Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ποια χρήση γης ισχύει τελικά;


machinman

Recommended Posts

Εκθέτω ένα πρόβλημα μου επειδή η πολεοδομία δεν είναι σαφής στις απαντήσεις της ή δεν θέλει να απαντήσει λογω προβλήματος που έχει ανακύψει.

Τα στοιχεία είναι τα εξής:

1)Παλαιό σχέδιο πόλης του 1940 εκπονημένο κατά τις διατάξεις του 1923.

2)Γ.Π.Σ το 1992- Επέκταση σχεδίου πόλης.

3)Πολεοδομικη μελέτη αναθεώρησης το 2003.

4)Οικόπεδο σε οικοδομικό τετράγωνο μέσα στο παλαιό σχέδιο πόλης.

5)Στο Γ.Π.Σ φαίνεται κατοικία.

6)Στην πολεοδομική μελέτη το οικοδομικό τετράγωνο βρίσκεται εκτός περιοχής κεντρικών λειτουργιών- πολεοδομικού κέντρου, και δεν έχει την ένδειξη Α που αναφέρεται στο υπόμνημα ως γενική κατοικία.Στο υπόμνημα τα Ο.Τ χωρίς το γράμμα Α αναφέρονται ως αμιγής κατοικία.

Επομένως είναι αποκλειστική ή αμιγής κατοικία βάσει των παραπάνω γιατί η πολεοδομία λέει πως είναι γενική κατοικία;

Link to comment
Share on other sites

το υπόμνημα που αναφέρεται στο 6) είναι λάθος

σε παλιό σχέδιο πόλης και αμιγής κατοικία είναι εξαιρετικά σπάνιο

μάλλον έχει δίκιο η πολεοδομία

Link to comment
Share on other sites

Οι ρυθμίσεις στις πολεοδομικές μελέτες αφορούν, συνήθως, στην περιοχή που εγκρίνεται με τη μελέτη και, επομένως, για το παλαιό σχέδιο εφαρμόζονται οι χρήσεις που έχουν οριστεί με το ΓΠΣ ή με το προηγούμενο σχέδιο.

 

Χρήση αποκλειστικής κατοικίας δεν υπάρχει μετά το 1983 και εφαρμόζεται μόνον σε ορισμένες πόλεις (Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη) που εγκρίθηκαν με τη χρήση αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Μάκαρ,για να δω αν κατάλαβα,

Η πολεοδομική μελέτη βορείου & νοτίου τμήματος , για την οποία μιλάω, αναφέρεται αρχικά στις περιοχές που εντάχτηκαν το 1992 στο Γ.Π.Σ (βόρεια και νότια) και σε αυτές αναφέρεται στο υπόμνημα η αμιγής και γενική κατοικία επειδή αυτό έγινε μετά το 1987 . Μάλλον γι αυτό βλέπω το γράμμα Α σε κάποια Ο.Τ στις επεκτάσεις. Για τις περιοχές που υπήρχαν στο παλαιό εγκεκριμένο σχέδιο πόλης ισχύει ότι λέει το Γ.Π.Σ δηλ. κατοικία, κεντρικές λειτουργίες κ.τ.λ. γι αυτό και δεν υπάρχει πουθενά το γράμμα Α . Δεν υπάρχει λοιπόν η έννοια της γενικής κατοικίας προ του 1987.Σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Σωστά. Αν διαβάσεις και το ΦΕΚ του 2003, θα δεις στο άρθρο 1 να λέει ότι ο Πολεοδομικός Κανονισμός ισχύει για την περιοχή που εγκρίνεται η πολεοδομική μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Σου απάντησα και σε προηγούμενο post ότι εάν το ΓΠΣ έχει ορίσει χρήση γης για το παλιό σχέδιο, αυτή ισχύει. Αυτές που έχουν οριστεί με την πολεοδομική μελέτη του του 2003 ισχύουν, συνήθως, για την επέκταση.

Αν θέλεις περισσότερα στοιχεία, γράψε το ΦΕΚ του 2003.

Link to comment
Share on other sites

1. Η αναθεώρηση του σχεδίου εγκρίθηκε με απόφαση Νομάρχη και, γενικά, η διατύπωση της απόφασης δεν είναι όπως εκείνες που εκδίδονται από την Κεντρική Υπηρεσία. Π.χ. δεν προσδιορίζονται με όρια οι περιοχές αναθεώρησης.

2. Πρόκειται για αναθεώρηση σε ορισμένες περιοχές του σχεδίου και το ΟΤ 165, που δεν είναι στη σελίδα 42 αλλά στην 48, δεν φαίνεται να επηρεάζεται από την αναθεώρηση.

3. Επειδή είναι αδύνατο να βγει συμπέρασμα από τις φωτοτυπίες που έχουν δημοσιευτεί σε σμίκρυνση στο ΦΕΚ, πρέπει να συμβουλευτείς ένα μηχανικό που ασχολείται με πολεοδομικά θέματα για να σου λύσει τις απορίες. Σε κάθε περίπτωση, η άποψη της πολεοδομίας πρέπει να θεωρείται σωστή, αλλά έλεγξέ την σε ένα μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.