Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Έδωσα φέτος πανελλαδικές εξετάσεις, απο τεχνολογική κατεύθυνση Β' κύκλου και με ΑΟΘ και πήγα πολύ καλά, με αποτέλεσμα να είχα την δυνατότητα να περάσω στην σχολή που θα δήλωνα πρώτη στο μηχανογραφικό. To τμήμα που στα Λυκειακά μου χρόνια με ενδιέφερε ήταν αυτό του Marketing & Επικοινωνίας του Ο.Π.Α. , το οποίο τελικά δήλωσα ως πρώτο και πέρασα. Το πρώτο 6μηνο όπως και το πρώτο έτος περιέχει μαθήματα γενικού αντικειμένου κυρίως και η σχολή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα στ 3ο και 4ο έτος, βάσει απόψεων φοιτητών από μεγαλύτερα έτη.

 

Παρ' όλα αυτα, διατηρώ αμφιβολίες σχετικά με το αν έκανα την σωστή επιλογη, σε σημείο που να σκέφτομαι πολύ σοβαρα να συμπληρώσω του χρόνου μηχανογραφικό για το 10% των θέσεων, για το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, το οποίο επίσης θα πιάσω. Το τμήμα αυτό αποτελούσε την δεύτερη, ιεραρχικά, επιλογή με βάση την προτίμιση και ήταν κάτι που με ενδιέφερε από μικρό παιδι.

 

Θα ήθελα λοιπόν την άποψη σας σχετικά με το τμήμα, την δυσκολία του καθώς και τις προοπτικές απασχόλησης που διαγράφονται.

 

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά ;)

Link to comment
Share on other sites

Σαν δυσκολία δεν μπορώ να σου πω πολλά πράγματα. Όσο για το αν είναι ενδιαφέρον σίγουρα είναι πιο ενδιαφέρον από το Marketing&επικοινωνίας αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενική, δική μου άποψη. Εγώ προσωπικά το σκέφτομαι σοβαρά να δώσω κατατακτήριες όταν τελειώσω με το φανταρικό γιατί με ενδιαφέρουν πολύ τα μαθήματα της στατικής.

 

Από προοπτικές φίλε μου παντού είναι δύσκολα τα πράγματα πλέον...

Link to comment
Share on other sites

Μελοντικοί Συμφοιτητές;:lol: Γενικά, αυτήν την εποχή στην αγορά εργασίας τα πράγματα είναι δύσκολα πάντως. Θα ήθελα απόψεις για το τμήμα και την εργασία έπειτα.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα απο φίλη μου που είναι marketing manager σε εταιρεία, είναι πολύ ευχαριστημένη από την πρώτη εργασία της. (προοπτικές εξέλιξης, πολύ καλός μισθός, περιβάλλον άψογο). Τι θέλω να πω, οι πολυτεχνικές σχολές δεν είναι και στα καλύτερά τους και δεν βλέπω φως στον ορίζοντα. Αντίθετα οικονομικές σχολές, marketing και τα συναφή έχουν πολύ μέλλον. Βέβαια είναι καθαρά προσωπική επιλογή και το τι θες εσύ, μιας και μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικούς χώρους. Στην θέση σου θα τελέιωνα την σχολή που ξεκίνησες, παντα προσωπική άποψη. Η επιλογή δική σου

Link to comment
Share on other sites

από τις σχολές του Πολυτεχνείου συνιθίζεται οι Μηχανολόγοι, οι Ηλεκτρολόγοι , οι Χημικοί μηχανικοί κλπ

να κάνου μεταπτυχιακό στα οικονομικά

οπότε να τα συνδειάζουν και τα δύο

 

οι Πολιτικοί Μηχ. όχι και τόσο, χωρις φυσικά να αποκλέιεται :)

Link to comment
Share on other sites

Theo αν πρόκειται να πας στο ΕΜΠ να έχεις υπ'όψην σου ότι δεν είναι σχολή της πλάκας. Αν το αγαπάς το αντικείμενο πήγαινε και σου εύχομαι να διαπρέψεις. Τώρα από θέμα αποκατάστασης who knows; Μπορεί να τελειώσεις και να σε πάρουν κατευθείαν για δουλειά, αλλά μπορεί να περιμένεις άνεργος. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει. Γι'αυτό είναι που λένε όλοι κάν'το αν το αγαπάς και όχι για να βρεις αμέσως δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς ευχαριστώ πολυ. Γνωρίζω πως δεν είναι σχολή της πλάκας, για αυτό μάλιστα σκέφτομαι τόσο πολύ να αλλάξω. Στην ΑΣΣΟΕ τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορώ να αντεπεξέλθω στο ΕΜΠ. Το αντικείμενο μου αρέσει και δεν κοιταώ μόνο την επαγγελματική αποκατάσταση, διαφορετικά θα πήγαινα πχ σε στρατιωτικές σχολές.

Link to comment
Share on other sites

Ευχομαι να πάρεις τη σωστη αποφαση και μην απογοητευεσαι,όντως η αγορα εργασίας είναι περίεργη αυτή την περίοδο αλλά μέχρι να τελειώσεις μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε να παρακολουθήσεις κανένα μάθημα, έλα σε επαφή με φοιτητές εκεί, ρώτησε κανένα γνωστό σου μηχανικό ή ακόμα καλύτερα αν μπορείς να πας στο γραφείο του να δεις πώς δουλεύει κτλ, γιατί καμιά φορά αλλιώς τα φανταζόμαστε και αλλίως είναι.

Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου να πάρεις τη σωστή απόφαση και να έχεις καλή σταδιοδρομία. Σωστή δεν είναι κατ' ανάγκη αυτή που θα σου εξασφαλίσει δουλειά και λεφτά, αλλά αυτή για την οποία δε θα μετανιώσεις.

Link to comment
Share on other sites

αλλά μέχρι να τελειώσεις μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Δυστυχώς συναδέλφισα αυτό θα είναι το εργασιακό μας μέλλον, αν δεν ξυπνίσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.