Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαστασιολόγηση καπνοδόχου - ποια μεθοδολογία;


ikolaxis

Recommended Posts

qwert εγώ με το χέρι τις υπολογίζω τις σωληνώσεις (πες με παράξενο αλλά έτσι έχω συνηθίσει).

 

Τώρα τον υπολογισμό βάσει το ΕΝ...πρέπει να βρεις το ΕΝ (το οποίο ως κόστος ίσως και να ξεπερνά την αγορά του 4M ή κάποιου αντίστοιχου προγράμματος). Μου την δίνει όταν για κάτι που έπρεπε να δίνεται δωρεάν (όπως το περιεχόμενο του ΦΕΚ) σε παραπέμπουν σε πρότυπα τα οποία ασφαλώς δεν δίνονται δωρεάν.

 

Υ.Γ. το "εξαρτάται από την υπηρεσία" ξέρεις να το κάνεις πιο συγκεκριμένο (και το λέω γιατί δεν είναι σαν τις πολεοδομίες που είναι πολλές στο αέριο μία για Αθήνα μία για Θεσ/νικη είναι)

 

Υ.Γ. 2 Από εβδομάδα θα πάω μία μελέτη με τρεις επίτοιχους με υπολογισμό από το παράρτημα και θα δούμε τι ψάρια θα πιάσει εδώ στην Αθήνα οπότε θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Μη μας ρίχνεις, έχει και στο βόλο και την λάρισα, δεν ξέρω αν έχει κάπου αλλού. Στο βόλο δέχεται υπολογισμό με το παράρτημα.Στην αθήνα απόσο ξέρω με το ΕΝ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ωραία σήμερα πήρα πίσω την μελέτη μου με τα τρία επίτοιχα. αν η καμινάδα είναι όλη ευθεία και δεν έχει τπτ περίεργο περνάει και με τους πίνακες του παραρτήματος (για ενημέρωση)

Link to comment
Share on other sites

εχω μια περιπτωση με 2 λεβητες οπου συνδεονται σε κοινη καμιναδα 30χ30.υπαρχει ενα μερος τησ καμιναδας 4μ σχεδον οριζοντιο με κλιση ανοδικη 30 μοιρες και στην συνεχεια 8μ καθετα.Μπορειτε να βοηθησετε λιγο με το 4Μ....γιατι οτι και να κανω παιρνω απαντηση οτι δεν ικανοιποιει τισ συνθηκες ισοροπιας...?καμια προταση

Link to comment
Share on other sites

γίνεται και με την 4Μ απλα θα πρέπει να συμπληρώσεις στην βιβλιοθηκη των λεβητών (υποδοχέων) 3 στοιχεία επιπλέον, την περιεκτικότητα διοξειδίου την ροή μάζας καυσαερίων και το τελευταίο δεδομένο αν δεν κάνω λάθος.

 

Αφού το κάνεις αυτό (τις τιμές τις παίρνεισ απο το ΦΕΚ για το φυσικό αέριο)

με F11 ορίζεισ καπναγωγό 1 και 2(οχι καπνοδόχο στο φύλλο υπολογισμου) αλλα στο παράθυρο με τον υπολογισμό καμινάδων και ούτο καθεξης (συμπληρώνεις επιπλέον στοιχεία μηκη καπναγωγων γωνίες κλίσεις κλπ.. και ολα δουλευουν ρολοι....(αυτα απο ερωτηση που εκανα στην 4Μ και it works)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.