Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπλοκάκι και Σύμβαση


Recommended Posts

Σχετικά με τα συμφωνητικά υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις :

 

1) Τα γνωστά μισθωτήρια συμβόλαια . Kατάθεση σε οποιαδήποτε ΔΟΥ εφόσον το μίσθωμα είναι μεγαλύτερο από 100 ευρώ , εντός τριάντα ημερών από τη σύνταξή τους (Ν 2238/1994 άρθρο 77 παρ. 1)

2)Συμφωνητικά για εκδηλώσεις συλλόγων κλπ . Με βάση το νόμο 2238/1994 άρθρο 82 παρ. 4 κατάθεση μέσα σε πέντε μέρες από την εκδήλωση, με βάση την ΠΟΛ 1015/1998 κατάθεση πριν την εκδήλωση. (παραλογισμός δημοσίου αλλά κατάθεση σε κάθε περίπτωση)

3)Συμφωνητικά για τραγουδιστές, αθλητες κλπ.Κατάθεση εντός δεκαημέρου από τη σύνταξη με βάση το ν 2238/1994 άρθρο 82 παρ. 8.

4) Συμφωνητικά εργολαβίας ή υπεργολαβίας τεχνικών έργων. Οριο κατάθεσης τα 6.000 ευρώ και προθεσμία πριν την έναρξη των εργασιών , με βάση την ΠΟΛ 1122/2002. Αρμόδια ΔΟΥ κατάθεσης είναι η ΔΟΥ φορολογίας αυτού που αναθέτει εργασίες.

5) Λοιπές περιπτώσεις συμφωνητικών. Κατάθεση όχι των συμφωνητικών αλλά σχετικής κατάστασης με τα βασικά στοιχεία του συμφωνητικού κάθε ημερολογιακό τρίμηνο, με βάση την ΠΟΛ 1270/2000. Αρμόδια ΔΟΥ κατάθεσης αυτή της φορολογίας εκάστου των συμβαλλομένων (παράγραφος 4 της ίδιας ΠΟΛ ).

 

(στην απάντηση που δόθηκε παραπάνω είνα φανερό ότι μιλούσα για την περίπτωση 5 )

Link to comment
Share on other sites

Ανήκω στην 4η περίπτωση, άρα δεν χρειάζεται όντως κατάθεση του συμφωνητικού και από μένα. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.