Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΠΕ βαφείου -φανοποιείου


Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα!

θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων βαφείου αυτοκινήτων.

Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα πάνω στο οποίο μπορώ να κινηθώ και έχω δικαίωμα μελέτης και υπογραφής αυτής ως πολιτικός μηχανικός?

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Η νομοθεσία για το περιβάλλον είναι μεγάλη, αναλυτική και έχει περιεχόμενα για κάθε κατηγορίας μελέτες. Η μελέτη που πρόκειται να εκπονήσεις έχει κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις (κατά την γνώμη μου). Σκέψου αν μπορείς να ανταπεξέλθεις ή αν απαιτείται συνεργασία με Μηχανικό Περιβάλλοντος ή Χημικό μηχανικό.

 

Στα λέω όλα αυτά διότι είσαι ένα βήμα πριν από αυτή την περίπτωση

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως τα συνεργεία - ηλεκτρολογεία - φανοποιεία αυτοκινήτων είναι στην Β4 κατηγορία , εκτός από αντιπροσωπείες που ξεπερνάν τα 1000 τ.μ. και πάμε Β3 κατηγορία.

Αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με ΜΠΕ επαγγελματικά θα σου πρότεινα να βρεις κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά (και να είναι σχετικός) για να συνεργαστείς μαζί του. Έτσι και πιο γρήγορα θα τελειώνεις και ο καθένας θα έχει πάρει από την "πίτα" το κομμάτι που του αναλογεί.

 

Όσον αφορά τα απόβλητα δε λέει τίποτε αν τα χρώματα είναι υδατοδιαλυτά (άσχετα αν "πιάνει" αυτό στην υπηρεσία καμμιά φορά). Πρέπει να δει κανείς τα MSDS και να δει αν επιτρέπεται να τα ρίξεις σε αποχετεύσεις (που συνήθως δεν επιτρέπεται). Επίσης στο φανοποιείο έχεις στερεά απόβλητα οπότε πρέπει να αναφέρεις κωδικούς ΕΚΑ και συνεργασία με εταιρεία ανακύκλωσης.

Link to comment
Share on other sites

Με όλο το σεβασμό συνάδελφε Γιάννη και εντελώς πληροφοριακά σε ενημερώνω ότι πρόκειται για μελέτη η οποία θα διεξαχθεί για την άδεια του βαφείου του αδελφού μου.Είναι αυτονόητο πως δε θα πληρωθώ και επομένως δεν πρόκειται για αρπαχτή.

Ευχαριστώ και τους δύο συναδέλφους για την απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Όπως και να 'χει είτε πληρωθείς είτε όχι η δουλειά πρέπει να γίνει σωστά. Στο λέω αφού έχω βγάλει άδειες για αδέρφια, ξαδέρφια, κουμπάρους, θείους κλπ κλπ.

Αν το δεις "συγγενικά" δεν θα γίνει σωστή δουλειά. Δες το κανονικά σαν δουλειά και ας το οικονομικό (άλλη κατηγορία).

 

Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στα απόβλητα και στον χειρισμό βαφείων.

Τουλάχιστον στις περιοχές που κινούμαι εγώ τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά. Γι΄ αυτό σου προτείνω να εξετάσεις το ενδεχόμενο συνεργασίας με Χημικό ή Περιβαλλοντολόγο. Αν κρίνεις ότι μπορείς να βασιστείς στις δυνάμεις σου προχώρα το.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να με ενημερώσει για το εξής?

σε περίπτωση υφιστάμενης οικοδομής εκτός σχεδίου,στην οποία θέλουμε να εκδώσουμε βαφείου, πρέπει στο φάκελο που καταθέτουμε για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων να έχουμε και πράξη χαρακτηρισμού από δασαρχείο ή δεν χρειάζεται λόγω του ότι η οικοδομή είναι υφιστάμενη?

 

ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Αν το κτήριο βρίσκεται σε συγκεκριμένη - οργανωμένη περιοχή εκτός σχεδίου όπου επιτρέπονται τέτοιου είδους δραστηριότητες (πχ ΒΙΠΑ, ΒΙΟΠΑ, κλπ), καταφατικά ΟΧΙ, αρκεί η βεβαίωση χρήση γης και η οικ. άδεια του κτηρίου

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε σε ευχαριστώ πολύ!

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο επειδή πρώτη φορά θα καταθέσω φάκελο για βαφείο, η οικοδομική άδεια είναι άδεια βιοτεχνικού κτιρίου και έχω και βεβαίωση χρήσεων γης στην οποία φαίνεται πως επιτρέπεται η άσκηση αυτής της δραστηριότητας. Αυτά είναι αρκετά για να αποφύγω το δασαρχείο?

 

και πάλι σε ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

......

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο επειδή πρώτη φορά θα καταθέσω φάκελο για βαφείο, η οικοδομική άδεια είναι άδεια βιοτεχνικού κτιρίου και έχω και βεβαίωση χρήσεων γης στην οποία φαίνεται πως επιτρέπεται η άσκηση αυτής της δραστηριότητας..............

 

Αν και μου ρωτάς το ίδιο πράγμα, αλλά με άλλη διατύπωση, σου απαντώ οτι αν ισχύει αυτό που έγραψα στο προηγούμενο μύνημα μου, σίγουρα όχι.

 

Τώρα, αν θα πέσεις σε κανένα ''στόκο'' υπάλληλο, πιθανόν να το απαιτήσει!!!

 

Απ' οτι γνωρίζω και την εμπειρεία που έχω, για υφιστάμενο κτήριο, ποτέ δεν μου έχουν ζητήσει χαρτί απο δασαρχείο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.