Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραλληλισμός UPS


GeorgeS

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Για να λειτουργήσουν παραλληλισμένα δύο UPS, αυτά θα πρέπει να είναι συγχρονισμένα μεταξύ τους (δηλαδή διασυνδεδεμένα με κατάλληλη ηλεκτρονική πλακέτα) ώστε οι γωνίες των τάσεων να είναι οι ίδιες. Αυτά κατά τη φάση γενικής διακοπής. Κατά την κανονική λειτουργία, ως σημείο αναφοράς λαμβάνεται το δίκτυο της ΔΕΗ οπότε δεν έχουμε πρόβλημα.

 

Το ερώτημα είναι :

 

Υπάρχει κάπου γραμμένο (κανονισμός ή πρότυπο) ποιές είναι οι προϋποθέσεις παραλληλισμού 2 UPS ? Επίσης είναι δυνατόν να παραλληλιστούν UPS διαφορετικής ισχύος (ίδιας εταιρείας) ή ίδιας ισχύος (διαφορετικών εταιρειών) ? Παρακαλώ αν κάποιο γνωρίζει το θέμα ας απαντήσει συγκεκριμένα, θα βοηθήσει κι άλλους συναδέλφους στο μέλλον. (Εγώ πάντως εξ εμπειρίας νομίζω ότι μόνο 2 UPS της ίδιας εταιρείας και ίδιας ισχύος μπορούν να παραλληλιστούν, αλλά για να δούμε).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Αν υπάρχει κάποιο πρότυπο δεν γνωρίζω.Αλλά για να δουλέψουν παράλληλα τα UPS πρέπει να έχουν ίδια ισχύ και πρίν παραλληληστούν να έχουν τα διανύσματα των ρευμάτων ίδια διαφορά φάσης.Αυτό ελέγχεται εύκολα με ένα συχρονοσκόποιο του εμπορίου.Αλλά αν θές να αποφύγης των παραλληλισμό επειδή μπορεί τα UPS να έχουν διαφορετική ισχύς να είναι άλλων εταιριών τότε μπορείς να χωρίσεις των πίνακα που τροφοδοτούν(αν είναι εφικτό) σε δύο κομμάτια o 1 πίνακας θα παίρνει απο το 1 UPS,και ο 2 πίνακας απο το 2 UPS,οπότε έχεις να κάνεις με 2 ανεξάρτητα φορτία.Και σε πέρίπτωση συντήρησης η βλάβης θα υπάρχει ένα διακόπτης(διαζεύκτης) που θα ενώνει των πίνακα 1 με τον πίνακα 2.

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και μπορώ να κάνω αυτό το διαχωρισμό όπως σωστά λες. Εν προκειμένω όμως το ερώτημα αφορά μόνο στο παραλληλισμό των UPS και αν αυτός είναι εφικτός πρακτικά για UPS διαφορετικών εταιρειών ή UPS διαφορετικής ισχύος. Για UPS του ίδιου κατασκευαστή με την ίδια ισχύ γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Μπορούν να παραλληλιστούν αρκεί να έχουν την ηλεκτρονική πλακέτα που περιγράφεις. Γνωρίζω εξοπλισμό που έχει αυτή τη δυνατότητα. Συνήθως αυτό συμβαίνει μεταξύ εξοπλισμού από τον ίδιο προμηθευτή. Λογικά θα μπορούσε και αυτή η πλακέτα να μοιράζει με κάποιο προρυθμισμένο τρόπο τη συνολική ισχύ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.