Μετάβαση στο περιεχόμενο

sarris_kosmas

Members
  • Περιεχόμενα

    85
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sarris_kosmas

  1. Για πες για να το εχουμε στα υποψιν. Εχω 10αρι με danfoss απο απριλιο του 2011 και μεχρις στιγμης δουλευει απροβληματιστα. (Μηπως ειχε πεσει η ασφαλεια της 3ης φασης στον μετρητη της δεη??)
  2. Πριν γινουν τα συμβολαια θα προσκομισθουν αδεια, κατοψη και παλιο συμβολαιο στον προισταμενο κτηνατολογιου, θα παρουμε βεβαιωση για να προχωρισει η διορθωση των τμ στο νεο συμβολαιο. Στο νεο αυμβολαιο θα γινεται αναφορα στην βεβαιωση-πραξη διορθωσης του προισταμενου του κτηματολογιου. Η διαδικασια θα ειναι καπως ετσι: βεβαιωση κτηματολογιου-νεο συμβολαιο με 23τμ-υποθυκοφυλακιο-κτηματολογιο με 23τμ. Καπως ετσι μου το εξηγησε η συμβολαιογραφος. Ειμαστε ακομα στο προφορικο μερος. Θα ενημερωσω προσεχως αναλυτικα την διαδικασια μολις ολοκληρωθει (καθως και τι βεβαιωση θα δωσει ο προισταμενος κτηματολογιου).
  3. Καλημέρα, να ενημερώσω το φόρουμ για την εξέλιξη για να μπορούν και άλλοι που έχουν παρόμοιες περιπτώσεις να λύσουν το θέμα. Κατόπιν επικοινωνίας με τον προϊστάμενο του κτηματολογίου Πατρών καιτων δικηγόρων του κτηματολογίου θα προσκομισθούν κάτοψη και άδεια και θα γίνει συμβόλαιο με 23τμ και θα καταχωρηθεί στο κτηματολόγιο με 23τμ. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ενημερώσω. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
  4. Την διαφορά την βρήκε ο μηχανικός μου αλλά και ο πωλητής-μηχανικος συμφώνησε. Τι να πω 2 μηχανικοί και να κάνουν λάθος είναι λίγο δύσκολο. Δεν είναι ότι ο δικός μου το βγάζει 23τμ και ο πωλητής-μηχανικος το βγάζει 25τμ. Και οι δύο συμφωνούν στο 23τμ. Μονή λύση από ότι φαίνεται είναι η 100% συναίνεση της πολυκατοικίας. Άντε να εξηγήσεις τώρα στον κυρ Μήτσο, κυρ Μανωλη, κυρ Μπάμπη κλπ που είναι 70++ τι έχει γίνει και να έρθουν να υπογράψουν...
  5. Γι'αυτό το ψάχνω από όλες τις μεριές πως θα γίνουν νόμιμα και σωστά και νοικοκυρεμενα. Σε καμία περίπτωση να μην "μπλέξει" κανένας ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Κάποια λύση πρέπει να υπάρχει. Το πολύ πολύ θα αποσυρθω να τελειώνω. Τόσοι άνθρωποι και δεν μπορούμε να βρούμε τον σωστό τρόπο να προχωρήσουμε.
  6. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Και ο πωλητής-μηχανικος και ο δικός μου μηχανικός συμφωνούν μαζί σας ότι δεν υπάρχει παράβαση, άρα εκδίδουν βεβαίωση και προχωράμε στην αναγραφή στα συμβόλαια ως 25τμ. Απλώς κοιτάω τώρα που είναι να γίνουν τα χαρτιά μήπως μπορούμε με κάποιον τρόπο να διορθωθούν στα σωστά τμ έτσι ώστε να μην το βρω μπροστά μου στο μέλλον. (Το πολύ πολύ μεταξύ σοβαρού και αστείου θα μεγαλώσω το μπάνιο κατά 2 τμ να είμαστε κομπλέ )
  7. Δυστυχώς για να γίνει διόρθωση τμ στο συμβόλαιο χρειάζεται το 100% συναίνεση όλης της πολυκατοικίας και στις 2 περιπτώσεις. Γίνεται να ενταχθεί με κάποιο τρόπο στον νόμο αυθαίρετων?? (Έτσι θα μπορέσει η συμβολαιογράφος να προχωρήσει στην διωρθωση των τμ στο νέο συμβόλαιο.)
