Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανιχνευτής εκρηκτικού μίγματος ασετυλίνης


ΗΛΙΑΣ Ζ.

Recommended Posts

Γνωρίζει κανενας μηχανικός πόσο στοιχίζει ο απλός ανιχνευτής εκρηκτικου μίγματος ασετυλίνης που χρειάζεται να τοποθετήσουμε σε συνεργείο???η πυροσβεστική μου είπε οτι είναι φθηνό + δεν χρειάζεται πίνακα..απλά το βάζεις στην πρίζα και δουλέύει...μία εταιρεία που ρώτησα μου είπε οτι δεν υπάρχει απλός ανιχνευτής εκρηκτικού μίγματος ασετυλίνης αλλά μόνο το ακριβό σύστημα που στοιχίζει 2500 ευρώ....σε μία άλλη εταιρεία μου είπανε οτι έχουν και στοιχίζει μόνο 40 ευρώ....:!: έχει τύχει σε κανέναν παρόμοια περίπτωση???? ο ιδιοκτήτης δεν υπάρχει περίπτωση να πλήρώσει 2500 ευρώ...

η πυροσβεστική υπηρεσία μου ζήτησε και τεχνική μελέτη για τον ανιχνευτή...

Link to comment
Share on other sites

Δώσε μας παραπάνω στοιχεία για το συνεργείο. Την C2H2 πως την διανέμεις? Με δίκτυο σταθερό, με δίκτυο φορητό ή απλά ο κάθε μπουκαλαδόρος έχει τα μπουκάλια του και κόβει?

Αν έχεις λήψεις σταθερές σε διάφορα σμεία του συνεργείου σου τότε πρέπει να βάλεις σε κάθε λήψη και έναν ανιχνευτή - το ακριβό σύστημα. Εάν έχεις τους μπουκαλαδόρους σε διάφορα σημεία να κόβουν τότε μπορείς να πάρεις μερικές απλές συσκευές ανίχνευσης αερίων - η φθηνή λύση- και να τις τοποθετείς εκεί που κόβουν οι μπουκαλαδοροι, έτσι ώστε αν κατά το διάλειμα κάποιος ξεχάσει την βαλβίδα ανοιχτή και γκαζώσει ο χώρος τότε ο ανιχνευτής να χτυπήσει. Πάντως οι φορητοί ανιχνευτές δεν έχουν και πολύ δύναμη στην κόρνα τους.

Αφού ασχολείσαι με C2H2, έχε υπόψην σου, τα μαρκούτσια να είναι για ασετυλίνη - οξυγόνο (κόκκινο μπλέ 20bar working, 60bar burst), η μία φλογοπαγίδα να μπαίνει σε μέγιστη απόσταση από το εργαλείο 1,5m και η άλλη να μπαίνει στην διανομή. Σε τι πίεση δουλεύεις?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εχω 2 μπουκαλες για να κόψουν τα παιδιά στο συνεργείο..αυτες τις μπουκάλες τις έχω γιατί είναι υποχρεωτικό απο τον νόμο να υπάρχουν...το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ να βρώ αυτούς τους απλούς ανιχνευτες στην αγορά..μου ζητάνε 2500 ευρώ..ειναι τρελό το ποσό....ουσιαστικά για τν πυροσβεστική το θέλω...αυτοι οι ανιχνευτές εκρηκτικώμ μιγμάτων ουσιαστικά χτυπάνε όταν υπάρχει διαρροή ????αν βάλω μπουκάλες οξυγόνου τον ίδιο ανιχνευτή θα βάλω??

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε την "VM ALERT" τηλ 210 25.29.923, 25.29.942 και πες τους το πρόβλημα. Για το Ο2 δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι. Δεν είναι εκρηκτικό αέριο το Ο2.

