Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά τύπου Solyndra


ΟΩΝ

Recommended Posts

game over ... ασχοληθείτε με κάτι σοβαρό. Σιγά μη βάζει κανείς πάνελ από εταιρία που έκλεισε επειδή εμπιστεύτηκε τον Έλληνα κατασκευαστή. Μην το συνεχίζεις φίλε μου. Μην υποστηρίζεις κάτι που δεν είναι καν δικό σου. Αν έχεις τεχνογνωσία στα ΦΒ ελίξου στην αγορά και ξέχνα asap το +15-20% και 'οτιδήποτε άλλο είναι συμβιβασμός' και μελέτησε σοβαρές εταιρίες αντί για κομήτες διάρκειας 5 ετών.

Link to comment
Share on other sites

@romanos

 

Αγαπητέ συνάδελφε,

 

To Made in USA σε αντιπαράθεση με το Made in China για τον πολύκόσμο παραπέμπει σε καλύτερο και ποιο αξιοπιστο προιόν. Τέλος πάντων αυτό είναι θέμα αντίληψης και η αντίληψη είναι υποκειμενική. Αναμφισβήτητα όμως στα ΦΒ η αντίληψη για τα Κινέζικα κερδίζει έδαφος καθα μέρα και αυτό εννοώ λέγοντας ότι το Made in America ήταν πλεονέκτημα – δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να έχουμε την ίδια άποψη σε ότι αφορά μία υποκειμενική αντίληψη.

Σχετικά με την μελέτη των ΕΛΠΕ, την έχω ακουστά (δεν με ενδιαφέρει να την δω) αλλά εμείς πάντα κάναμε προ-μελέτες με το ηλεκτρονικό μοντέλο της Solyndra. Το μοντέλο ήταν πιστοποιημένο από ανεξάρτητους οργανισμούς και πανεπιστήμια και υπήρχαν αρκετά reference projects με δεδομένα παραγωγής από διάφορα μέρη του κόσμου για σύγκριση. Το εν λόγω μοντέλο λοιπόν δεν είχε μεγάλη απόκλιση από την πραγματικότητα οπότε εμείς δίναμε στον υποψήφιο πελάτη την πλήρη προμελέτη ζητώντας του να την συγκρίνει με τις αποδόσεις του ανταγωνισμού και να σταθμίσει ο ίδιος τι είναι σημαντικότερο – χαμηλότερη ενδεχομένως απόδοση (έχω γράψει ότι ΝΑΙ υπήρχαν πολλές τέτοιες περιπτώσεις) με καμία επιβάρυνση της οροφής? Κάποιων τους αρκούσε αυτό – εμείς απλά βάζαμε τα δεδομένα στο τραπέζι.

Σχετικά με την αναφορά σου για την συνεργασία με κάποια εταιρία, δεν μπορεί να ήταν η δική μας εταιρία. Εμείς κάναμε και κάνουμε μόνο turnkey solutions και απευθυνόμαστε σε επενδυτές. Εάν μας είχατε καλέσει θα σας είχαμε παραπέμψει στον εισαγωγέα ο οποίος κάνει διανομή μόνο και ΟΧΙ εγκατάσταση. Εχω βέβαια ακούσει πολλές φορές αυτή την ιστορία αλλά δεν έχει να κάνει με την δικιά μας αντιμετώπιση της αγοράς. Κάθε άλλο….

Σε ότι αφορά το ερώτημα σου σχετικά με το τι παρείχε η Solyndra, παρείχε περισσότερα όταν ξεκίνησε (το turnkey solution έβγαινε πιο φθηνό από πολλά συμβατικά το χειμώνα του 2010) και λιγότερα όταν έκλεισε (non penetrating – no ballast). Εάν συνέχιζε την λειτουργία της θα προλάβαινε να βγάλει νέα καινοτόμα προιόντα. Εάν μένουν όλοι πάντα στα δοκιμασμένα μπαίνει τέλος στην καινοτομία - δεν είναι τέλοιος ο κόσμος…

Link to comment
Share on other sites

@markosgr

 

-Εκτός και αν στήνατε πυρανόμετρα,ανεμόμετρα και κάνατε πλήρη ενεργειακή μελέτη τότε μάλλον και σεις μια απλή εκτίμηση δίνατε όπως κάνουμε όλοι βασιζόμενα σε προγράμματα εξομοίωσης.

Στα βιομηχανικά έργα στήναμε εξοπλισμό. Μετρητή ανάκλασης (albedometer) σκιαδόμετρα κ.α..

-Σας ξέμεινε απόθεμα

Επειδή αγαπητέ προφανώς δεν γνωρίζεις, από το απόθεμα 16 MW που είχε η Solyndraστο Fremontκαι τα 3,5 στην Ευρώπητην ημέρα που έκανε την ανακοίνωση για το άρθρο 11 , τα 10 πωλήθηκαν σε μία εβδομάδα. Η Ελληνική αγορά έχει στραγγίξει (πάρε τηλέφωνο και τσέκαρε το μόνος σου). Το απόθεμα ασφαλείας που κρατάμε μας πιάνει χώρο – οι πελάτες δεν τα θέλουν διότι έχουν δικά τους εμπορεύματα ή είναι σπίτια και δεν έχουν που να τα βάλουν – φοβούνται δε μην τα σπάσουν. Εάν κάποιος τα θέλει από σήμερα να τα πάρει, θα του τα χαρίσουμε να τελειώνουμε. Θεωρώ ότι απλά δεν έχεις πλήρη εικόνα της αγοράς καθώς λες ότι «δεν επιτίθεμαι».

