Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος θερμιδομετρητή


zachosm

Recommended Posts

Συνεπώς, και επειδή με απλό ξεβίδωμα ρακόρ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα βέβαιος (τι θα γίνει π.χ. με τις άλλες επιστροφές από τους υπόλοιπους βρόχους; ), θα κατέληγα στο συμπέρασμα να αφαιρέσεις τον θερμιδομετρητή σου και να τον βαθμονομήσεις κατάλληλα, με γνωστές θερμοκρασίες προσαγωγής και επιστροφής (control temp που θα είναι ένα μικρό δοχειάκι στους 60°C που θα εμβαπτίσεις το θερμοζεύγος επιστροφής).

 

Ισως σου πάρει λίγο χρόνο περισσότερο, αλλά σίγουρα θα γλυτώσεις από τη γκρίνια της συμβίας σου που της έκανες το σπίτι μαντάρα. :)

Link to comment
Share on other sites

Μία άλλη, μανατζερίστικη προσέγγιση του θέματος.

 

Εκτός από την λάθος καταγραφή στο δικό σου θερμιδομετρητή, μπορεί και οι άλλοι θερμιδομετρητές να γράφουν λάθος (είτε λιγότερο, είτε περισσότερο), όπως είναι εξάλλου πιθανότατο μετά από λειτουργία 20+ ετών. Οπότε μπορείς να ζητήσεις είτε το καλιμπράρισμα ΟΛΩΝ των μετρητών, είτε την αντικατάστασή τους.

 

Σε περίπτωση που το αρνηθούν κάποιοι ένοικοι, μπορείς να προτείνεις την εναλλακτική λύση της ανατοποθέτησης των θερμιδομετρητών, κατά τυχαία σειρά (δηλαδή ο μετρητής του Α1 στο Β2 και του Α2 στο Γ1 κ.ο.κ). Ετσι ίσως πειστούν οι διαφωνούντες.

Link to comment
Share on other sites

Α. Είναι σίγουρα θερμιδομετρητές; Το 1987 ήταν ελάχιστα διαδεδομένοι, τουλάχιστον στην επαρχία δεν ξέρω καν αν υπήρχαν.

 

Β. Αν είναι εφικτό, σύνδεσε έναν καινούργιο θερμιδομετρητή σε σειρά με τον παλιό. Έτσι και εσύ θα έχεις την μέτρηση που θες και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δεν θα έχουν αντίρρηση καθώς η χρέωση θα γίνεται με την μέτρηση του παλιού.

Αν δεις ότι η διαφορά είναι μεγάλη τότε το ψάχνεις παραπέρα.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σίγουρα θερμιδομετρητής.

Κανονικά θα τον είχα πετάξει, διότι άν σκεφτείς τα άλατα και διάφορες άλλες εναποθέσεις στα αισθητήρια και γενικά μετά από τόσα χρόνια είναι αμφίβολο ότι δουλεύει σωστά, αλλά το σπίτι το νοικιάζω και ο σπιτονοικοκύρης πήδηξε ελαφρώς όταν του είπα το κόστος αντικατάστασης του θερμιδομετρητή.

Πάντως η λύση της σύνδεσης σε σειρά με άλλον θερμιδομετρητή μάλλον μου φαίνεται εύκολη και σχετικά γρήγορη, δεδομένου ότι λόγω της ηλικίας του δεν βλέπω δυνατότητες καλιμπραρίσματος.

Link to comment
Share on other sites

Πόσο κοστίζει ένας θερμιδομετρητής; Στην επαρχία αποφεύγουν όλοι να μου πουν τιμή, λένε απλά ότι είναι ακριβοί.

 

 

Η σύνδεση είναι εύκολη αλλά χρονοβόρα και απαιτεί να υπάρχει χώρος για τον δεύτερο θερμιδομετρητή. Μην ξεχάσεις να κλείσεις τις βάνες πριν και μετά τον θερμιδομετρητή ώστε να μην αδειάσει όλο το νερό του δικτύου θέρμανσης κατά την διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.