Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια εξαερισμού μπάνιου


Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Είμαι νέος μηχανικός και ανέλαβα την ανακαίνιση δύο ιδιόκτητων καταστημάτων 20τμ περίπου. Τα καταστήματα κτίστηκαν το 70 και δεν διέθεταν μπάνια. Αποφάσισα να τοποθετήσω 2 μπάνια (χωρίς άδεια - με ξύλινο σκελετό και γυψοσανίδα - δεν χρειάζεται άδεια για διαμόρφωση εσωτερικών χώρων απ' όσο γνωρίζω) και ο μόνος τρόπος αερισμού τους ήταν με σύστημα εξαερισμού το οποίο έχει έξοδο στον φωταγωγό της πολυκατοικίας.

 

Λόγω "φιλικών" σχέσεων με τους άλλους ενοίκους απειλούμαι με καταγγελία διότι στους επάνω ορόφους υπάρχουν παράθυρα κουζίνας, μπάνιου κτλ και ο εξαερισμός είναι παράνομος!!!!

 

Χρειαζόμουν άδεια για να ανοίξω 2 τρύπες για σωλήνες φ100 ώστε να έχει έξοδο ο εξαερισμός του μπάνιου???

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς άδεια δεν επιτρέπεται τίποτα.

Θα έπρεπε να έχεις βγάλει μια άδεια μικρής Κλίμακος για την οποία δεν απαιτείται μηχανικός (δηλ αμοιβές)

 

Ως εργασίες δόμησης Μικρής Κλίμακας, πέραν των αναφερομένων στο Αρθ-22 παρ.1 του ΓΟΚ/85, καθορίζονται οι εξής περιπτώσεις δομικών εργασιών:

.....

ε. Εσωτερικές διαρρυθμίσεις κτιρίων χωρίς επέμβαση στα φέροντα στοιχεία (στοιχεία από μπετόν, φέροντες τοίχους, κλπ), και εφόσον δεν δημιουργείται αυθαίρετη αλλαγή χρήσης χώρου, κατά το Αρθ-5 του ΓΟΚ/85.

 

Θα μπορούσες να πατήσεις και εδώ:

Δεν απαιτείται υποβολή νέων δικαιολογητικών ουδέ αναθεώρησις της αδείας προκειμένου περί εσωτερικών μικρών τροποποιήσεων των χώρων εφ'όσον δεν επηρεάζεται η στατική επάρκεια της κατασκευής, ο όγκος και αι εξωτερικαί διαστάσεις της οικοδομής και η εξωτερική μορφή της οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

Αποφάσισα να τοποθετήσω 2 μπάνια (χωρίς άδεια - με ξύλινο σκελετό και γυψοσανίδα - δεν χρειάζεται άδεια για διαμόρφωση εσωτερικών χώρων απ' όσο γνωρίζω) και ο μόνος τρόπος αερισμού τους ήταν με σύστημα εξαερισμού το οποίο έχει έξοδο στον φωταγωγό της πολυκατοικίας.

?

 

Ξέρεις πόσες ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ άδειες - και όχι μικρής κλίμακας - έχω βγάλει για αλλαγές σε τοιχοποιίες, ύδρευση και αποχέτευση;

Μα δεν τροποποιείς απλώς την διαμόρφωση, αλλά επεμβαίνεις και σε ύδρευση - αποχέτευση και εξαερισμό στα οποία απαιτείται μελέτη

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ και τους 2.

 

Κατά περίεργο τρόπο υπήρχε σύστημα ύδρευσης αλλά και αποχέτευση την οποία όμως πέρασαν αυθέρετα οι ιδιοκτήτες των διαμμερισμάτων από επάνω με την συγκατάθεση του ενοικιαστή του μαγαζιού και όχι του ιδιοκτήτη... Αν είναι δυνατόν!!!

 

Τελικά δεν αποφεύγω τα προβλήματα με τους από επάνω αλλά η πολεοδομία μου ζήτησε να ενημερώσω τα σχέδια των καταστημάτων και ελπίζω να τελειώσω εκεί!!!

 

Σας ευχαριστώ και πάλι!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.