Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Υγρομόνωση θεμελείωσης - χρήσιμο ή περιττό;


cezar

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Είμαι ιδιώτης και έχει ξεκινήσει η κατασκευή του (μελλοντικού) σπιτιού μου. Μέχρι στιγμής έχουν πέσει τα μπετά της θεμελίωσης, η οποία αποτελείται από πεδιλοδοκούς. Όταν λοιπόν πήγα στην οικοδομή μετά το ξεκαλούπωμα, είδα ότι σε διάφορα σημεία των δοκών υπήρχαν 'μπαλώματα' (δεν ξέρω πως το λέτε στη γλώσσα σας) προφανώς για να επισκευαστούν σημεία οπου το μπετό δεν είχε δονηθεί επαρκώς.

 

Βλέποντάς το αυτό, αλλά και κάποια άλλα σημεία των δοκών όπου υπάρχουν μικρές τρύπες μέσα από τις οποίες φαίνονται σίδερα, σκέφτηκα ότι μετά την επισκευή και αυτών των σημείων θα ήταν καλή ιδέα η υδρομόνωση της θεμελίωσης (με τσιμεντοειδη ή κάποια άλλα σχετικά υλικά) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

 

Κατά τη γνώμη σας, αξίζει τον κόπο μια τέτοια προσπάθειαι ή είναι χάσιμο χρόνου; Επίσης, η υγρομόνωση να γίνει και εξωτερικά και εσωτερικά της θεμελίωσης ή μόνο εξωτερικά;

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

χρειάζεστε σίγουρα επισκευαστικά, υγρομονωσεις και κάποιον που να ξέρει να δονεί. Αυτό δεν είναι εύκολο, τα επισκευαστικά θα πρέπει να είναι συμβατά για υγρομόνωση, εαν είμαστε κοντά στην θάλασσα χρειάζεται ειδική προσέγγιση.

Link to comment
Share on other sites

Κουφαλες σε νεα κατασκευη και σε πολλα σημεια σημαινει οτι κατι δεν παει καλα με το συνεργειο ή με τον επιβλεποντα...

 

Και αν λες οτι μπαλωθηκαν και με το χερι....

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι οτι η θεμελίωση είναι κάτι που δεν ελέγχεται εύκολα και επομένως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτική.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Τη Δευτέρα έχω σκοπό να φέρω το μηχανικό να δεί τη κατάσταση (δεν έχει δει τα θεμέλια ξεκαλουπωμένα) και να αποφανθεί για το μέγεθος του προβλήματος.

 

Τι λέτε για το θέμα της υγρομόνωσης εξωτερικά ή και εσωτρικά των πεδιλοδοκών. Χρειάζονται και τα δύο ή καλύπτεται η κατάσταση μόνο με την εξωτερική υγρομόνωση

 

Και δύο τελευταίες ερωτήσεις: α) τι επισκευαστικό είναι αυτό που πρέπει να χρησιμοποιηθεί που να είναι συμβατό με την υγρομόνωση και β) για δική μου - μελλοντική- πληροφόρηση, οι κουφάλες πως αλλιώς μπορεί να μπαλωθούν εκτός από με το χέρι;

 

Ευχαριστώ και πάλι!

 

Κάτι ακόμα: η υγρομόνωση να γίνει στις δοκούς των πεδιλοδοκών ή και στις βάσεις. Στις βάσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Οι φωλίες κλείνονται με Penetron mortar στο χέρι και μετα κάνουμε επάλειψη με Penetron. Αυτό θα προχωρήσει μέσα στα θεμέλια σε βάθος 60εκ και θα τα υγρομονώσει. Η εξωτερική υγρομόνωση με απλούς τύπους (αυγουλιέρα, επάλειψη) είναι γνωστό να εμφανίζουν αστοχίες κατα την κατασκευή. Εαν πάμε σε σύνθετα συστήματα με υφάσματα, κλπ ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ!

 

Στο κατάστημα που πουλάνε τα μονωτικά υλικά, ο υπεύθνος μου είπε ότι προκειμένου να κάνω καλύτερη υγρομόνωση μπορώ να περάσω ένα χέρι τσιμεντοειδές και ένα χέρι νερόπισσα. Αυτό είναι σωστό;

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχετε μηχανικό μπορείτε να τον συμβουλεφθείτε, ο πωλητής θέλει να πουλήσει.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τον kostassid. Πάντως ο υπεύθυνος δεν έχει ιδέα και απλά πουλάει αυτό που του δίνει μεγαλύτερο κέρδος. Αυτές οι λύσεις είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια δεν δουλεύουν. Υπάρχει τεράστια τεχνολογία σε τέτοιου είδους προϊόντα. Ο όρος υγρομόνωση αναφέρεται στην μη αύξηση της υγρασίας του σκυροδέματος παραπάνω απο 40% ενω το βάθος διάχυσης θα πρέπει να είναι μόνο 5 χιλιοστά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.