Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσεγγιστικός υπολογισμός θερμικών απωλειών


Perifanos

Recommended Posts

Θα απευθυνθω στην λογική του moliero

Aν θεωρειτε πως ειστε στην λαική και πως πρεπει να πουλησετε τις πατατες σας σε οσο το δυνατον χαμηλότερη τιμή, αυτήν την φημη θα αποκτησετε, τετοια εργα θα περνετε. H φτηνια τρωει τον παρα...λεει ο λαός.

Πρέπει να καταλάβετε πως είστε μηχανικοί και πως αν ειστε καλοι στην δουλειά σας θα έρθουν και τα καλά έργα!

Tα κόστη σας πρεπει να τα δικαιολογειτε με τις γνώσεις σας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Χρόνια Πολλά Γιάννη!

 

Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες αλλά μην απαξιώνουμε τις εμπειρικές μεθόδους.

Μας δίνουν την τάξη μεγέθους των αναμενόμενων αποτελεσμάτων της αναλυτικής και επιστημονικής μελέτης μας και αν τυχόν υπάρχει μεγάλη διαφορά μας προβληματίζουν και μας κάνουν να το ψάξουμε μήπως κάναμε κάποια χοντράδα και εντέλει να αιτιολογήσουμε τη διαφορά.

Ως Πολιτικός Μηχανικός μπορώ να σου πω ότι τα σίδερα σε μια οικοδομή είναι ~100Kgr/m³ σκυροδέματος. Αν πέσουμε κάτω από 80 ή ανέβουμε πάνω από 120 κάτι πάει λάθος ή πρέπει να δούμε τι συμβαίνει και μας βγαίνει τόσο λίγος ή πολύς οπλισμός αντίστοιχα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε "jbosdas" κατα ΄ρχην καλημερα,

Πατάτες πουλάνε άλλοι.απο 'κει και πέρα θα μπορούσες να είσαι λίγο πιο ευγενικος γιατι δεν με ξερεις και δεν γνωριζεις τα έργα μου....

Link to comment
Share on other sites

μαλλον εχουμε παρεξηγησεις εδω....οποτε πρέπει να ξεκαθαρίσω τη θεση μου.

 

1.σε καμμια περιπτωση moliero δεν ηθελα να προσβάλλω ουτε εσενα αλλα ουτε και κανεναν αλλον.

Tωρα που ξαναδιαβάζω το post μου ίσως να εχεις δικιο να αντιδρας ετσι:oops:, (παρόλο που πιστευω πως εισαι αρκετά ευεραισθητος).

Mε συγχωρεις παντως για τον μπρουταλισμό μου.

 

2. Xαρη σέυχαριστώ :P

...δε απαξιώνω ουτε τις εμπειρικές μεθοδου αλλα ουτε τις επιστημονικες μελετες.

συμφωνώ απόλυτα με την χρήση και των δύο, και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. εμπειρία=Tαξη μεγέθους, μελετη= μεγεθος

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε "jbosdas"

Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης ούτε λόγος.Απο εκεί και πέρα δεν κατηγορώ όλα αυτα που έμαθα στην "Χ" σχολή που τελίωσα.Απλά σε καινούρια οικοδομή είναι εφικτό και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τυπολόγιο που ξέρουμε και μάθε όλοι(και αυτό είναι και το σωστό!).Σε υφυστάμενα κτήρια και πίο συγκεκριμένα διαμερίσματα οικοδομών 40-30 ετών είναι λίγο δύσκολο και χρονοβόρο να κάνεις υπολογισμό θερμικών απωλειών όπως μάθε όλοι για να βάλεις στην τελίκη 3 ή 4 σώματα 5000-6000Kcal/h .Ζητώ συγνώμη για το ύφος μου και εάν προσεβαλα κάνεναν.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοι,

 

Αυτό το οποίο ξεκίνησα σαν θέμα είναι όπως και ο τίτλος του υπονοεί, ένας προσεγγιστικός υπολογισμός προκειμένου να μπορώ "στο δρόμο" να απαντήσω σε μια σχετική ερώτηση του τύπου "πόσα περίπου kcal απαιτούνται για να θερμάνω το σπίτι μου ΜΗΧΑΝΙΚΕ; εεεεεεε;"

Αν είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να απαντώ εε να σου πώ: πρέπει να πάω σπίτι μου και να υπολογίσω την οικία σου, γιατι εγώ σπούδαζα 5 χρόνια και τα έχω μαθει καλά και δεν δίνω αουα απαντήσεις, νομίζω ότι δεν κάνουμε δουλειά. Δεν είπα να καταθέσω μελέτη βασισμένη σε εμπειρικούς τύπου, σε καμμία περίπτωση.

Ααα και σε σχέση με το "εμείς τα σπουδάζαμε αυτά 5 χρονάκια κτλ κτλ", παιδιά ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και ας μήν προσπειούμαστε.

Το Ελληνκό Πολυτεχνείο (πιθανότατα και τα Πολυτεχνεία του Εξωτερικού) δεν δίνουν τις απαραίτητες γνώσεις για ένα τόσο πρακτικό θέμα όσο οι μελέτες Η/Μ.

 

Με τιμή

Link to comment
Share on other sites

καλημερα ειμαι μηχανικοσ παραγωγής και διοίκησης διατηρώ όμως ένα κατάστημα διακοσμητικ΄ων σωμάτων θερμανσης και θα ήθελα να ρωτήσω εσάς τους μηχανολόγους αν υπάρχει ένας εμπειρικόσ τύπος που να μου δίνει απλά τη δυνατότητα να υπολογίζω της θερμίδεσ που χρειάζεται ένας χώροσ ώστε να μπορώ να δίνω τισ αντίστοιχεσ προσφορές για σώματα χωρίσ να χρειάζομαι κάθε λιγο την συμβουλή ενός μηχανολόγου. και για να μη παρεξηγηθώ δε θέλω να κάνω μελέτη θέρμανσης απλά για να συστήσω το κάτάλληλο σώμα πρέπει να ξέρω στο περίπου τις θερμίδες που απαιτεί ο χώρος..καμιά βοήθεια :(

Link to comment
Share on other sites

Ούτε βαλτή να 'σουν. :)

Την απάντηση στο ερώτημά σου, αν τη βρεις, θα τις βρεις στις προηγούμενες σελίδες του παρόντος θέματος.

Link to comment
Share on other sites

ξερεις τι γίνεται αλλού διαβάζω για 55 - 75 /3m αλλου για 40/3m και στην δική μου περίπτωση διαφορά 100 θερμίδων μπορεί να είναι διαφορά 500 ευρώ για τον πελάτη. το ξέρω ότι ζητάω πολλά αλλά είμαι μια άπειρη απλή μηχανικός που απλά έχει πελαγώσει

Link to comment
Share on other sites

Αν η διαφορά κόστους είναι τόσο μεγάλη τότε δεν σε καλύπτουν οι εμπειρικοί τύποι αλλά χρειάζεσαι μια πολύ καλή και αναλυτική μελέτη θέρμανσης από Μηχανολόγο. Νομίζω ότι το συμπέρασμα αυτό προκύπτει αβίαστα από τα όσα έχουν ειπωθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.