Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διχασμος αναμεσα σε Πλακα Η Στεγη


elevman

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους,εχω μια μεγαλη απορια σχετικα με το πως θα γινει η κατασκευη του πρωτου οροφου επανω σε μονοκατοικια συνολικου εμβαδου 100τμ καθως η πλακα της μονοκατοικιας ειναι 15εκ (παχους) εννεα κωλωνες και αρκετα μεγαλα πεδιλα κατω τα οποια δενουν με πλατφορμα μπετου. Η απορια ειναι οτι αν αντεχει η κατω μονοκατοικια την ανεγερση οικοδομης με πλακα και κολωνες και τουβλα στην συνεχεια η αν δεν αντεχει να γινει με Αλφα Μπλοκ και στεγη? Θα πρεπει να γινει μελετη στατικοτητας ας πουμε? να ενισχυθει η πλακα? Η μονοκατοικια ειναι αυθαιρετη και ειναι εκτος λεκανοπεδιου. Οποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει γιατι δεν ξερω απο που να αρχισω!

Link to comment
Share on other sites

Καμία κατασκευή διόροφου δεν είναι αρκετά απλή για να μπορούμε να δώσουμε έγκυρη απάντηση από εδώ μέσα χωρίς καν να έχουμε δει την κατασκευή. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αυθαίρετη το οποίο συνεπάγεται συνήθως απουσία μελέτης και κατασκευή τροχάδην στο περίπου για να μην μας πιάσουν.

 

Επιβάλεται να το δεί επι τόπου μηχανικός τουλάχιστον. Εγώ θα πρότεινα να γίνει και περαιτέρω στατική διερεύνηση του θέματος.

 

- Δεν παίζει ρόλο μόνο το πάχος της πλάκας αλλά και ο οπλισμός της και η ποιότητα του μπετού της.

- Δεν παίζει ρόλο μόνο ο αριθμός των κολονών αλλά και το σχήμα τους η διαστάσεις τους η χωρθέτησή τους, ο οπλισμός τους, η ποιότητα του μπετού, η ύπαρξη τοιχείων και προς ποια κατεύθυνση, το σχήμα του κτιρίου κλπ

 

Μπορεί σε στατική φόρτιση όλα αυτά να αντέχουν ακόμη και 3-4 ορόφους ακόμη. Αλλά σε δυναμική φόρτιση όπως ενός μέτριου σεισμού να καταρρεύσουν σαν τραπουλόχαρτα ενα βάλεις ενα όροφο ακόμη.

 

Ξεκίνησε από ενα πολιτικό μηχανικό και αυτός θα αναλάβει ότι χρειάζεται για τον έλεγχο και την νέα μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Κάθε νέα κατασκευή χρειάζεται μελέτη, πόσο μάλλον η προσθήκη σε υφιστάμενο.

Πρόβλεψη για επιπλέον όροφο έχει το υφιστάμενο; σε τι κατάσταση βρίσκεται το υφιστάμενο; είναι νόμιμο κλπ;

Μάλλον πρέπει να βρείτε ένα μηχανικό ώστε να εξετάσει αν μπορεί να επιτευχθεί η επέκταση που ζητάτε.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι δυνατον να μου πει καποιος μια ενδεικτικη τιμη για την μελετη του οικιματος? το οικημα ειναι αυθαιρετο και ειναι εκτος λεκανοπεδιου (περιοχη λαυρεωτικης) 100τετρ.και παλι ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή προσφορά για ποιο από όλα; Τη νομιμοποίηση του αυθαιρέτου; την επέκταση που ζητάτε; την εκτίμηση αντοχής του υφιστάμενου; Καλύτερα να έρθετε σε επαφή με κάποιο μηχανικό εμπιστοσύνης σας. Στο φορουμ δεν θα βρείτε προσφορά.

Link to comment
Share on other sites

Απορία

Το οικόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται το αυθαίρετο είναι οικοδομησιμο? Δηλαδή ισχύουν προϋποθέσεις για να γίνει νόμιμη προσθήκη?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην το παραπανω αυθαιρετο ειναι οικοδομησιμο και κατοικειται εδω και 5 χρονια εχει ΔΕΗ και νερο κανονικα με μετρητες. εχει πληρωσει μεσω νομοθεσιας ενα ποσο που απαιτηθηκε.Κατα την κατασκευη του ειχε ζητηθει απο τον ιδικοκτητη στον εργολαβο να αντεχει 2 οροφους ακομα,απλα η αμφιβολια που παρουσιαζεται στον ιδιοκτητη τωρα ειναι αν αντεχει γιατι η πλακα ηταν να γινει 20εκ παχος ενω τελικα εμεινε στα 15εκ. Η τιμη που ενδεικτικα ζητησα ειναι της μελετης για το αν αντεχει και ποσο φορτιο η ολη κατασκευη και να κινηθω αναλογα. Και ρωτω γιατι απλα δεν εχω καποιον Πολ.Μηχανικο γνωστο.

Link to comment
Share on other sites

Απλά να σχολιάσω ότι πολύ δύσκολα ένας μηχανικός θα βάλει "στα τυφλά" υπογραφή για προσθήκη ορόφου επί οικοδομής που κτίσθηκε χωρίς άδεια... Αν έπρεπε να το υπογράψω εγώ, μόνο οι έλεγχοι που θα ζητούσα για την βεβαίωση της στατικής επάρκειας του υφισταμένου θα κόστιζαν πάνω από 10k€.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.