Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αφορολόγητο φωτοβολταϊκών


ΟΩΝ

Recommended Posts

Αγαπητοί-ές συνάδελφοι,

 

Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα για το αφορολόγητο των φωτοβολταϊκών:

 

Γνωρίζουμε ότι αν κάποιος-α εγκαταστήσει σύστημα ισχύος ως 10kW στη στέγη της οικίας του, το εισόδημα είναι αφορολόγητο. Μπορεί ο ίδιος-α να εγκαταστήσει σύστημα επίσης ως 10kW σε άλλο κτίριό του-της, που βρίσκεται σε διαφορετική διεύθυνση και να έχει επίσης αφορολόγητο;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Το βρήκα. Αρκετά ενδιαφέρον.

 

Άρθρο 6

Φορολογική Αντιμετώπιση

H μικρή ισχύς των φωτοβολταϊκών συστημάτων εξασφαλίζει ότι η παραγόμενη ενέργεια αντιστοιχεί σε αυτήν που απαιτείται για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κυρίου του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Με την έγχυση της παραγόμενης ενέργειας στο Δίκτυο επιτυγχάνεται η καταγραφή της στο πλαίσιο επίτευξης των στόχων διείσδυσης των ανανεωσίμων πηγών ενέργειας που τίθενται από την Οδηγία 2001/77/ΕΚ, αλλά και από την υπό δημοσίευση νέα Οδηγία. Κατά συνέπεια δεν υφίστανται, για τον κύριο του φωτοβολταϊκού συστήματος, φορολογικές υποχρεώσεις για τη διάθεση της ενέργειας αυτής στο Δίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί Stavros και sdim,

 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας να απαντήσετε. Γνωρίζω ότι το ρεύμα που δίδεται στο δίκτυο (ως 10kW) είναι αφορολόγητο. Το ερώτημά μου όμως είναι αν κάποιος-α ιδιώτης έχει δύο κτίρια (ή παραπάνω), και εγκαταστήσει και στα δύο (η παραπάνω) από 10kW, θα είναι αυτά αφορολόγητα;

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Παλι αφορολογητα θα ειναι εφοσον προκειται για φωτοβολταικα εγκατεστημενα στα πλαισια των οικιακων.Ας εχει και 15 ακινητα το ιδιο θα ισχυει...

Link to comment
Share on other sites

kusta80, ευχαριστώ για την απάντηση.

Κάτι ακόμη: Αν το ένα ακίνητο είναι η οικία του Ιδιοκτήτη και το άλλο ακίνητο δεν είναι οικίες αλλά κτίριο γραφείων - καταστημάτων, ισχύει το ίδιο; Δηλαδή το "οικιακά" είναι κυριολεξία και αφορά κτίρια κατοικιών μόνον, ή αφορά και κτίρια επαγγελματικής στέγης;

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμαμαι καλα απο το προγραμμα το επιθετο οικιακα χρησιμοποιειται για να τονισει την εγκατασταση σε στεγη που δεν ειναι μεγαλη βιομηχανια και θεωρειται οτι το ρευμα που παραγεται χρησιμοποιειται θεωρητικα ως ιδιοκαταναλωση γι'αυτο και ειναι αφορολογητα τα εσοδα.Καλυτερα θα ηταν να ρωτησεις στη ΔΕΗ στο αρμοδιο τμηαμα αδειοδοτησεων.Ισως και να γινεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αγαπητοί kusta80, sdim και stayros. Συγχαρητήρια, διότι πιάσατε το "πνεύμα" του νόμου και όχι το "γράμμα". Έστειλα επιστολή στη ΔΕΗ (όπως συμβούλεψε ο kusta80), και επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των "επενδύσεων 10kW" που μπορεί να κάνει κάποιος και να είναι "αφορολόγητος". Επισυνάπτω αυτούσια την απαντητική επιστολή:

Αγαπητέ κ.... (gp1),

Σε απάντηση της ηλεκτρονικής επιστολής σας, σας ενημερώνουμε ότι εφόσον τα φωτοβολταϊκά αφορούν διαφορετικά κτίρια, δεν λαμβάνονται υπόψη αθροιστικά. Άλλωστε κάθε φωτοβολταϊκό σχετίζεται με διαφορετική παροχή. Όσα φωτοβολταϊκά και αν έχει κάποιος με ισχύ μικρότερη των 10kW δεν φορολογούνται.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Δ/νση Πωλήσεων / Τομέας Δικτύου Πωλήσεων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.