  8. Ο μηχανικος μου συμφωνει με τον πωλητη-μηχανικο οτι δεν υπαρχει αυθαιρεσια και να προχωρησουμε με την βεβαιωση των 25τμ στην συνταξη συμβολαιου 25τμ. Ομως οπως το βλεπω εγω, θα εχω προβλημα στο μελλον ειτε με την ηλεκτρονικη ταυτοτητα κτηριου (οταν γινει), ειτε σε πωληση ή μεταβιβαση στα παιδια μου κλπ. Μια "τυπικη" αγορα ακινητου εχει σκαλωσει εδω και 2 εβδομαδες χωρις να εχουμε βρει την σωστη-νομιμη λυση παροτι εχουμε εμπλακει τοσοι ανθρωποι. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
  9. Δεν ειναι θεμα συμβολαιογραφου. Προσπαθουν να δωσουν λυση πανω 2 συμβολαιογραφοι (η δικια μου, του μεσιτη και του πωλητη-μηχανικου) χωρις δυστυχως να εχουμε βρει λυση εδω και 2 εβδομαδες.
  10. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η συμβολαιογράφος για να γίνει διόρθωση τμ λέει πρέπει να μπει νόμο αυθαίρετων, οι μηχανικοί και οι δύο λένε δεν υπάρχει αυθαιρεσία άρα εκδίδουν βεβαίωση για 25τμ και προχωράει η διαδικασία (στο συμβόλαιο θα αναφέρεται όπως και στην βεβαίωση 25τμ). Με τον νόμο αυθαίρετων δεν μπορεί να διορθωθεί???
  11. Ο μηχανικός-πωλητης θα δώσει βεβαίωση για 25τμ όπως λέει το συμβόλαιο. Με αυτό προχωράει κανονικά η συμβολαιογράφος. Το θέμα είναι όπως το βλέπω εγώ ότι μετατίθεται το πρόβλημα σε εμένα μελλοντικά έτσι δεν είναι???
  12. Δεν φαίνεται να έχει ωφεληθεί κανένας. Στην άδεια και στην κάτοψη φαίνεται 23τμ το λάθος έχει γίνει στα συμβόλαια από παλιά σύμφωνα με τα λεγόμενα και των δύο μηχανικών (του δικού μου και ο πωλητής-μηχανικος). Για να γίνει διόρθωση στα τμ στο συμβόλαιο χρειάζεται συναίνεση όλων των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας σύμφωνα με την συμβολαιογράφο (πράγμα αδύνατο). Άρα προχωράω με την βεβαίωση του πωλητή-μηχανικου???? ή ζητάω τακτοποίηση??? ή κάποια άλλη λύση??
  13. Καλημέρα, σε έλεγχο για αγορά γκαρσονιέρας στο συμβόλαιο γράφει 25τμ ενώ στην πραγματικότητα είναι 23τμ. Ο πωλητής (που είναι και μηχανικός) θα δώσει βεβαίωση για την μεταβίβαση χωρίς να το εντάξει στο νόμο αυθαίρετων. Ο μηχανικός μου που έκανε τον έλεγχο και βρήκε την διαφορά μου λέει να προχωρήσω στην αγορά και δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τα πραγματικα τετραγωνικά είναι λιγότερα και όχι περισσότερα. Είναι σωστό να προχωρήσει η διαδικασία χωρίς ένταξη στον νόμο?? Μελλοντικά αν θέλω εγώ να την πουλήσω ή όταν θα βγει η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου δεν θα έχω πρόβλημα εγώ μετά??? Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.
  14. Μπορειτε να το κανετε λιγο πιο κατανοητο? Πιο ειναι καλυτερο μονωση μεσα-εξω 'η μονο εξω??? Ευχαριστω.
  15. Μπορεις να ανεβασεις μια φωτο απο μακρια με την πορτα της κουζινας ανοιγμενη τελειως?
  16. Δεν νομιζω να αλλαζουνε τον μετρητη. Ερχονται και τοποθετουν μια επιπλεον ροδελα στον υπαρχον μετρητη. Το κοστος ειναι πολυ μικρο, μαλλον τα 35€ που αναφερεις. Και εγω τριφασικο ρευμα εχω και εβαλα πριν μερικα χρονια νυχτερινο και απλος τοποθετησαν την εξτρα ροδελα που θα μετρα το νυχτερινο τιμολογιο.
  17. Οι υπολοιποι ιδιοκτητες παιρνουν την θεση του γραφειου, να τα πληρωσω και ας ψαξω να βρω τον προηγουμενο ιδιοκτητη να τα παρω. Δεν εχω μπλεξει ποτε μου με διαμαχες και δικαστηρια και ουτε θελω, θα περιμενω αφου ειναι ετσι την κινηση του γραφειου και βλεπω. (Με ειδαν οτι ειμαι τυπικος με τις υποχρεωσεις μου και μαλλον γιαυτο θελουν να τα πληρωσω εγω, "τωρα που βρηκαμε παππα ας θαψουμε 5-6" πρεπει να λενε απο μεσα τους.)
