Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΕΝΑΚ - Ηλεκτρολογικές Μελέτες


imarkou

Recommended Posts

Οι ηλεκτρολογικές μελέτες είναι πλέον απαραίτητες μετά την τροποποήση του Γ.Ο.Κ. π.χ για οικοδομή 100 τ.μ.;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σ αυτή την περίπτωση ισχύει το άνω των 1300m3? Άν έχεις ισόγειο κατάστημα και όροφο κατοικία κάνουμε ηλεκτρολογικά σ όλο το κτίριο? Ο ΚΕΝΑΚ αναφέρει οτι για κατοικίες δεν κάνουμε μελέτη φωτισμού, τις υπόλοιπες καταναλώσεις ( π.χ. κλιματιστικά ) δεν πρέπει να τις υπολογίσουμε?

Link to comment
Share on other sites

Ηλεκτρολογικα μόνο για το κατάστημα. Η καταναλωση των κλιματιστικών υπολογίζεται στις καταναλωσεις της ψύξης απο το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ οπότε σε καλύπτει μελετη ψύξης

 

Βέβαια εαν μιλήσουμε σαν επιστήμονες κανονικά θα πρέπει να κανείς και ηλεκτρολογικα αφού υπολογίζεις κλιματιστικά τα οποία κάθε άλλο παρα μικρή παροχή θεωρούνται αλλά ακόμη και ασθενή ρεύματα εάν έχεις κεντρική θέρμανση μιας και χρειάζονται πια θερμιδομετρητες. Αλλα ας μην τα περιπλεκουμε κι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε υπόψη ότι 23/11/2010 εκδόθηκε σε ΦΕΚ (498/2010) η τροποποίηση του άρθρου 25 του Κτιριοδομικού, η οποία αναφέρει ότι : "για κτίρια που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Ν3661/2008 απαιτείται η υποβολή όλων των μελετών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που προβλέπονται στο κτίριο και είναι απαραίτητες για την εκπόνηση μελέτης ενεργειακής απόδοσής του, καθώς και δήλωση επίβλεψης των εργασιών αυτών..."

Το ΦΕΚ βρίσκεται στο site του ypeka

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα είναι αν τα ηλεκτρολογικά θεωρούνται απαραίτητα για τον ΚΕΝΑΚ όταν έχουμε χρήση κατοικία. ( Σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ για χρήση κτιρίου κατοικία δεν υπολογίζεται ο φωτισμός )

Link to comment
Share on other sites

Σε πολεοδομία της περιοχής μου είπαν οτι η μελέτη Ηλεκτρολογικών σε κατοικία είναι απαραίτητη. Νομίζω οτι θα πρέπει να διευκρινιστεί αυτό το θέμα με κάποια εγκύκλιο γιατί ερμηνεύεται διαφορετικά από υπαλλήλους διαφορετικών πολεοδομιών.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν βγει οι πρώτες εγκυκλιοι οι οποίες θα λύνουν ένα μεγάλο μέρος των αποριών που όλοι εχουμε. Οπότε ή υπομονή ή κάντε και μια μελέτη παραπάνω εάν βιαζεστε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.