Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια αποθήκης από χωροφυλακή


Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να ζητήσω ρεύμα για αγροτική αποθήκη εντός οικισμού 20τ.μ. η οποία έχει άδεια του 1974 της χωροφυλακής! μήπως ξέρει κάποιος τι διαδικασίες απαιτούνται σε μια τέτοια περίπτωση? να πω ότι πήγα στην πολεοδομία να σφραγίσω την άδεια για ρευματοδότηση όμως δεν κατάφερα κάτι διότι η άδεια δεν έχει εκδοθεί από την πολεοδομία (αυτή ήταν η απάντηση).στη δεή τώρα μου απάντησαν ότι θέλουν βεβαίωση παλαιότητας από τον δήμο η οποία να σφραγιστεί και από την πολεοδομία!!!!!!!!!! ήμαρτον λέω αφού η παλαιότητα φαίνετε από την άδεια τι άλλο θα ακούσω.ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Έκδοση άδειας από αρχή ασφάλειας (αστυνομία, χωροφυλακή δεν έχει σημασία) δεν έχω ξανακούσει. Υπήρχε η δυνατότητα έκδοσης τέτοιου τύπου αδειών, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας αλλά όχι από την χωροφυλακή. Μήπως εννοείς κάτι άλλο; Μήπως η άδεια είναι θεωρημένη από τη χωροφυλακή;

Link to comment
Share on other sites

Εγω πάλι έχω δει τέτοια "άδεια" από αστυνομία (ή χωροφυλακή) αλλά όχι και του 1974!. Αυτές οι "άδειες" δίνονταν λίγο πριν και λίγο μετά το 1950

 

IPETROP

Αν θέλεις μπορείς να την ανεβάσεις να την δούμε;

 

ps

Βρήκα το παρακάτω από τα τεχν. xρον. του ΤΕΕ

Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο για τις οικ. άδειες μέχρι το Ν.Δ. 17/71923

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PUBLICATIONS/SCIENTIFIC_PUBLICATIONS/2010/1o_teuxos2010/A-08.pdf

Link to comment
Share on other sites

"Συγκρίνοντας, λοιπόν, τον τρόπο έκδοσης στο αδημοσίευτο σχέδιο νόμου με τις αντίστοιχες των εγγράφων του ΑΔΠ (των ετών 1849, 1852 και 1861) μπορεί να παρατηρηθεί ότι δεν υπήρχε μια συγκεκριμένη διαδικασία, εφ όσον επικρατούσε σύγχυση στους αρμόδιους φορείς και έλλειψη προγραμματισμού... "

 

Το πιο πάνω κείμενο βρίσκεται στο πόνημα του συναδέλφου Γεωργίου.Α.Νίκα (link #3)

(Τα bold δικά μου)

Όποιος νομίζει ότι μετά από 150 χρόνια έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα... να σηκώσει το χέρι... :D

 

IPETROP

Αν αποδείξεις (δικηγόρος; ) ότι το 1974 η χωροφυλακή είχε το δικαίωμα να εκδίδει τέτοιες άδειες νομίζω ότι πρέπει να γίνει δεκτή από την πολεοδομία και παίδες στο φύλλο αυτό της αδείας, όπως θα δείτε, γίνεται αναφορά σε διατάξεις, αποφάσεις, σε ποιότητες υλικών και στον τρόπο κατασκευής, στην ασφάλεια και στην υγιεινή των εργατών, σε ποινές σε περίπτωση παραβάσεων κλπ. κλπ.

Διαπιστώνουμε επίσης ότι η άδεια εξεδόθη σε 6 ημέρες! είναι "δεόντως χαρτοσημασμένη" και αναγράφει και τις κρατήσεις ΤΣΜΕΔΕ (27 δρχ.) και ΤΕΕ (25 δρχ.).

Μια χαρά άδεια είναι δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω τον georg coco, σημειώνοντας ότι κάτω-κάτω γράφει πως κοινοποιείται στο τμήμα πολεοδομικών εφαρμογών της δνσης ΥΥΝ Ν. Αχαΐας.

Link to comment
Share on other sites

Μελέτησα την άδεια αυτή, όσο μπορούσα περισσότερο και κατέληξα στα ακόλουθα συμπεράσματα:

1. Με το από 15.6.1968 βδ (ΦΕΚ 111/Δ/1968, και όχι 11/Δ/1968 που αναφέρεται στην άδεια), καθορίστηκαν οι όροι και περιορισμοί δόμησης των οικοπέδων που περιλαμβάνονται ΕΝΤΟΣ των ορίων των οικισμών προ 1923. Στο βδ ορίζεται ο αριθμός ορόφων και, συγκεκριμένα, επιτρεπόταν διώροφη ή τριώροφη οικοδομή, ανάλογα με το πλάτος του δρόμου στον οποίο είχε πρόσωπο το οικόπεδο.

