Μετάβαση στο περιεχόμενο

Είναι εφικτή η υπέρβαση Συντελεστή Κάλυψης;


simonpap

Recommended Posts

nikoleta ευχαριστώ. Πάντως το 0.10 του ΣΚ δεν έχει να κάνει με προυπάρχουσες παρανομίες στην περιοχή, μιας και όταν εντάχθηκε στο σχέδιο, κάπου στα 70s από την αρχή καθορίστηκε το 0.10, δεν έχει γίνει καμία τροποποίηση πλήν μιας μείωσης κάποια στιγμή στο ύψος. Αν δεν κάνω λάθος, έχει τον χαμηλότερο συντελεστή κάλυψης μαζί με το Καβούρι και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, αν θυμάμαι καλά.

Δεν είμαι μηχανικός, αλλά αν αφαιρέσεις την τοιχοποιία δεν χάνεις άλλο τουλάχιστον 15-20% των καθαρών καλυπτόμενων τ.μ. και εννοείται της δόμησης;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Παντως απ'οσο γνωριζω στην περιοχη τα οικοπεδα ειναι αρκετα μεγαλα.. Ασφαλως και μπορει να μην ειναι αρκετο για τις απαιτησεις σου αλλα οι συντελεστες αν και μικροι προσφερουν δυνατοτητες σε ενα μεγαλο οικοπεδο..

Link to comment
Share on other sites

ναι κάπου στο 10 με 15% της συνολικής κάλυψης είναι συνήθως το ποσοστό της εξωτερικής τοιχοποίας (αν αυτή έχει πάχος 25 εκ και όχι 50 ή 60 όπως ένας πέτρινος τοίχος).

Προφανώς παίζει ρόλο και το μέγεθος και το σχήμα του κτηρίου σε αυτή την αναλογία.

Link to comment
Share on other sites

Το να δίνεις συντελεστή κάλυψης το ήμισυ του συντελεστή δόμησης σε περιοχές που επιτρέπονται μέχρι δυο όροφοι, το έχω συναντήσει και σαν αρχιτέκτονας το θεωρώ άστοχη επιλογή ακριβώς γιατί οδηγεί σε σπίτι κουτί και δεν σου εξασφαλίζει καν το δικαίωμα να εξαντλήσεις τη δόμηση και τους ημιυπαίθριους χώρους που δικαιούσαι.

 

Παρόλα αυτά υπάρχει ένα έγγραφο το οποίο, υπό προυποθέσεις, δίνει τη δυνατότητα για κατασκευή κατοικίας να υπερβείς την επιτρεπόμενη κάλυψη και μέχρι 120τμ.

Εάν το βρω θα το αναρτήσω

Link to comment
Share on other sites

Το δικό μου οικόπεδο είναι 650τμ, άρα όπως καταλαβαίνετε η κάλυψη του 10%, δίνει 65τμ μείον τοιχοποιία, μένουν 50-55τμ σωστά; Δεν είναι λοιπόν πολύ μικρή η κάλυψη, ακόμη και για ένα θεωρητικά μεγάλο - σε σχέση με άλλες περιοχές οικόπεδο, των 650τμ. Και γι΄αυτό σε εξαναγκάζουν στην παρανομία.

Link to comment
Share on other sites

...Το ίδιο το κράτος όμως σε αναγκάζει πολλές φορές να είσαι παράνομος. ... Σε αναγκάζει να κάνεις σπίτι κουτί, και να παρανομείς καθ΄ύψος, γι' αυτό θα δείς ακόμη και 6όροφα στο Ντράφι, με 3 υπόγεια. Είναι ωραίο αυτό; ...

 

....Δεν είναι λοιπόν πολύ μικρή η κάλυψη, ακόμη και για ένα θεωρητικά μεγάλο - σε σχέση με άλλες περιοχές οικόπεδο, των 650τμ. Και γι΄αυτό σε εξαναγκάζουν στην παρανομία.

 

Κανείς δεν σε εξαναγκάζει σε τίποτα και σταμάτα να το επαναλαμβάνεις διαρκώς... Τα εξαώροφα θα υπήρχαν έτσι και αλλιώς και είναι αποτέλεσμα της απληστίας και της ανυποταγής στο νόμο που επικρατεί στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι είναι απληστία αυτό που λέω εγώ. Το κράτος είναι αυτό που είναι παράλογο, μην το υπερασπίζεσαι γιατί όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε έρθει στο αμήν με τις ιδιαιτερότητες που διέπουν αυτή τη χώρα. Παραφράζοντας, εκεί που σταματά η λογική αρχίζει το κράτος. Είναι λογικό σε περιοχές όπως Πάτημα Χαλανδρίου, Βριλήσσια να υπάρχουν συντελεστές κάλυψης 40% σε οικόπεδα των 200τμ; Θα γίνουν Κυψέλη στο τέλος. Είναι λογικό να πληρώνεις Αττική οδό 2.80 είτε πάς από Πεντέλης στον κόμβο ΟΤΕ ή στην Ελευσίνα; Είναι λογικό να υπάρχει επίδομα έγκαιρης προσέλευσης; Είναι λογικό η στάνη να πληρώνει ΕΡΤ στον λογ/σμό της ΔΕΗ; Όλα αυτά έχουν νομίμως καθοριστεί από το κράτος, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστά και αποδεκτά όμως. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχέδιο/πλάνο πουθενά. Και να είσαι σίγουρη, ότι όσο πιο λογικό ήταν το κράτος τόσο λιγότερο παράνομοι θα ήμασταν.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή achille; εγώ βέβαια δεν ενδιαφέρομαι να αυξήσω την δόμηση αλλά την κάλυψη, αλλά για elaborate...

 

Αγοράζεις μεγαλύτερο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Ξεφύγαμε όμως...το θέμα μας δεν είναι ο νόμος...

 

...αλλά πως αυτός ο νόμος μπορεί να παρακαμφθεί

 

Ας επανέλθουμε λοιπόν στο ποιά στοιχεία είναι εκείνα που εκμεταλλεύοντάς τα θα υπερβώ την κάλυψη του 0.10

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.