Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Αλλαγή Μηχανικού


CSPU

Recommended Posts

Καλημερα,

εχω ενα σπιτι υπο κατασκευη και αυτη τη στιγμη εχω τελειωσει τα τουβλα και θελω να ξεκινησω σοβατισματα. Μεχρι και τα τουβλα ειχα εναν μηχανικο τον οποιο ειχα πληρωσει για επιβλεψη (επιπλεον απο την επιβλεψη Αδειας).

Εγιναν πολλα λαθη ομως και δεν ειμαι ευχαριστημενος καθολου. Σκεφτομαι τι μπορω να κανω και εξεταζω τα παρακατω...

Να αλλαξω τον Μηχανικο. Στην περιπτωση αυτη, τι πρεπει να κανω? Τι πρεπει να προσεξω? Τι γινεται με χρηματα που εχει παρει (αφου τελειωσαν τα τουβλα, για μελλοντικες υπηρεσιες ως προκαταβολη) και για τα οποιοα δεν εχω λαβει υπηρεσιες? Ειναι ευκολο να αλλαξω?

Να συνεχισω μονος μου. Τι γινεται στην περιπτωση αυτη? Δεν μου αρεσει η ιδεα αλλα το σκεφτομαι και αυτο. Τι πρεπει να προσεξω αν το αποφασισω?

Ο λογος που ρωταω εδω, ειναι γιατι εκει που φτιαχνω το σπιτι ειναι μικρο μερος και δεν θελω να δημιουργηθουν συζητησεις πριν εχω παρει την αποφαση μου.

Μπορειτε να βοηθησετε?

Ευχαριστω

 

 

Παρατήρηση:

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Edit" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη, αλλά πόσο κρατάει μια "στιγμή";

"...κατασκευαζω εξοχικο στην Ευβοια και εχω τελειωσει τα τουβλα..."

με το συμπάθιο δηλαδή, πέρασαν 9 μήνες, εκτός κι αν μιλάμε για άλλο σπίτι, οπότε πάω πάσο...

Link to comment
Share on other sites

AlexisPap ...ειχα σταματησει λογω χρηματων και οικονομικης καταστασης και επρεπε να αναπρογραμματισω γενικα τα οικονομικα μου...Τωρα ειμαι στη φαση που περιγραφω. Μπορω να εχω βοηθεια για να τη λαβω υποψη μου? Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Θες να αλλάξεις μηχανικό... Δηλαδή, είσαι σίγουρος ότι τώρα γνωρίζεις κάποιον που θα είναι ικανότερος, πιο έμπιστος, πιο "συμφέρων" (δεν σημαίνει κατ' ανάγκη φθηνότερος)...

 

Αν ναι, υπάρχει διαδικασία. Θα κάνεις ανάθεση στον νέο μηχανικό, θα γίνει παραίτηση του παλαιού μηχανικού, θα γίνει αναθεώρηση της αδείας. Ως προς τα μέρος του κόστους επίβλεψης που περιλαμβάνεται στα φορολογικά, η νομοθεσία ρυθμίζει ακριβώς τι πρέπει να γίνει. Για τα υπόλοιπα θα "τα βρείτε".

 

Κάνε αναζήτηση, το θέμα έχει συζητηθεί πολλάκις και έχουν αναπτυχθεί διάφορες πτυχές του στο φόρουμ...

 

Αλλά, είσαι σίγουρος; Βεβαιώσου πριν ενεργήσεις...

Link to comment
Share on other sites

αν έχει πληρωθεί όλη η επίβλεψη της αδείας τότε κατά τη γνώμη μου χρειάζεσαι ένα επιβλέποντα που θα κάνεις συμφωνητικό μαζί του, ούτε να μπλέκεσαι με πολεοδομίες ούτε...ούτε...

Link to comment
Share on other sites

Εχουνε τελειώσει και τα τούβλα? Ε δε μένει και πολλή δουλειά για τον επιβλέποντα. Σωστά σκέφτηκες ότι χρειάζεσαι μηχανικό για να επιβλέπει τα συνεργεία και να μη το κάνεις μόνος σου αυτεπιστασία.

 

Αρα είναι καλύτερα να διαλέξεις πως θα συνεχίσεις για το τελείωμα της κατασκευής και ναφήσεις την επίβλεψη της άδειας όπως είναι. Αν σκέφτεσαι μηχανικός ή μόνος σου, εγώ σου λέω ότι είναι καλύτερα με μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

όσον αφορά τις δύο επιλογές "μόνος μου" ή "με μηχανικό" έχω να πω μόνο ένα πράγμα:

θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι έχοντας πληρώσει μηχανικό να σας κάνει επίβλεψη, πέρα από οικονομία δυνάμεων θα έχετε και σοβαρή οικονομία σε χρήμα!

οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που αποφασίζουν να ... τα κάνουν όλα μόνοι τους σκέφτονται ότι θα εξοικονομήσουν τα χρήματα της αμοιβής επίβλεψης (κατά περίπτωση, 12-15% ή και περισσότερα) και αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν να τα διαθέσουν στην οικοδομή τους, βελτιώνοντας το αποτέλεσμα. η έλλειψη τεχνικών γνώσεων όμως τους καθιστούν εύκολα θύματα στα μάτια κάποιων συνεργείων... το αποτέλεσμα συχνά είναι η υπερτιμολόγηση εργασιών, επιπλέον μεροκάματα και ΙΚΑ, φουσκωμένες επιμετρήσεις, πολλαπλές κακοτεχνίες με μεγάλο κόστος επισκευής (ή και άλλες που δεν επισκευάζονται), καθυστερήσεις, προβλήματα με τον νόμο και άρα με την τελική ρευματοδότηση, ψυχική φθορά...

 

πληρώνοντας έναν σοβαρό μηχανικό (που δεν θα σας πουλήσει τις υπηρεσίες του π.χ. με την επίσκεψη και) που ενδεχομένως θα διαθέτει και δικά του συνεργεία και θα μπορεί να σας προσφέρει καλές τιμές (τις οποίες θα μπορείτε πάντα να ελέγχετε και μόνος σας, παίρνοντας κι εσείς ο ίδιος κάποιες προσφορές) θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Θα μπορείτε να επισκέπτεστε την οικοδομή και να παρακολουθείτε την εξέλιξη με χαρά και ηρεμία, αφού άλλος θα φροντίζει για τα πάντα...

 

να είστε, λοιπόν, βέβαιος ότι η αμοιβή του επιβλέποντα θα είναι τα πιο καλά τοποθετημένα χρήματα στην οικοδομή σας...

Link to comment
Share on other sites

Εχετε δικιο! Αυτο εκανα! Πληρωσα μηχανικο για επιβλεψη επιπλεον της επιβλεψης αδειας. Ειχα και αρχιτεκτονα...που επισης πληρωνα. Εγιναν ομως λαθη και τωρα που ειναι ολοι εξοφλημενοι και ο μηχανικος εχει παρει προκαταβολη για μελλοντικες υπηρεσιες, και προχωρω στην επομενη φαση, διαπιστωνω οτι τα λαθη δεν ειναι ασημαντα και απλο να τα φτιαξω οπως μου ελεγαν και ο μηχανικος και ο μπετατζης...:evil:

Αποφασισα λοιπον να διακοψω συναργασια με ολους και το εκανα ηδη!!και τωρα ειμαι να ξεκινησω σοβατισματα. Σκεφτομαι και το να τα επιβλεψω μονος μου...Ξερω τι θα πειτε ...Θα δουμε...

Ερωτησεις¨

-Το σπιτι στην Αδεια εχει καποιους τοιχους στην οψη , απο πετρα. Οχι ντυσιμο με πετρα, αλλα τοιχο με πετρα. Εκει εχει χτιστει τουβλο :( και θα εμπαινε πετρα απο πανω. Αν δεν θελω να κανω πετρα (για διαφορους λογους κοστους) αλλα να σοβατισω κανονικα, τι πρεπει να κανω ? Δεσμευομαι απο την Αδεια? Αλλαζει ευκολα? Κοστος?

-Τι ταξη μεγεθους πρεπει να υπολογιζω για επιβλεψη μηχανικου απο εδω και περα?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

...εγώ πάλι θα μπορούσα να πώ πολλά για...'' λάθη που έγιναν '' και λοιπές '' σημαντικές αστοχίες '' φίλε μου....αλλά θα ανοίγαμε μια αέναη συζήτηση και ίσως μια αντιπαράθεση δίχως νόημα για εσένα πλέον. Και αυτό το λέω γιατί ...όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι...αργεί να ξημερώσει......στην περίπτωση σου δε, κοστίζει και κάτι παραπάνω.

Απο τα λεγόμενά σου πάντως, αντιλαμβάνομαι πως όλο και κάτι επιπλέον ή επί ελαττον σε σχέση με την οικοδομική σου άδεια έχεις κατασκευάσει......αυτά δεν θα ήταν καλύτερο να τα έχεις προβλέψει ή να τα έχεις κατασκευάσει με μια μελέτη εφαρμογής ;;;;

Σε κάθε περίπτωση όμως....ακόμη και εάν χρησιμοποιήσεις άλλον μηχανικό.....δες το θέμα της ρευματοδότησης.....εκεί θα πρέπει να υπογράψει ο επιβλέπων μηχανικός της άδειας....εκτός και εάν έχεις ζητήσει την παραίτησή του και τον έχεις αντικαταστήσει με άλλον της επιλογής σου και φυσικά έχεις τακτοποιήσεις τις '' αλλαγές '' της οικοδομής σου σε σχέση με την εκδοθείσα οικοδομική σου άδεια..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.