 

2. Το έντυπο της άδειας έχει προεκτυπωμένη την πρόταση "ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ".

 

3. Στο ίδιο έντυπο αναφέρονται 4 αποφάσεις του Υπ. Δημ. Έργων (1939, 1946, 1954 και 1964, αν διέκρινα καλά) και, μάλιστα η τελευταία είχε εκδοθεί από την τότε Υπηρεσία Οικισμού, αφού ήταν η 5η υπηρεσία, σύμφωνα με το οργανόγραμμα του τότε υπουργείου και χρησιμοποιούσε το αλφαβητικό στοιχείο "Ε" για την πρωτοκόλληση των εγγράφων. Αναφέρονται, ακόμη, οι διατάξεις του τότε ισχύοντος Αντισεισμικού Κανονισμού.

 

Από τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι τότε πολεοδομικές υπηρεσίες δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν, επαρκώς, το θέμα της έκδοσης αδειών στους πολυάριθμους οικισμούς της χώρας, που είχαν θεωρηθεί ως προϋφιστάμενοι του 1923, συμπεραίνω ότι, με τις 4 αποφάσεις, το Υπ. Δημ. Έργων μεταβίβασε στις υπηρεσίες ασφάλειας, που είχαν έδρα στα απομακρυσμένα και διάσπαρτα χωριά αυτής της κατηγορίας, την αρμοδιότητα έκδοσης ΙΣΟΓΕΙΩΝ οικοδομών στους οικισμούς αυτούς.

 

Αν μπορούσαν να βρεθούν αυτές οι αποφάσεις, που είναι σχεδόν αδύνατο, είμαι βέβαιος ότι θα επαληθεύονταν οι σκέψεις και τα συμπεράσματα αυτά.

 

Για την περίπτωση που συζητάμε, πιστεύω ότι, με συζήτηση με τον προϊστάμενο της οικείας πολεοδομικής υπηρεσίας και την παρουσίαση των παραπάνω στοιχείων και επιχειρημάτων, πρέπει να την αποδεχτεί ως νόμιμη άδεια.

 

ΥΓ Αφού ολοκλήρωσα το κείμενο που έγραψα, διαπίστωσα ότι ο καλός συνάδελφος erling έκανε μια σημαντική παρατήρηση που προσθέτει ένα επί πλέον στοιχείο για την επιβεβαίωση του συμπεράσματος που κατέληξα.

Link to comment
Share on other sites

Η χωροφυλακή είχε για κάποιο διάστημα την αρμοδιότητα να εκδίδει οικοδομικές άδειες σε δυσπρόσιτους ή παραμεθώριους οικισμούς. Έχω συναντήσει κι εγώ μια παρόμοια οικοδομική άδεια του 1968. Δε γνωρίζω πότε ακριβώς σταμάτησε η αστυνομία την έκδοση οικοδομικών αδειών.

Σωστά η πολεοδομία δεν σου θεώρησε το στέλεχος, αφού δεν είναι δικό της έγγραφο, αλλά η άδεια είναι νόμιμη και από αυτή προκύπτει η παλαιότητα του κτίσματος.

Λογικά για την ηλεκτροδότηση θα ακολουθηθεί παρόμοια διαδικασία με αυτή των κτισμάτων προ του '55. Δηλαδή θα προσκομίσεις δύο φωτογραφίες του κτίσματος και η πολεοδομία θα σου δώσει μία βεβαίωση, στην οποία θα κολλήσει τη μία από τις φωτογραφίες, την οποία και θα προσκομίσεις στη ΔΕΗ.

Επίσης, θα μπορούσες να απευθυνθείς και στο Αστυνομικό Τμήμα μήπως βρεις παραπάνω πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

κατα αρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για το ''ψάξιμο'' σε νόμους και διατάγματα.όπως είπε και ο georg coco η μια χαρά άδεια είναι και όπως επισημένει και ο

erling έχει κοινοποιηθεί στο τμήμα πολεοδομικών εφαρμογών της δνσης ΥΥΝ Ν. Αχαΐας,

αυτό λοιπόν υποστήριξα και εγώ στην πολεοδομία και τελικά όπως είπε και ο φίλος ted78

για την ηλεκτροδότηση θα ακολουθηθεί παρόμοια διαδικασία με αυτή των κτισμάτων προ του '55.ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.