Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρδευτικό κανάλι και διανομή


Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον πιο έμπειρο συνάδελφο το εξής:

 

Έχω μια εφαρμογή ενός γηπέδου μιας διανομής του υπουργείου γεωργίας στην οποία δεν υπάρχει αρδευτικό κανάλι στην περιοχή. Κατά την αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης βρήκα ένα αρδευτικό κανάλι το οποίο εκτείνεται κατά μήκος του υφιστάμενου δρόμου. Το αρδευτικό αυτό κανάλι πλάτους ενός 1μ δεν υπάρχει στη διανομή αλλά είναι αρκετά παλιό.

 

Το ερώτημά μου είναι αν το αρδευτικό κανάλι κατασκευάστηκε μειώνοντας "λίγο" το πλάτος του δρόμου ή αν κατασκευάστηκε "μέσα" στις ιδιοκτησίες που περνάει. Το ρωτάω αυτό για να μπορέσω να βρώ τα τελικά όρια των ιδιοκτησιών και του δρόμου.

Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία!

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως στους αναδασμούς ακόμη και τα αρδευτικά κανάλια καταπατώνται και μειώνεται το πλάτος τους. Επίσης αρκετές φορές έχω συναντήσει και το αντίθετο. Αρδευτικά κανάλια διανοίχτηκαν μετά από επιιθυμία των ιδιοκτητών γης, για να αποστραγγίζεται το χωράφι.

Ακόμη στο πλάτος των οδών συμπεριλαμβάνονται και τα αρδευτικά κανάλια (π.χ. στα μέρη μου σε πλάτος αγροτικής οδού 12,0 μέτρων τα 4,0 μέτρα αντιπροδωπεύουν το κανάλι και τα 8,0 μέτρα την κυρίως αγροτική οδό).

Link to comment
Share on other sites

@george66 ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Πιστεύω ότι το κανάλι "ανήκει" στο δρόμο και όχι στην ιδιοκτησία, γιατί το πλάτος του δρόμου σε μερικά σημεία είναι μικρότερο από το αναγραφόμενο. Απλά δεν ήξερα αν το έχει συναντήσει κανείς, και πως το αντιμετώπισε.

Σε ευχαριστώ πάντως!!!

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως στα διαγράμματα του αναδασμού εμφανίζεται το κανάλι και ο αγροτικός δρόμος ως ένα με ξεχωριστό κωδικό και χαρακτηρισμένος στους πίνακες ως κοινόχρηστος χώρος.

Σίγουρα πάντως έργο του αναδασμού δεν ανήκει στην ιδιοκτησία, τα ακριβή της όρια και η έκτασήτης δίνεται στο κτηματολογικό πίνακα του αναδασμού και στο τοπογραφικό διάγραμμα που τον συνοδεύει.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα αντίθετα, σε όλες τις περιπτώσεις αναδασμού, υπήρχε αρδευτικός αύλακας, ο οποίος δεν φαίνοταν στα διαγράμματα, αλλά ήταν εντός του προβλεπόμενου πλάτους δρόμου. Απλά προφανώς στον σχεδιασμό, ο δρόμος του αναδασμού δεν ήταν αυστηρά δίοδος αλλά περιείχε και τα αρδευτικά κανάλια. Πάντως, καλό θα ήταν να εξαντλήσεις το ψαξιμο όσον αφορά σταθερά σημεία στην περιοχή (ορόσημα, τριγωνομετρικά, παλαιές περιφράξεις/περιτοιχίσεις) και έπειτα να καταφύγεις στα όρια χαντακιών και δρόμων για να βρεις τα όρια της ιδιοκτησίας. Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τη θέση του DIMITRIS80 σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή στο έδαφος μιας διανομής του τέως Υπ. Γεωργίας.

 

Όσες φορές ασχολήθηκα με αυτό το αντικείμενο, ακολούθησα τον κανόνα να επισκέπτομαι την τότε Τοπογραφική Υπηρεσία (με όποια ονομασία συνεχίζει σήμερα την παρουσία της), για να ζητήσω όλα τα στοιχεία της συγκεκριμένης διανομής. Πολλές φορές, και όταν διαπίστωνα ότι το κλίμα δεν ήταν το καταλληλότερο, ερχόμουν σε επαφή με κάποιον από τους συναδέλφους της συγκεκριμένης υπηρεσίας και με τη βοήθειά του (έστω και με ανταμοιβή) έδινα λύση στο πρόβλημα.

 

Μην ξεχνάμε ότι, σε πολλές περιπτώσεις, που δεν υπάρχουν τα παλιά τριγωνομετρικά, ορόσημα κλπ η υπηρεσία έχει εγκαταστήσει νέο δίκτυο και με αυτό έχει ελέγξει τη διανομή. Αυτές τις πληροφορίες δεν τις παίρνεις εάν δεν συνεργαστείς μαζί με τους συναδέλφους αυτής της υπηρεσίας. Κακώς, βέβαια, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα παιδιά!

Ευχαριστώ για τα σχόλια.

Σαφώς και έχω λάβει υπόψη και παλιά τριγωνομετρικά και παλιά ορόσημα, και περιφράξεις, παλιούς φράχτες κ.α. κατά την αποτύπωση. Απλώς μου κάνει εντύπωση αυτό το αρδευτικό κανάλι το οποίο δεν υπάρχει στη διανομή.

Η αλήθεια είναι ότι θέλει προσοχή κατά την εφαρμογή!!!!

Σας ευχαριστώ πάντως για την επικοινωνία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.