  18. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Ο δικηγορος της διαχειρησης μου ειπε πως θα βρει απτο κτηματολογιο τον υπαρχων ιδιοκτητη (εμενα δηλαδη) θα προχωρησει σε διαταγη πληρωμης και τοτε θα κλειθω να πληρωσω πανω απο 800€ μαζι με τα εξοδα γι'αυτο να προχωρησω αμεσα στην εξοφληση των 300€ πριν προχωηρησει την διαδικασια. Φοβηθηκα και ηθελα να δω τι ιαχυει μια και απο δυο δικηγορους εχω δυο αντικρουωμενες απαντησεις. Ευχαριστω πολυ.
  19. Καλησπερα στο φορουμ Πριν ενα χρονο σε αγορα γκαρσονιερας εγινε ο ελεγχος απο μηχανικο και δικηγορο του σπιτιου και μου εδωσαν το οκ να γινουν τα συμβολαια. Ενα χρονο μετα το γραφειο διαχειρησεως με ενημερωσε να παω να εξοφλησω τα ανεξοφλητα κοινοχρηστα του προηγουμενου ιδιοκτητη ποσου 300€ και οτι αν δεν το κανω θα προχωρησει σε διαταγη πληρωμης. Ο δικηγορος που ελενξε το συμβολαιο μου λεει οτι δεν ειμαι υποχρεως εγω και να μην τα πληρωσω, ο δικηγορος της διαχειρησης μου λεει οτι τα κοινοχρηστα μενουν στο ακινητο και οχι στο φυσικο προσωπο και αρα ο νεος ιδιοκτητης τα πληρωνει αυτος. Τι ισχυει τελικα?? Να τα πληρωσω 'η οχι γιατι οι 2 δικηγοροι (ο δικοςμου και του γραφειου) μου λενε 2 αντιθετα πραγματα. Ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις.
  20. Έχει πληρωθεί κανείς τώρα τελευταία από φωτοβολταϊκά σε στέγη? Όλη η γειτονιά έλαβε λογαριασμούς ΔΕΗ (εκκαθαριστικούς) εκτός από εμένα που έχω 10αρι φωτοβολταϊκό. Μπήκα στην υπηρεσία ebill της ΔΕΗ και είδα ότι δεν έχει εκδοθεί λογαριασμός σε εμένα ενώ έχουν πάρει μέτρηση κανονικά. Γνωρίζει κάποιος αν έχουν παγώσει τις πληρωμές του ειδικού προγράμματος στην στέγη??
  21. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ενώ όλες οι εταιρείες διαφημίζουν τον "χαμηλό" λ που έχει το προϊόν τους, γιατί δεν μπορώ να βρω το U στα τεχνικά φυλλάδια τους??. Τι μετράει το U ή τι δείχνει??
  22. Θέλω να βάλω εσωτερική θερμομόνωση σε ένα εξωτερικό βορινό τοίχο. Αυτό που με προβληματίζει στην επιλογή του υλικού είναι πώς γίνεται το σύστημα depron nthermon με μόλις 6mm πάχος να δίνει λ=0,030 ενώ άλλες πλάκες γνωστών εταιρειών με πάχος πχ 50mm να δίνουν λ=0,034. Γίνεται αυτό το υλικό με 8 φορές μικρότερο πάχος να δίνει καλύτερο λ ή είναι μούφα?? Παρακαλώ την βοήθεια σας. Ευχαριστώ. Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  23. Επιμένω ότι είσαι λάθος. Εργαζόμενος με μεικτές αποδοχές 1.000 ευρώ εργαζόμενος και εργοδότης θα πληρώσουν 45% εισφορές επι του μισθού = 450 ευρώ. Και 450 ευρώ επί 14 μήνες το χρόνο (δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας) = 6.300 ευρώ το χρόνο. Για τέβε έστω 350 ευρώ μηνιαία εισφορά επί 12 μήνες = 4.200 ευρώ το χρόνο. Υ.Γ. Οι εισφορές στο ΙΚΑ εργαζόμενου και εργοδότη υπολογίζονται με 45% και όχι με 36%.
  24. Μάλλον το ανάποδο εννοείς. Οι εισφορές μισθωτού+εργοδότη είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τις εισφορές του ΟΑΕΕ. (από 2πλάσιες και άνω).
  25. Σε ενεργειακό τζάκι palazetti εγκατεστημένο εδώ και 7 χρόνια στην οικία μου δεν υπάρχει καμία δυσάρεστη οσμή. Εδώ και μερικού μήνες έχει βάλει και ο πεθερός μου ενεργειακό τζάκι βουλγάρικο (νομίζω prity ή κάτι τέτοιο) και πάλι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το τζάκι εγώ το έχω όλη μέρα αναμμένο και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Πρέπει να φταίει η κατασκευή του.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.