Για την C2H2 οι απλοί ανιχνευτές απλά χτυπάνε όταν ανιχνεύσουν συγκέντρωση γύρω στο 10% του LEL. Αυτό που σου προτείνουν με 2500Ε μήπως είναι Εx? Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι αντιεκρηκτικού τύπου ανιχνευτές δεδομένου ότι ο χώρος σου δεν έχει απαιτήσεις αντιεκρηκτικότητας.

Link to comment
Share on other sites

Bρήκα έναν προμηθευτή που είπε οτι έχει ανιχνευτή ασετιλίνης σε πολύ χαμηλή τιμή 45Ευρώ...υποθέτω οτι ο ανιχνευτής αυτός τοποθετείται χαμηλά (όπως τοποθετείται και ο ανιχνευτης υγραερίου σε άλλες περιπτώσεις) και οτι χτυπάει όταν αυξηθεί η συγκέντρωση ασετιλίνης στο χώρο...η ασετιλίνι είναι βαρύτερη απο τον ατμοσφαιρικό αέρα???γιατί αν δεν είναι δεν έχει νόημα να το βάζουμε χαμηλά τον ανιχνευτή....ότανλές ανιχνεύουν συγκέντρωση γώρω σταο 10% του LEL τι εννοείς???

ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια..και σόρρυ για τις αρκετές ερωτήσεις αλλα άκρη με πυροσβεστική δεν βγάζω + ο προμηθευτής δεν ξέρει τίποτα απο τεχνικές λεπτομέρειες..

Link to comment
Share on other sites

Τον ανιχνευτή τον βάζεις στο ύψος ενός ανθρώπου περίπου. Η ασετυλίνη έχει μοριακό βάρος 26, ενώ ο αέρας περίπου 27 δηλαδή είναι ελαφρύτερη. Άρα δημιουργεί νέφος και δεν έρπει όπως το προπάνιο. LEL είναι το Lower Explosive Limit, δηλαδή η ελάχιστη συγκέντρωση κατ' όγκο της ασετυλίνης στον αέρα που πρέπει να επιτευχθεί έτσι ώστε να δημιουργηθεί εκρήξιμη ατμόσφαιρα. Ο αισθητήρας "με καλίμπρα ασετυλίνης" χτυπαέι περίπου στο 10% του LEL. Τα 45 ευρώ το κομάτι δεν μου ακούγονται άσχημα. Σίγουρα δεν είναι αντιεκρηκτικού τύπου. Ρώτα όμως τον προμηθευτή αν είναι αυτόνομα (με μπαταρία) ή θέλουν τροφοδοσία μόνιμη και συνδέονται σε κοντρολ πάνελ? Αν ναι τότε τα 45 ευρώ το κομμάτι είναι...... παραμύθι.

Link to comment
Share on other sites

απο ότι μου είπε ο προμηθευτής, ο ανιχνευτής τοποθετείται στην πρίζα για να δουλέψει....δεν συνδέεται με κοντρόλ πάνελ, απλά απο ότι μου είπε κάνει ένα θόρυβο όταν ξεπεράσει κάποια συγκέντρωση στο χώρο η ασετυλίνη...το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι έψαξα σε αρκετά μαγαζιά για να βρώ τέτοιο ανιχνευτή και μόνο αυτός είχε...και σκέφτομαι μην είναι κανενα παραμύθι ο ανιχνευτής και βάλω την υπεύθυνη δήλωση καλής λειτουργίας και μπλέξω...ο προμηθευτής μου είπε οτι δεν ξέρει καν πως δουλεύει και δεν γνωρίζει ποιοτικά χαρακτηριστικά...

πάντως ευχαριστώ για τη βοήθεια...;)

Link to comment
Share on other sites

Σωστός ο AlexisPap.

Αγορασέ τον, βάλ'τον στην πρίζα και κάνε ένα "μπουφ" με το εργαλείο να δούμε αν θα χτυπήσει. Αν ναι, τότε είσαι οκ. Αν όχι, έχασες 45 Ευρώ και έκανες πλουσιότερους 10 κινέζους. Αλήθεια CE έχει? (Προσοχή! CΕ ΔΕΝ σημαίνει China Export).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.