Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοινός λογαριασμός ΔΕΗ για ενωμένα διαμερίσματα


ΟΩΝ

Recommended Posts

Νομίζω ότι ενημέρωση γίνεται εφόσον δεν υπάρχουν μεταβολές σε σ.δ., περίγραμμα, όγκο. και δεν έχει λήξει η άδεια. Ωστόσο εδώ δεν είναι απλώς ότι μετακινήθηκε ένας τοίχος. Από 2 ιδιοκτησίες που εμφανίζονται στα σχέδια τελικά υπάρχει 1. Και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο με τα συμβολαιογραφικά-χιλιοστά. Δες σε αυτό το ποστ

Link to comment
Share on other sites

Άσε που μόλις τώρα πρόσεξα στην παράγραφο 4γ του άρθρου 334 του ΓΟΚ υποχρεούται ο ενδιαφερόμενος να ενημερώσει το φάκελο της οικοδομικής άδειας πριν από τη θεώρηση της άδειας για ηλεκτροδότηση - υδροδότηση...

Δεν έχω κάνει ποτέ ενημέρωση φακέλου, αλλά ο μηχανικός που θα κάνει τις όποιες αλλαγές στα σχέδια θα πρέπει σίγουρα να πληρωθεί, τώρα εάν εννοείς κανονικά αμοιβές, φεμ, φορολογικά κτλ, δε γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι Ηλεκτρολόγοι χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Ιδιοκτήτης έχει στην κατοχή του δύο διαμερίσματα σε πολυκατοικία, τα οποία έχει ενώσει σε ένα. Μπορεί αντί για δύο χωριστούς λογαριασμούς ΔΕΗ να πληρώνει έναν κοινό, για να γλιτώσει πάγια, κλπ.;

Δεν είναι και τόσο τεχνική η ερώτηση, αλλά οι πελάτες ρωτάνε διάφορα...

 

Τα πάγια πάνε με βάση τα τετραγωνικά, οπότε είτε σε έναν λογαριασμό τα πληρώνει είτε σε δύο πάλι τα ίδια θα πληρώσει.

Αντίθετα όμως, η κατανάλωση χρεώνεται σε κλίμακες. Οι πρώτες 800KW/h έχουν χαμηλότερη χρέωση από τις επόμενες που είναι αυξημένες κατά 27%.

Αν καταναλώσει π.χ. 1400KW/h σε έναν λογαριασμό θα πληρώσει 800KW/h με χαμηλή χρέωση και 600KW/h με υψηλή χρέωση. Αντίθετα αν μοιραστούν σε δύο λογαριασμούς, π.χ. 750KW/h και 650KW/h (δεν μοιράζεται ακριβώς στην μέση αλλά ανάλογα με την κατανάλωση στο κάθε ρολόι) τότε θα πληρώσει και τις 1400KW/h με χαμηλή χρέωση.

 

Τον συμφέρει να έχει δύο λογαριασμούς, πληρώνει λιγότερα.

 

problem solved!

 

(Εναλλακτικά, αν θέλει να ρισκάρει και με το ένα μόνο ρολόι της ΔΕΗ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και των δύο διαμερισμάτων, μπορεί να κάνει προσωρινή διακοπή στο ένα ρολόι και να χρησιμοποιεί μόνο το άλλο. Από την μία θα γλιτώσει τα πάγια του δεύτερου ρολογιού αλλά από την άλλη θα πληρώνει ακριβότερα την κατανάλωση στην μεγάλη κλίμακα, και αν τον ανακαλύψουν θα μπλέξει άσχημα με την ΔΕΗ)

Link to comment
Share on other sites

@gp1

ίσως το "ενημέρωση της οικοδομικής άδειας" δεν ήταν δόκιμος όρος. Τι να κάνουμε δεν είμαι και πολιτικός μηχανικός... :wink:

Εννοώ να φαίνεται στην οικοδομική άδεια η αλλαγή χρήσης του χώρου δηλαδή τα παλιά 2 διαμερίσματα είναι πλέον 1 (και προφανώς ίσα με τα παλιά 2).

 

 

tyxainei na kanw meletes gia ti deh to peleths soy prepei na kanei allagh adeias h tropopoihsh k meta monogrammiko sxedio me aitish sth deh gia eypayxisi k katarghsh.(allagh adeias prepei ta 2 diamerismata na fainintai ena...)alla yparxoyn merikes yphresies poy dexontai tin aithsh me symboleo idioktisias k sxedio hlektrologoy...prosoxi na dothoyn sosta stoixeia giati ginetai elenxos.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Εναλλακτικά, αντί να γίνει αναθεώρηση αδείας ή ενημέρωση φακέλου, μπορεί να ενταχθεί η περίπτωση στον ν. 4014 περί αυθαιρέτων;

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά πια αναθεώρηση άδειας ??? Όταν γίνεται διαίρεση ζητάει άδεια της οικοδομής η ΔΕΗ???

Μη τρελαθούμε! Απλά μια βεβαίωση από το δήμο και πιθανή αυτοψία ότι τα τετραγωνικά που ήταν στο λογαριασμό χωρίστηκαν σε α και β και αυτό πιο πολύ για τα δημοτικά τέλη και φόρους!

Μια ΥΔΕ όπου να φαίνεται η νέα παροχή και διανομή της στους αντίστοιχους πίνακες, ενδεχομένως και αλλαγές διακοπτών αφού ο τοίχος γκρεμίστηκε.

Με την νέα ΥΔΕ θα χρειαστεί να γίνουν και οι ανάλογες μετρήσεις RCD κλπ

Δεν έκανε καμία προσθήκη ο άνθρωπος αν ήταν 100+ 150 τετραγωνικά τώρα θα είναι 250 άμα είναι 350 ε! εκεί υπάρχει πρόβλημα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.