Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα με "κολλημένη" πολεοδομική μελέτη


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι, ασχολούμαι με την εξής υπόθεση:

 

Πελάτης έχει οικόπεδο 3,5στρ εντός οικισμού προ 23 (του Αγ. Στεφάνου). Στην περιοχή εκπονείται Πολεοδομική Μελέτη, η οποία καθορίζε το παραπάνω οικόπεδο ως χώρο πρασίνου. Το θέμα είναι ότι η Πολεοδομική Μελέτη έχει κολλήσει από το 1995 και δεν έχει εγκριθεί. Από ότι έμαθα από τον Δήμο, η μελέτη έχει σταματήσει οριστικά. Όταν πήγα στην Πολεοδομία να πάρω όρους δόμησης μου έδωσαν το σχέδιο του οικισμού προ 23 και τους αντίστοιχους όρους δόμησης (ΦΕΚ 181Δ). Το ζήτημα είναι: ο πελάτης μου μπορεί να βγάλει άδεια οικοδομής; (Σημείωση. το ακίνητο δεν ανήκει στην Πράξη Εφαρμογής του Αγίου Στεφάνου που έπεσε από το ΣΤΕ). Γιατί να δεσμεύται η περιουσία του από την ιδέα ενός μελετητή, που δεν έχει καν εγκριθεί;

Στην πολεοδομία μου είπαν να καταθέσω πλήρη φάκελο αδείας για να αποφανθούν γραπτώς (προφανώς το θέμα θα πάει ΥΠΕΧΩΔΕ...)

Τι με συμβουλεύεται να κάνω;

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Αν η πολεοδομική μελέτη δεν έχει εγκριθεί είναι σαν να μην έχει γίνει. Δεν σε επηρεάζει καθόλου... ότι και αν σου λένε

Κινήσου με το ΦΕΚ...

Link to comment
Share on other sites

Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί θα πρέπει να καταθέσεις πλήρη φάκελο αδείας για να αποφανθούν; Μια απλή αίτηση του ιδιοκτήτη με ένα τοπογραφικό δεν είναι αρκετή; Μου φαίνεται εντελώς παράλογο αυτό που σου ζήτησαν.

Δεν είμαι ειδικός στο θέμα, αλλά τα 13 χρόνια είναι πάρα πολλά για να παραμένει το οικόπεδο δεσμευμένο. Λογικά ο πελάτης σου μπορεί να βγάλει άδεια. Πάντως, στη θέση σου θα ζητούσα από το Δήμο να δώσει και εγγράφως την πληροφορία ότι "η μελέτη έχει σταματήσει οριστικά".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.