Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύμβαση εργασίας


ΟΩΝ

Recommended Posts

Ο νέος νόμος Λοβέρδου περί συμβάσεων είναι προς ώφελος μας ή μου φαίνεται?

Βέβαια εξακολουθούν πιστεύω να υπαρχουν παραθυράκια...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παιδιά, τηλεφώνησα σήμερα στον ΣΤΥΕ, και μού είπαν ότι ακόμη ΔΕΝ έχει υπογραφεί σύμβαση για τεχνικές εταιρείες - γραφεία, για το έτος 2010 (!). Μού είπαν να ξανακαλέσω περί τα τέλη του μήνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σιγά μην υπογραφεί κλαδική σύμβαση. Αφού πλεον ουσιαστικά καταργήθηκαν. Ποιός κλάδος υπέγραψε δηλαδη. Όσο για τις αμοιβές, στο χέρι του καθενός είναι να πει όχι και να διεκδικήσει. Απλά δεχόμενος μοιρολατρικά το οτιδήποτε κάνει κακό πρώτα στον εαυτό του και κατα συνέπεια και σε όλους τους άλλους που ζητάν τα αυτονόητα

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παιδιά, υπεγράφη τελικά η σύμβαση...

Βάσει του ανακοινωθέντος ΣΤΥΕ-εργοδοτών:

 

"...κατοχυρώνονται ο 13ος και ο 14ος μισθός των εργαζομένων στον Τεχνικό Κλάδο, γίνεται συγκράτηση των μισθών τους για το 2010 και επιφέρονται αυξήσεις αντίστοιχες με τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό των προηγούμενων ετών για το 2011 και το 2012 στους μισθούς της 31-12-2009. Η διάρκεια ισχύος ... είναι από 01/07/2010 έως 02/07/2012."

 

Δηλαδή όχι και άσχημα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή όχι και άσχημα...

 

Πολύ ωραίο φαίνεται όντως στη θεωρία. Μένει τώρα να βρούμε και δουλειές ως μισθωτοί. ;)

Γιατί αυτοί που μπορούν να βρουν, ούτως ή άλλως δεν περίμεναν τη Σ.Σ.Ε. να τους διασφαλίσει το μισθό τους (είτε είχαν ειδικές επαγγελματικές ικανότητες-προσόντα, ή μακροχρόνια καλή συνεργασία, ή ειδικές σχέσεις με τον εργοδότη τους) αλλά παίρνουν αυτά που πρέπει ήδη, ή είναι ήδη μισθωτοί οπότε αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βρεθούν ...στο δρόμο αντικαθιστώμενοι από "φθηνότερους" ή αναγκαζόμενοι να βγάλουν "μπλοκάκι" οι ίδιοι. Κοινώς μάλλον ...τρίχες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Βρήκα τη ΣΣΕ στο taxheaven, εδώ: http://www.taxheaven.gr/labordoc/index/view/mid/240

 

Και μην ψαρώνετε, εάν είμαστε καλοί στη δουλειά μας, όσο ανάγκη έχουμε εμείς τη δουλειά κ το μισθό, άλλο τόσο ανάγκη έχουν κ οι εργοδότες τις υπηρεσίες μας.

 

:)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παιδιά, αίσχος!...

Οι κ...εργοδότες δεν αναγνωρίζουν τη σύμβαση, και μέσω των οργανώσεών τους κατέθεσαν αγωγή (!) κατά της Ομοσπονδίας των Μηχανικών (Σ.Τ.Υ.Ε.).

Οπότε, άρχισε ο "πόλεμος"...

Ελπίζω να δικαιωθούν οι φουκαράδες οι εργαζόμενοι, και να ισχύσει η σύμβαση...

Μέχρι τότε, οι εργοδότες θα συνεχίσουν να μένουν στις βίλες των Β.Π., να κυκλοφορούν με τα πολυτελή αυτοκίνητά τους, να πηγαίνουν τριήμερα στα εξοχικά τους, να στέλνουν τα παιδιά τους στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία - κολέγια, να τα σπουδάζουν στο εξωτερικό κλπ. κλπ....

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δεν την αναγνωρίζουν δεν είναι κάτι καινούριο. Τα τελευταία χρόνια οι αυξήσεις δίνονταν από την διατησία (ΟΜΕΔ) και στο κείμενο που συνέτασε ο διαιτητής, καταγράφονταν συστηματικά η άρνησή τους να αναγνωρίζουν ως αντιπροσωπευτικές οργανώσεις αυτές μεταξύ των οποίων υπογράφονταν οι επιχειρησιακές συμβάσεις.

 

Το έδαφος προετοιμάζεται εδώ και χρόνια.

 

http://www.omed.gr/el/index.php?module=mysse&action=downloadFile&myid=3457

 

εδιτ Δεν θυμόμουνα για τα τελευταία χρόνια σωστά. Φαίνεται όμως ότι τουλάχιστον μέχρι το 2007 είχαν ισχυριστεί ότι δεν αναγνωρίζουν τον ΣΤΕΒ σαν αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική ομοιοεπαγγελματική οργάνωση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Νεώτερα, περίπου έναν χρόνο μετά:

Οι (επιτρέψτε μου) ανάλγητοι εργοδότες κατήγγειλαν προχθές 09.04.2012 την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μας (δηλαδή του τεχνικού κλάδου). Σημειωτέον ότι αν δεν το έκαναν αυτό, η σύμβαση θα ίσχυε κανονικά μέχρι 14.02.2013, που προβλέπει το (επάρατο) Μνημόνιο 2. Μα καλά... δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι τότε που επισήμως θα επέρχονταν οι (όποιες) μειώσεις; Έπρεπε να "επιτεθούν" από τώρα καταγγέλλοντας τη σύμβαση;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.