ

ένα από τα πράγματα που θέλω να κάνω λοιπόν, είναι να βάλω laminate(8άρι ή 12άρι) στο δάπεδο, το οποίο όμως θα ''γυρνάει'' στον τοίχο και στην οροφή! (βλ. φωτο)

το θέμα είναι ότι ναι μεν γίνεται, αλλά πχ στον τοίχο θα έχω διπλή γυψοσανίδα από πίσω και σήμερα ένας πωλητής μου έλεγε ότι ενδεχομένως να μην κολλήσει καλά και να έχω πρόβλημα... μου πρότεινε σαν εναλλακτική λύση την τσιμεντοσανίδα αλλά και πάλι δεν ήταν σίγουρος.

 

Εσείς τι λέτε ? πως μπορεί να λυθεί κάτι τέτοιο ?

 

 

http://img580.imageshack.us/img580/5918/22222222y.jpg

 

http://img822.imageshack.us/img822/1971/11111111jw.jpg

 

 

 

επίσης και κάτι ακόμα,θα ήθελα (πολύ), όλες οι ξύλινες επιφάνειες που βλέπετε στις εικόνες να είναι από το ίδιο ξύλο, δηλ. να είναι ομοιόμορφες σαν ''ενιαίο texture'', και όχι να συνδυαστούν 1-2 παρόμοια ξύλα (άλλο πάτωμα, άλλο στα έπιπλα κτλ) αλλά αυτό μόνο άμα χρησιμοποιούσα ξύλα και βαφές από ένα μάστορα θα μπορούσε να γίνει (μάλλον), και τόσα λεφτά δεν ξέρω αν μπορώ να διαθέσω.

Μου είπαν να πάρω το laminate και να το κολλήσω παντού, στα έπιπλα, στα πορτάκια της κουζίνας κτλ...αλλά φοβάμαι ότι θα βγει πολύ χάλια ...

 

καμία ιδέα ?

 

ευχαριστώ!!!

 

 

κάτι τέτοιο θέλω να πετύχω:

 

http://img251.imageshack.us/img251/9319/ebi1.jpg

 

http://img217.imageshack.us/img217/3340/main2a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, η πρώτη σου φωτογραφία είναι κόντρα πλακέ και η δεύτερη μελαμίνη. Εσύ γιατί θέλεις να βάλεις λαμινέιτ; Υπάρχουν μελαμίνες - βακελίτες σε μεγάλη ποικιλία, σίγουρα θα βρεις ένα σχέδιο ίδιο με το λαμινέιτ. Αν θελήσεις πάντως να το κάνεις όλο λαμινέιτ γίνεται, αλλά δύσκολα. ειδικά στα ξακρίσματα - τελειώματα...

Link to comment
Share on other sites

φίλε Αlex, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

 

το laminate, το διάλεξα λόγω κόστους, εύκολης τοποθέτησης και συντήρησης...

για φυσικό ξύλο 'δεν με παίρνει' δυστυχώς...

 

πάντως σε πρώτη φάση θα με ενδιέφερε να λύσω το θέμα της ανάρτησης του laminate στην γυψοσανίδα (ή τσιμεντοσανίδα) ...

 

αυτό που λες με τα τελειώματα φοβάμαι και εγώ ... λίγο να το χάσει ο μάστορας και θα φαίνεται εντελώς ψεύτικο ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά δεν θα διακινδύνευα να βάλω laminate κολλητό στον τοίχο και στο ταβάνι μίας κουζίνας. Σκέψου τον παράγοντα υγρασία και τους υδρατμούς από το μαγείρεμα.Είναι βαρύ υλικό και η πίσω του πλευρά είναι πολύ λεία, η κόλλα δεν θα απορροφηθεί καθόλου με αποτέλεσμα της ευκολότερης αποκόλλησης. Υπάρχουν βέβαια κόλλες που θεωρητικά δεν επηρεάζονται σε αυτές τις συνθήκες αλλά έχουν ισχυρούς διαλύτες βλαβερούς για την υγεία. Όσο καλό και έμπειρο μάστορα και να βρεις στα τελειώματα θα υπάρξει σίγουρα πρόβλημα που θα το καλύψει με κάποια πηχάκια, θα σου άρεσε αυτό?

Είμαι της άποψης να χρησιμοποιήσεις κόντρα πλακέ θαλάσσης (δεν είναι πολύ ακριβό και ανάλογα από τι ξύλο θα είναι μπορεί να έχει πολύ ωραία "νερά") που μπορείς να ντύσεις και τα ντουλάπια σου και να βάλεις laminate μόνο στο πάτωμα. Όσο για τον χρωματισμό των ντουλαπιών, τοίχου και ταβανιού δεν είναι δύσκολο να πετύχεις την ίδια απόχρωση.

Η αίσθηση βέβαια δεν θα είναι μιας ενιαίας επιφάνειας διαφορετικών επιπέδων, αλλά μπορείς να δέσεις αρμονικά τα δύο υλικά.

Link to comment
Share on other sites

Σε επιφάνειες γυψοσανίδας ή τσιμεντοσανίδας έχεις τη δυνατότητα να επικολλήσεις πλακίδια μεγάλου βάρους τα οποία φτάνουν έως και τα 50kg/m2, βάρος που ισχύει στην περίπτωση της τσιμεντοσανίδας, όπως αναφέρει η βιομηχανία http://www.knauf.gr/3_220_900_000.html#31. Κατόπιν επικοινωνίας με τη βιομηχανία μπορείς να βρεις λύσεις σκελετού της τοιχοποιίας ακόμα και για μεγαλύτερα βάρη επικόλλησης.

Εφόσον χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο αστάρι και η κατάλληλη κόλλα η επικόλληση που αναζητάς είναι εφικτή.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις πληροφορίες!

 

σκεφτόμουν μήπως τελικά έβαζα αντί για γυψοσανίδα, σαν τελείωμα πλάκες OSB (θα υπάρχει κανονικά από πίσω ο σκελετός με τον πετροβάμβακα) αλλά αυτό που δεν ξέρω είναι το πώς θα είναι το αποτέλεσμα 'καθαρό' σαν αυτό που σας έδειχνα κ' στην αρχή :

 

http://img251.imageshack.us/img251/9319/ebi1.jpg

 

δηλαδή οι πλάκες θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση (που τα μεγέθη και τα βάρη αυξάνονται) να βιδωθούν κατευθείαν στον σκελετό ? πως όμως μπορούμε να κρύψουμε τις βίδες, με απλό στοκάρισμα ? κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.