Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Λουτρό μέσα στο υπνοδωμάτιο


konsolas

Recommended Posts

Εκτός από την τοποθέτηση του Archytas με την οποία συμφωνώ να ρωτήσω:

Τα σχέδια τι προβλέπουν;

Ο μηχανικός της επίβλεψης τι λέει;

Link to comment
Share on other sites

Το έχω κάνει στο δικό μου σπίτι (φαίνεται κανονικά στην άδεια οικοδομής σαν WC), και δεν έχουμε μετανοιώσει για αυτήν την αρχική επιλογή, από άποψη καθαρά λειτουργικότητας.

Link to comment
Share on other sites

ήθελα πρώτα τη γνώμη σας πριν ρωτήσω τον αρχιτέκτονα

το πρόβλημα με το 2ο μπάνιο είναι ότι τοποθετημένο στο διάδρομο ανάμεσα στα παιδικά υπν/τια και του τρώει χώρο, επίσης είναι τυφλό και δεν χωράει μια ντουζιέρα που θα ήθελα. Το μεγάλο υπνοδ/τιο είναι 17τ.μ. μπορεί να μπει το μπάνιο ακριβώς στις διαστάσεις που απαιτούνται ώστε να χωρέσει ντουζιέρα επίσης μπορεί να έχει παράθυρο

Τα μειονεκτήματα που βλέπω εγώ είναι ότι οι επισκέπτες θα πηγαίνουν στο μεγάλο μπάνιο και το μικρό θα είναι αποκλειστικά μόνο για 2 άτομα

Link to comment
Share on other sites

Ο "κατασκευής" (όπως όλοι τους σχεδόν) επιθυμούν να προσδώσουν στα άθλια (κατά μέσο όρο) προϊόντα τους κάποια ψευδαίσθηση πολυτέλειας. Την έλλειψη λοιπόν σωστού σχεδιασμού/μελέτης και τα (στην καλύτερη περίπτωση) μέσης ποιότητας υλικά που χρησιμοποιούν επιχειρούν να την αντισταθμίσουν με πυροτεχνήματα γκλαμουριάς και αρχοντοχωριατισμού. Το αποκλειστικό μπάνιο του "μεγάλου" υπνοδωματίου είναι ένα από τα πυροτεχνήματα αυτά.

 

Πρακτικά είναι απαραίτητο μόνο αν κάποιος από το ζευγάρι έχει προβλήματα συχνουρίας (και δεν το λέω μόνο ως αστείο). Ειδάλλως μία ανοησία είναι όπως και αυτή του δωματίου-ντουλάπα (γιατί, πόσοι από αυτούς που τη θέλουν διαθέτουν αντίστοιχη γκαρνταρόμπα?).

 

Ένα μόνο μπάνιο και ένα wc "ξένων" είναι υπεραρκετά! Το πρόβλημα όπως το παρουσιάζετε είναι καθαρά σχεδιασμού - ελπίζω ο αρχιτέκτονας στον οποίο θέλετε να απευθυνθείτε να το λύσει (κάτι που ίσως απαιτήσει εκτεταμένες αλλαγές στην κάτοψη).

 

υγ. το "μικρό" δεν μπαίνει κοντά στο χώρο των υπνοδωματίων - καταργείται ο μισός ρόλος του (να το χρησιμοποιούν επισκέπτες χωρίς να εισβάλλουν στο πιο "ιδιωτικό" τμήμα του σπιτιού). Χωρίς σχέδιο δεν μπορούμε να πούμε κάτι αλλά, από την άλλη, δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο σε αυτό το φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

ss_sk έχεις δίκιο για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών αλλά δεν είναι θέμα εφέ ή πολυτέλειας

πρόκειται για μεταφορά του wc από το διάδρομο στο υπνοδομάτιο για τους λόγους που ανέφερα απλά ζητώ από σας τους αρχιτέκτωνες να μου πείτε κατά πόσο ταιριάζει αρχιτεκτονικά διότι λειτουργικά μπορώ να φανταστώ τα υπέρ και τα κατά

ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

Οπως το περιγράφεις, κάπως έτσι είναι και το δικό μου (το μεγάλο μπάνιο 2,5χ2,5 - άρα και των λοιπών της οικογένειας και των επισκεπτών - είναι ανάμεσα στα παιδικά δωμάτια, και το μικρό είναι καθαρά προσωπικό στο δικό μας υπνοδωμάτιο). Ετσι το θέλαμε εξαρχής και έτσι έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του μηχανικού που ασχολήθηκε με την άδεια.

 

Τη λύση θα τη βρεις, συζητώντας με τον μηχανικό σου, γιατί τελικά κάθε σπίτι έχει τις δικές του "αρχιτεκτονικές ιδιορυθμίες", που είναι δύσκολο να ειπωθούν με λεπτομέρειες.

Φαντάζομαι είναι διαμέρισμα και όχι μονοκατοικία.

Link to comment
Share on other sites

ss_sk, το μπάνιο στο δωμάτιο των γονέων δεν είναι γκλαμουριά αλλά τρόπον τινά απαραίτητο αν έχεις παιδιά. Είναι άνεση και ευκολία, να έχει το ζευγάρι "όλα τα κομφόρ" στις ιδιωτικές του στιγμές...

 

Και για να το πω πιο ευθέως (ας μην κρυβόμαστε), μετά το sex, π.χ. θέλει κάποιος να πηγαίνει γυμνός στην τουαλέτα να πλυθεί και εννοείται να μην χρειάζεται να περάσει από διαδρόμους όπου υπάρχουν τα αδιάκριτα παιδικά βλέμματα...

Αν έχεις λοιπόν την πολυτέλεια (χώρου και χρημάτων) είναι καλό να το κάνεις.

 

Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει ο μηχανικός του έργου και εμείς συζητάμε φιλοσοφικά....

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς που την παράμετρο sex ουδέποτε μου τη ζήτησαν - ελπίζω να μη μου τύχει ποτέ ζευγάρι με bdsm ορέξεις και ζητήσουν αντίστοιχο δωμάτιο με τις ανάλογες "ιδιότητες".

 

Πάντως οι "μέσες ανάγκες" μακράν απέχουν από όσα σχετικά - το δεύτερο (μικρότερο) μπάνιο κυρίως προορίζεται για τους παντός τύπου επισκέπτες (ώστε να μην μπαίνουν με τα βρώμικα τα παπούτσια τους εκεί που εσύ θές να περπατάς ξυπόλητος, στο μεγάλο μπάνιο). Αν τώρα έχεις την πολυτέλεια να κάνεις τρία μπάνια...πάσο!

 

@konsolas

Με βάση το τελευταίο που έγραψα λοιπόν "αρχιτεκτονικά" (και σύμφωνα με το πώς λειτουργεί μια μέση οικογένεια...το "λειτουργικά" δε διαχωρίζεται καθότι είναι τμήμα της αρχιτεκτονικής σύλληψης) δεν είναι σωστό. Αλλά αν εσείς μπορείτε να το φανταστείτε να "δουλεύει" σαφώς να το κάνετε.

 

@Γιάννης

Αν το...παιδάκι είναι ξύπνιο την ώρα που εσύ "βγάζεις τα μάτια σου" το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι να σε δει γυμνό. Διότι στο τομέα της σεξ. διαπαιδαγώγησης δεν είμαστε Σουηδία (και καλύτερα να μη γίνουμε ποτέ)!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.