Μετάβαση στο περιεχόμενο

SOS !! Ηλεκτρολογική εργασία


cescas

Recommended Posts

cascas

 

Χρεώνω πολλά την ώρα, μήπως θα έπρεπε να κάνεις και κάτι μόνος σου; Απλή λογική χρειάζεται. Κάνε μια ρημάδα κάτοψη και μέτρα πόσο μήκος θα έχει κάθε καλώδιο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

τει εισαι η πολυτεχνειο? στειλε μου με Pm email να σου δωσω υλικο...

 

ιεκ ή τει πολυτεχνείο και τεχνικό λύκειο που αναφέρει είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

ΑΣΠΑΙΤΕ ηταν το παιδι...

 

Εργαστήριο Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων με Ι. Τσακιράκι

 

Την έχω κάνει και εγώ αυτήν την εργασία!!!

 

sos εχω μια εργασια και θελει να βρω την διατομη των αγωγων για καθε γραμμη(οι υπολογισμοι να γινουν και με μεθοδο ασφαλους λειτουργιας αλλα και πτωσης τασης) αυτο γινεται με καποιον συγγεκριμενο τυπο??:confused::confused:

 

Μέθοδος ασφαλούς λειτουργίας εννοεί επιλογή διατομής από πίνακες με βάση το ρεύμα κάθε γραμμής.

Μέθοδος πτώσης τάσης εννοεί αν η διατομή που με το προηγούμενο τρόπο επέλεξες καλύπτει το κριτήριο της πτώσης τάσης (με ΚΕΗΕ 1%, με ΕΛΟΤ HD385 4%)

-οι αποστάσεις είναι τόσο μικρές που δεν θα χρειαστεί να πας σε μεγαλύτερη διατομή απλά θέλει να δει να τα υπολογίζετε αναλυτικά, άλλωστε θα σας το πει αυτό-

 

κοιτα κανονικα εχουμε ενα δωματιακι το οποιο εχει οτι θα ειχε κανονικα ενα κανονικο σπιτι δεν μας ειπαν ποσο θα ειναι τα τετραγωνικα του σπιτιου ουτε ποσο θα ειναι το μηκος των αγωγων,το μονο που μας εχουν δωσει ειναι το μηκος του καλωδιου κεντρικης παροχης της εγκαταστασης απο τον μετρητη στον πινακα( 55 m)

 

Για να λες για δωματιάκια εννοείς αν καταλαβαίνω σωστα την εργασία που γίνεται στο κάτω εργστήριο όπου ζητάει και κοστολόγηση της εγκατάστασης (κόστος υλικών και εργατικό κόστος). Σε εκείνο θα πρέπει εσείς να μετρήσατε αποστάσεις των γραμμών (σωληνώσεων) για να μπορέσεις να υπολογίσεις απαιτούμενα μήκη (σωλήνων, αγωγών κλπ) αλλά και υλικά που μετρούνται με το κομμάτι. Στο πάνω εργαστήριο θα κάνετε τον πίνακα για αυτήν εγκατάσταση.

Για να υπολγίσεις εργατικό κόστος βοηθάνε οι πίνακες ενός βιβλίου των Μόσχοβιτς από το ίδρυμα Ευγενίδου το οποίο υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Την εργασία την είχα κάνει και εγώ όπως είπα παραπάνω και ο Τσακιράκις (βλέπεις προσέχω και το γράφω σωστά με "ι") την έχει κρατήσει στο εργαστήριο. Στην δικιά μου είχα βάλει και προσφορά τιμών για τα απαιτούμενα ηλεκτρολογικά υλικά από κατάστημα. Δεν ξέρω αν θα σας τη δείξει.

Στο εξώφυλλο της εργασίας υπάρχει και ο αριθμός μητρώου με έτος εισαγωγής "01" δηλ. ****-01

 

Αντίστοιχα βάζει εργασία και στο επόμενο εξάμηνο για βιομηχανική εγκατάσταση (υπολογισμοί γραμμών, υλικών -ρελέ, θερμικά, ασφάλειες κλπ-) χωρίς όμως υπολογισμό κόστους κατασκευής. εκεί ο καθένας έχεις διαφορετικά δεδομένα (μήκη γραμμών, ισχύς κλπ). Εγώ είχα τα δεδομένα του φύλλου Νο 7. Και αυτήν την εργασία την έχει κρατήσει στο εργαστήριο.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, πίστεψε με είναι από τις πιο χρήσιμες εργασίες που θα κάνεις. Το κατάλαβα όταν δούλευα σε τεχνική εταιρεία. Τώρα είμαι στην εκπαίδευση. (και εγώ προερχόμενος από την τεχνική εκπαίδευση)

 

(τις έχω σε ηλεκτρονική μορφή αλλά σκοπός του forum δεν είναι να τη δώσω έτοιμη).

 

* η spgirl έκανε την καίρια ερώτηση σε ποια σχολή ήσουν!

Link to comment
Share on other sites

 

Φωτισμός ασφαλίζεται με 10Α και είναι συνήθως 3Χ1,5 τ.χ.

Ρευματοδότες με 16Α και 3Χ2,5 τ.χ.

Θερμοσίφωνας 4 kW με 20Α και 3Χ4 τ.χ.

Κουζίνα 6 kW με 25Α και 3Χ6 τ.χ.

 

 

σε μια κουζινα που εχει ξεχωριστο φουρνο και ξεχωριστες εστιες τι καλωδιο θα παμε? στην κουζινα γιατι οχι τριφασικο, (τουλαχιστον η δικια μου κουζινα μπορουσε να συνδεθει και τριφασικα) τι προτιμαμαι σε μια καινουργια εγκατασταση που δεν ξερουμε τι θα βαλει ο πελατης?

Link to comment
Share on other sites

σε μια κουζινα που εχει ξεχωριστο φουρνο και ξεχωριστες εστιες τι καλωδιο θα παμε? στην κουζινα γιατι οχι τριφασικο, (τουλαχιστον η δικια μου κουζινα μπορουσε να συνδεθει και τριφασικα) τι προτιμαμαι σε μια καινουργια εγκατασταση που δεν ξερουμε τι θα βαλει ο πελατης?

 

αν έχεις τριφασικό μετρητή πας στην κουζίνα και καλώδιο για τριφασική σύνδεση και ας κάνει ότι τον φωτίσει ο θεός μετά.

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά, παράδειγμα δίνουμε στο παλληκάρι, δεν ψάχνουμε τι διαθέσιμο μοντέλο υπάρχει στην αγορά!!

 

Οι διατομές αυτές είναι κατάλληλες και για μονοφασικό και για τριφασικό ρεύμα, δεν μας το εχει διευκρινίσει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.