Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΠΕ εκτροφής ιπποειδών


asanitsas

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΠΕ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΜΟΥΛΑΡΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β4 ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΟΠΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΓΕΛΑΓΕΣ, ΜΟΣΧΑΡΙΑ, ΧΟΙΡΟΥΣ, ΠΤΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ? ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

"Επεξεργασία & Διάθεση Υγρών Αποβλήτων" (1986). Είναι λίγο δύσκολο να το βρείς τώρα, νομίζω έχει σταματήσει να τυπώνεται. Η καλύτερη πιθανότητα είναι να βρείς αντίτυπο από κάποιον που ήδη το έχει. Πάντως στα περιβαλλοντικά τμήματα δημοσίου, Νομαρχίες κλπ χρησιμοποιείται πολύ, γι'αυτό στο πρότεινα.

 

Με το αντικείμενο "Animal Waste" έχει ασχοληθεί εκτενώς και ο Taiganides με αρκετά άρθρα και εκδόσεις στη διεθνή βιβλιογραφία. Αν μπορείς ψάξε και αυτόν.

Link to comment
Share on other sites

Είχα κάνει μια μελέτη για αλογάκια σκύρου τα οποία είναι πιο μικρόσωμα απο άλλες ράτσες παρόλα αυτά κατα προσέγγιση μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω ποσότητες.

 

Το ζων βάρος (ΖΒ) του ζώου είναι 200kgr

 

Το βάρος του αλόγο είναι μικρότερο των συνηθισμένων μεγεθών γιατί πρόκειται για τα μικρόσωμα άλογα της Σκύρου. Η παραγόμενη ουροκόπρος συγκεντρώνεται επί του δαπέδου του στάβλου, όπου το χειμώνα χρησιμοποιείται στρώμνη αχύρου και απορροφά τα ούρα.

 

Τα απόβλητα που παράγονται από τη παραγωγική διαδικασία είναι τα αποχωρήματα και τα ούρα, η ποσότητα των οποίων υπολογίζεται σε 53 λίτρα ανά τόνο ΖΒ την ημέρα για τα άλογα.

 

Έτσι η μέση ποσότητα της ουροκόπρου για την μονάδα υπολογίζεται ότι θα είναι:

53 (λίτρα/τον ΖΒ-ημ.)Χ200kgrΖΒ = 10,6 λίτρα / ημ. ή 0,0106 μ3/ημ

 

Για τα άλογα υπολογίζεται, πως το σύνολο των παραγόμενων αποβλήτων που υπολογίστηκε παραπάνω (0,0106μ3/ημ) θα είναι στερεά απόβλητα καθώς τα υγρά θεωρούνται αμελητέα. Σε αυτό τον όγκο θα πρέπει να υπολογίσουμε και μια προσαύξηση 10% στον όγκο των αποβλήτων, λόγω της χρήσης της στρώμνης αχύρου.

Link to comment
Share on other sites

53lt έχουν και τα μοσχαράκια πάχυνσης. Είχα έρθει σε επαφή με τον υπάλληλο της Δ/νσης Υγείας της Νομαρχίας και εξαιτίας τις ιδιαιτερότητας του ζώου μιας και δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι δείκτες αποδέχθηκε αυτές τις ποσότητες. Καλό θα είναι να κάνεις το ίδιο γιατί η συγκεκριμένη υπηρεσία θα σου δώσει και απαλλακτικό απο άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων. Πήγαινε πρώτα σε αυτούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.