Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταλλικές κατασκευές


 

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Είμαι νέος στο Forum και ομολογώ ότι είναι πολύ καλό, συγχαρητήρια. Είμαι μηχανολόγος και ασχολούμαι με τον τομέα των μεταλλικών κατασκευών. Θέλω να μπω στη διαδικασία της στατικής επίλυσης, για το κομμάτι αυτό, περισσότερο για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν στο στάδιο της προμελέτης, αλλά και για μια πλήρη γνώση και άποψη του αντικειμένου (μιλώντας για απλές συμβατικές κατασκευές). Στη φάση που βρίσκομαι μόνο αυτό μου έχει μείνει να κάνω. Το ερώτημα είναι αξίζει το κόπο να μπω σε αυτή τη διαδικασία; Τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω στο επιχείρημα αυτό; Έχετε να προτείνετε κάποια βιβλία για το θέμα;

Άκουσα για ένα ινστιτούτο στη Γερμανία το οποίο δίνει πιστοποιητικό μηχανικού συγκολλήσεων. Γνωρίζει κανείς κάτι γι’αυτό;

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Ελπίζω οτι δεν θα έχουμε καμία διαμάχη, δε μπορει να είμαστε τοσο κάφροι. Ενας μηχανολογος που τον ενδιαφερουν οι μεταλλικες κατασκευες, δικαιωμα του να μορφωνεται και να ψαχνει οτι του αρεσει και ενας λόγος παραπάνω εφοσον εχει όλες τις βάσεις απο μαθηματικά και άλλα παραπλήσιεα μαθήματα.

Εγω θα προτεινα να ξεκινησεις με τα βασικα απο στατικη γραμμικων φορεων και σιγα σιγα να αρχισεις να μελετάς τον ευρωκώδικα 3. Για να καταλάβεις επι της ουσίας τον EC3 καλύτερα ειναι να προμηθευτεις καποια βιβλία που εχουν παραδειγματα και εφαρμογες. Το " σχεδιαμός δομικών εργων απο χάλυβα'' εκδόσεις κλειδάριθμος που εχω εγω είναι αρκετά καλό. Καλή τυχη και οτι απορια σου δημιουργηθει παρακαλω ελευθερα στο forum η αν ενοχλουνται καποιοι με πμ.

Link to comment
Share on other sites

όχι διαμάχη.

Σε καμία περίπτωση. Εξάλλου δυστυχώς πολλοί πολ. μηχ κάνουν μηχανολογικά

Εγώ θα έλεγα στον συνάδελφο, αν θέλει να κάνει μεταλλικά, επειδή είναι φορείς με μικρή υπερστατικότητα, θα είναι καλλίτερο να προσπαθήσει να εφαρμόσει ότι του συμβουλεύετε δίπλα σε κάποιον πολιτικό μηχανικό για αρχή.

Το κακό με τα μεταλλικά είναι ότι δεν είναι τα προγράμματα τόσο απλοποιημένα όπως αυτά του Ω.Σ που κάποιες φορές σε προειδοποιούν για σφάλματα.

panosmech ποιά προβλήματα εννοείς στην φάση προμελέτης?

Link to comment
Share on other sites

Γιατι το λες αυτο ΑΡΗΣ? Εισαι της αποψης να μην βοηθησουμε κάποιον συναδελφο σε μερικές αποριες? Ειμαι σιγουρος πως οχι, τουλαχιστον βλεπω οτι συμμετεχεις σε πολλες νηματα και μοιραζεσαι την εμπειρια σου με τους υπολοιπους. Ο panosmech νομιζω ενδιαφερεται να μαθει περισσοτερα σε οτι αφορα το περιβαλλον της δουλειας του, τουλαχιστον αυτο καταλαβα εγω. Πάντως εδωσες και την συμβουλη σου, η συνεργασια με καποιον πολιτικο μηχανικο θα ηταν η καλυτερη εμπειρια σε αυτο το σταδιο.

Link to comment
Share on other sites

Το κακό με τα μεταλλικά είναι ότι δεν είναι τα προγράμματα τόσο απλοποιημένα όπως αυτά του Ω.Σ που κάποιες φορές σε προειδοποιούν για σφάλματα.

 

ισχυει απολυτα.

 

ουσιαστικα ο panosmech θελει να επενδυσει σε γνωσεις που αφορουν την προκαταρκτικη μορφωση ενος φορεα και οχι την πληρη επιλυση και διαστασιολογηση του.(π.χ οπως στις γεφυρες που με βαση τα δεδομενα κανουμε μια αρχικη επιλογη διατομης,στατικου συστηματος,σεισμικης μονωσης κλπ)

 

οποτε

 

μεταλλικες κατασκευες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.