Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης ισογείου σε Pilotis


Recommended Posts

καλημερα

θα ηθελα την αποψη συναδελφων σε θεμα εκδοσης οικοδομικης αδειας που αφορα αλλαγη χρησης σε δυοροφη οικοδομη εντος σχεδιου πολης.

 

Συγκεκριμενα ο ιδιοκτητης κατεχει υπαρχουσες οικ.αδειες του 1969 ισογεια κατοικια ,του1999 προσθηκη Α'οροφου και αλλαγη χρησης του ισογειου απο κατοικια σε γκαραζ και τελος του 2001 αλλαγη χρησης απο γκαραζ σε κατοικια στο ισογειο και κατεδαφιση τμηματος Α'οροφου.(εχει ολοκληρωθει σκελετος κ χτισιματα στον Α')

 

Ο νεος ιδιοκτητης πλεον, επιθυμει pilotis στο ισογειο κ αποπερατωση εργασιων στον Α' οροφο,οποτε εγω στηνω νεα οικ.αδεια με τιτλο αλλαγη χρησης στον ισογειο οροφο απο κατοικια σε pilotis κ αποπερατωση οικ.εργασιων στον Α'.

 

ΕΛΑ ομως που ο προισταμενος της πολεοδομιας μου λεει "γκρεμισε πρωτα το ισογειο και καντο pilotis και μετα νεα αδεια για αποπερατωση Α'οροφου,γιατι να του χαρισω οροφο αφου δεν εχει δομηση?". Απαντωντας του οτι η αδεια που υποβαλω εχει βαση και σε περιπτωση που δεν πραγματοποιηθει pilotis εχουμε το αρθ.5 του Γ.Ο.Κ.καθως και οι διαταξεις περι αυθαιρετων.

ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κάτι παράλογο σε αυτό που ζητάς... Ας έρθει για αυτοψία αν αμφιβάλλει... Αν πάλι δεν το θες αυτό, μπορείς να κάνεις ότι λέει... Η επιβάρυνση των αμοιβών βέβαια δεν είναι εύκολο να δικαιολογηθεί στον πελάτη που θα είναι προφανώς λίγο καχύποπτος.

Αν έχεις και τη κατασκευή, το πολύ-πολύ αν τον δεις και ζορίζεται από την αμοιβή κατεδάφισης να πάρεις μόνο τα φορολογικά σου... Τί να πω κι εγώ τέτοιες ώρες...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον ....

το " αποπερατωση οικ. εργασιων ..." το αναφερω γιατι ο Α' ειναι γιαπι και ο ιδιοκτητης προτειθεται να το αποπερατωσει κανοντας υπολοιπες εργασιες ..

Παντως το θεμα δεν ειναι ο τιτλος ...δυστυχως ειναι οτι ο υπαλληλος παιζει το ρολο του "ντεντεκτιβ" για να λαβει το κατι τι του...

Link to comment
Share on other sites

Από στατικής άποψης πάντως το βλέπω δύσκολο να κάνεις αλλαγή χρήσης από ισόγειο σε pilotis , σε παλιό κτίριο. Η pilotis προϋποθέτει την ύπαρξη τοιχείων.

 

Δεν ξέρω με ποιους αντισεισμικούς κανονισμούς θα ελεγχθείς.

 

Κατά τα άλλα και εγώ πιστεύω ότι εάν γίνεται πρέπει να γίνει με μία άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Παντως το θεμα δεν ειναι ο τιτλος ...δυστυχως ειναι οτι ο υπαλληλος παιζει το ρολο του "ντεντεκτιβ" για να λαβει το κατι τι του...

το έχεις καταθέσει στην Πολεοδομία;

και πως αρνείται να το προχωρήσει;

τι παρατηρησεις γράφει στο φυλλο ελέγχου;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.