Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναθεώρηση ο.α λόγω αύξησης όγκου υπογείου και ένσημα


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, να ρωτήσω κάτι....

 

Σε εκδοθήσα Ο.Α με ύψος στάθμη εδάφους 0,80μ, σε σχεση με την οροφή του υπογείου, κάνω αναθεώρηση έτσι ώστε να πάει στο 1,50μ. Ουσιαστικά γίνεται αναθεώρηση ως προς τον όγκο του κτηρίου, λόγω μεταβολής του όγκου του υπογείου.

 

Γίνεται αναγωγή του επιπλέον όγκου σε τετραγωνικά....

 

Σε αυτή την περίπτωση προκύπτουν και επιπλέον ένσημα;;; Γιατί δεν μεταβάλλω τις διαστάσεις του κτιρίου, παρά μόνο το σηκώνω πιο ψηλά...Από την πολεοδομία μου λένε ότι πρέπει να υπολογισθούν επιπλέον ένσημα...

Link to comment
Share on other sites

Στον πίνακα 1 δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Εφόσον πολεοδομικά το υπόγειο παραμένει υπόγειο, στο πίνακα 1 θα περαστεί με τον συντελεστή του υπογείου, στην στήλη των υπογείων χώρων.

 

Τελείως άσχετο το εάν το ΙΚΑ θα αξιώσει να λογιστεί ως χώρος κύριας χρήσης με τον αντίστοιχο συντελεστή. Εσύ προφανώς δεν μπορείς να υπογράψεις τέτοιον πίνακα -και η πολεοδομία δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει-, μια που αναφέρεται σε αυθαίρετη -μή σύμφωνη με την άδεια- χρήση του υπογείου χώρου (άσχετα αν εν τέλει αυτή η χρήση είναι αληθής ή όχι).

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα συνάδελφε AlexisPap και χρόνια πολλά, σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

 

Επικοινώνησα και με την πολεοδομία πάλι και μου είπαν, ότι από την στιγμή που δεν μεταβάλλονται τα τετραγωνικά, δεν απαιτείται ΕΚΚΟ και ένσημα. Να σημειώσω ότι ο χώρος δεν αλλάζει χρήση, παραμένει υπόγειος με την ερμηνεία του νόμου Μπιρμπίλη και όχι του Σουφλία. Να είσαι καλα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.