Σε ότι αφορά το «εδώ δεν είναι ούτε e-shop ούτε έκθεση για να διαφημίζουμε εταιρίες» πρέπει να παραδεχτείς ότι εγώ μπήκα τελευταίος για να υπερασπιστώ την «ατυχήσασα» Solyndraκαι να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι όλοι οι εγκαταστάτες το ίδιο καθώς όσοι πιάσαν Solyndraστα χέρια τους βάλλονται αδιακρίτως- αυτό δεν είναι συμπεριφορά μηχανικών. Τα δε σχόλια μου άπτονται ερωτημάτων που ήδη έχουν τεθεί στο thread–δεν επιασα καμία πτυχή που δεν είχαν σκαλίσει άλλοι πριν.

Link to comment
Share on other sites

@pv-tsolar

 

Εάν βάζει κάποιος τα Solyndra επειδή μας εμπιστέυεται, απλά πρέπει να αρκεστείς στο λόγο μου, καθώς δεν μπορώ για λόγους εμπιστευτικότητας αλλά και λειτουργίας του siteνα βάλω μερικά τηλέφωνα να τους καλέσετε.

Εάν είναι δικό μου? Εν μέρει έτσι το νοιώθουμε καθώς αφιερώσαμε δύο χρόνια στην μελέτη και την υποστήριξη του. Εάν κάποιος λοιπόν το νοιώθει δικό του άστον να το νοιώθει.

«ξέχνα asap το +15-20% και 'οτιδήποτε άλλο είναι συμβιβασμός'» Δεν είπαμε και δεν υποστηρίξαμε ποτέ κάτι τέτοιο – αυτοί είναι κάποιοι εγκαταστάτες που καλά κάνουν και τους κυνηγάνε.

Τώρα, εταιρίες κομήτες, θα είναι και οι περισσότερες που είναι σήμερα στην αγορά 10 -20 χρόνια από τώρα. Εάν μία BP Solaτο κλεισε, τότε τι συζητάμε?

 

Αυτό στο οποίο θα συμφωνήσω μαζί σου είναι ότι το θέμα το έχουμε εξαντλήσει σε κουραστικό βαθμό γι' αυτό λοιπόν.... GAME OVER!

Link to comment
Share on other sites

@jkapitsas

 

Εάν δεις η Κίνα να φτιάχνει σωληνοειδή Φ/Β πλαίσια τύπου solyndra θα σημαίνει ότι είναι made in China?Θα είναι copy in China.Το made in America σχεδιαστικά κτλ σε σχέση με τους Ιάπωνες και Γερμανούς θεωρώ ότι υστερεί.

 

Σίγουρα δε θεωρώ ότι ο Κινέζος είναι καλύτερος από τον Αμερικάνο όπως σωστά αναφέρεις.Αλλά στην ελεύθερη και ταλαιπωρημένη αγορά γίνονται "εκπτώσεις".

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

θα συμφωνήσω με τον ρομανο τα ιαπωνικα ειναι ετοι φωτος μπροστα οπως και τα γερμανικα δεν πανε πισω τα solyndra και εμενα δν μου γεμιζαν το ματι απο την αρχη δυστηχος το αμερικανικο ονειρο εχει πεσει εδω και καιρο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ξέρεις κάποιος να μου πει αν χρειάζεται με τα solyndra γείωση θετικού/αρνητικού πόλου.

Σαν τεχνολογία thin film, νομίζω πως χρειάζεται αλλά δεν το έχω δει κάπου να γράφεται για τα Solyndra συγκεκριμένα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχει ο καιρός γυρίσματα... Η εταιρεία στην Ελλάδα που προωθούσε τα Solyndra, και στάθηκε η αφορμή να ανοίξω κάποτε το παρόν νήμα, τώρα στο site της προωθεί τα κλασσικά, συμβατική φωτοβολταϊκά...

Link to comment
Share on other sites

Και όχι μόνο αυτό. Η εταιρεία κάνει ότι δεν μας ξέρει. Ενας από Πάτρα που ήθελε να βάλει πριν από ένα μήνα (δεν ήξερε ότι έχει κλείσει το εργοστάσιο και ούτε του είπαν τίποτα) όταν τους ρώτησε αν έχουν κάνει καμια εγκατασταση στην περιοχη για να δει από κοντά, του απάντησαν πως όχι δεν έχουν κάνει (ενώ έχουν κάνει το δικόμου έργο). Αλλά μέσο ΔΕΗ ήρθε και με βρήκε και του εξηγησα τι παίζει και φυσικά δεν έβαλε. Οταν τους ειπε οτι ηρθε και με βρήκε του ελεγαν διαφορες γελοιες δικαιολογιες του τυπου "ηθελε την φτηνη μπογια και οχι την ακριβη γι'αυτο δεν εχει +20% παραπανω". Αυτοί είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ με όλη την σημασια της λέξης!!!! Για την ιστορία από 15/04/2011 μέχρι σημερα τα 9,55 kw έχουν βγάλει 11.100 kwh. Το υπολογίζω γύρω στις 13.500 kwh να κάνει το χρόνο (περιοχη Πάτρα).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.